יוצאים לטייל בטבע, לטבול במעיינות ולראות פריחה? הנה הצעות למתכוני שטח במחבת על גזייה, בלי הרבה מוצרי מזון שמכבידים על התרמיל ועם נכונות להתחבר לשפע שהטבע נותן לנו. את הסלט מקפיצים עם עלי גדילן, הקוץ המנומר היפהפה שאי אפשר לטעות בזיהוי שלו גם אם אינכם לקטים מנוסים. את השקשוקה מעשירים בנוגדי חמצון רבי עוצמה, עלי החוביזה המחוספסים שהופכים לתבשיל ירוק ורך. פיתות מכינים משני מרכיבים ומעטרים בעשבי תיבול שקוטפים בטיול; את הטרנד הידוע כחביטורטי משדרגים לבשרי, ובלי להתאמץ בכלל מקבלים מגוון הצעות לארוחת שטח.
פיתות יוגורט עם עשבי תיבול
לחם חם וטרי בשטח בלי התפחות ועם עשבים מהטבע
רכיבים
1 גביע יוגורט ללא סוכר מכל סוג ובכל אחוז שומן
¾1 כוס קמח (מודדים בגביע היוגורט הריק)
מעט עלי תבלין מהשטח, לדוגמה נענע או זעתר, אם יש
½ כפית מלח
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את המרכיבים עד לקבלת בצק נעים ורך. אם הבצק דביק מוסיפים עוד מעט קמח.
- על משטח מקומח מרדדים כדורים מהבצק בעזרת מערוך או בידיים ויוצרים פיתות דקות בעובי של חצי סנטימטר.
- מטגנים את הפיתות במחבת טפלון בלי שמן כשתי דקות מכל צד.

סלט גדילן
העלים המנומרים שמקפיצים את המראה וגם את הטעם של כל סלט
רכיבים
3 צנוניות
1 מלפפון
1 חופן גדול של עלי גדילן
1 תפוז
1 אשכולית אדומה
שמן זית
מלח
מעט מיץ תפוזים
אופן ההכנה
- שוטפים את הירקות, חותכים לגודל שאוהבים ומניחים בקערה.
- שוטפים את עלי הגדילן, גוזרים את הקצוות המעוטרים קוצים קטנים ונפטרים מהם. את העלים עצמם חותכים בידיים לקרעים גדולים ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים לקערה את פלחי התפוז והאשכולית.
- מתבלים בשמן זית, מעט מיץ מהתפוז ומלח ומערבבים.

שקשוקה חוביזה
העלים הירוקים שנושפים בעורפו של התרד
רכיבים
1 בצל קצוץ
זר גדול של ענפים ועלים של חוביזה
1 עגבנייה חתוכה לקוביות או מעט עגבניות שרי
ביצים לפי כמות הסועדים
מלח
פלפל
שמן זית
אופן ההכנה
- במחבת מטגנים בצל קצוץ עד שמשחים מעט.
- שוטפים היטב את עלי החוביזה וקוטמים אותם מהענפים, חותכים אותם גס ומוסיפים למחבת.
- מוסיפים למחבת עגבניות, מערבבים ומטגנים כמה דקות עד שהעלים מתרככים.
- מוסיפים את הביצים והתבלינים ומטגנים עד שהחלבון נקרש.

חביטורטייה
הטרנד שכבש את הרשת
רכיבים
ביצים לפי מספר הסועדים
1 חבילת עלי טורטייה
1 חבילת פסטרמה או נקניק סלמי
עלי חסה
אופן ההכנה
- בקערה טורפים ביצה ומוזגים למחבת עם ציפוי למניעת הידבקות.
- כשהחביתה מתחילה להיקרש אבל עדיין נוזלית, מניחים עליה טורטייה וממתינים כדקה.
- הופכים את החביטורטייה כך שעלה הטורטייה פונה כלפי מטה. מסדרים שלוש פרוסות פסטרמה ועלה חסה על החביתה ומגלגלים את החביטורטייה לרול בתוך המחבת.
- צולים את הרול מעט עד השחמה, מוציאים מהמחבת וממשיכים לרול הבא.
