בקבוצת הווטסאפ המושבית כבר מוסרים חבילות בצק עלים, אטריות בינוניות, נינג׳ה בן שנה למכירה וממתקים לנזקקים.
רגע לפני שאתם מוסרים את כל תכולת המזווה, הנה כמה רעיונות לחיסול חמץ, מתכונים שמבוססים על השאיפה הטראנס־גלובלית למנוע בזבוז מזון: אצל המצרים אום עלי הוא קינוח מפורסם שמבוסס על מאפים מאתמול, באיטליה סלט פנצנלה מגשים את החלום של כל פודי, להיות זה שטובל את המיץ של הסלט בהמון לחם. את הפתיתים בעבודת יד החליפו פתיתים משקית שהוגשו במשפחות ממוצא מרוקאי עם קצת סוכר וחלב, תאווה לחך. ובישראל של ימי הצנע השכילו ליצור קציצות פריכות שמתחסלות מיד, מלחם פשוט.
פתיתים בחלב וחמאה
גרסה קלה לברקוקש המרוקאי, שהוא מאכל פתיתי סולת בחלב חם
רכיבים
2 כוסות פתיתים עגולים / אטריות דקיקות
קורט מלח
2 כפות סוכר
2 כוסות חלב
להגשה
20 גרם חמאה
קינמון
אופן ההכנה
1. מבשלים את הפתיתים בסיר עם מים רותחים עד שהם רכים ומוכנים ומסננים מהמים.
2. בסיר קטן מחממים חלב, חמאה, סוכר ומעט מלח, תוך ערבוב. מוסיפים את הפתיתים וממשיכים לחמם את התערובת עד כמעט רתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ־5 דקות נוספות.
3. מגישים חם עם קוביית חמאה קטנה מעל, אפשר גם לבזוק מעט קינמון.

קציצות לחם
אף אחד לא ינחש מה המרכיב הסודי
רכיבים
2 כוסות לחם או חלה יבשים
2 ביצים
3 כפות קוטג'
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קטן קצוץ
מלח ופלפל
פירורי לחם זהובים
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. משרים את הלחם היבש (גם את החלק הקשה) בקערה עם מים כך שיכסו את הלחם למשך דקה. מסננים מהמים וסוחטים היטב את הלחם.
2. מפוררים את הלחם בעזרת הידיים, מוסיפים ביצים, פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ, קוטג' (רגישים לחלב ומוצריו יכולים לוותר) ותבלינים ומערבבים היטב.
3. מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות עגולות בידיים, טובלים אותן בפירורי הלחם מכל הצדדים למיצוק ולייצוב הצורה.
4. מטגנים עד להשחמה, משני צידי הקציצה. מגישים חם.

אום עלי
קינוח מצרי מבצק אבוד
רכיבים
10 קרואסונים קטנים או 5 גדולים
או חבילת בצק פילו/עלים
2 כוסות חלב
20 גרם חמאה
1 מכל שמנת מתוקה
לעיטור:
צנוברים
פיסטוק טחון
קוקוס
אופן ההכנה
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני (כ־170 מעלות).
2. קורעים את הקרואסונים לחתיכות ומייבשים אותן בתנור במשך כרבע שעה.
3. אם משתמשים בבצק פילו/עלים מניחים קרעים של הבצק בתבנית ואופים אותם במשך כרבע שעה עד שיזהיבו.
4. מניחים בתבנית אפייה בינונית את הקרואסונים (או חתיכות הבצק האפוי), מוזגים חלב מעל ומפזרים חתיכות חמאה. אם משתמשים בבצק פילו או בצק עלים בוזקים גם שתי כפות סוכר מעל לחלב ולחמאה ומכניסים לתנור למשך 10-15 דקות עד להזהבה.
5. יוצקים את השמנת המתוקה לקערת המיקסר ומקציפים.
6. מניחים את הקצפת על הקינוח כשהוא חם, מפזרים מעל צנוברים, פיסטוק וקוקוס או כל תוספת שאוהבים ומגישים חם.

סלט לחם
או: הפנצנלה האיטלקית
רכיבים
2 פרוסות לחם ישן
2 עגבניות
1 מלפפון
¼ בצל סגול
1 צנוניות
לרוטב
שמן זית
מלח
פלפל
חומץ או מיץ לימון
לעיטור
½ כדור מוצרלה טריה
עלי בזיליקום
אופן ההכנה
1. במחבת עם מעט שמן זית קולים ומשחימים את פרוסות הלחם.
2. קורעים את הלחם לחתיכות קטנות ומניחים בקערה רחבה.
3. חותכים את הירקות לפרוסות ומניחים בקערה.
4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומוזגים על הסלט.
5. מערבבים בידיים את הסלט כך שכל המרכיבים מתערבבים ונספגים ברוטב.
6. מפזרים מעל קרעי מוצרלה ועלי בזיליקום ומגישים.