
ניו-יורק מציעה יותר מסעדות כשרות למטר רבוע מאשר תל-אביב והמבחר בה עצום ומסחרר, ולא סתם היא מכונה בחיבה בפי מקומיים ג'וּ-יורק". יש בה מאות בתי אוכל כשרים ובכל ביקור חדש יתגלה בה עוד דיינר טרנדי או מאפייה מוקפדת. לצד מוסודת מיתולוגיים שפתוחים כבר עשרות שנים ומציעים בלינצ'ס, סנדוויצ'י "דֶלי" עמוסי שכבות פסטרמה וקנישס מנחמים, תוכלו למצוא את המילה האחרונה בקולינריה העכשווית עם מסעדות שף יוקרתיות וצלחות מעוצבות לעילא.
ניו-יורק ← ניו-יורק

לה מארה | Le Marais
מוסד ידוע ופופולרי במיוחד. זהו ה־מקום לאכול בו סטייק עסיסי מלווה בצ'יפס פריך וסלט חסה ירוק לאיזון הצלחת. הודות למיקום המרכזי בסמוך לטיימס סקוור, לא משנה מה תהיה השעה בעיר שלא הולכת לישון, לה מארה תמיד־תמיד עמוסה בסועדים וכמעט תמיד תיתקלו בה במכר שבדיוק מטייל בתפוח הגדול. מומלץ במיוחד לשלב הצגה בברודווי, שכן מרבית התיאטראות הגדולים נמצאים במרחק הליכה ממנה.
← כתובת: 150 W 46th St
רוס אנד דוטרס | Russ & Daughters

מסעדה מיתולוגית שנפתחה על ידי מהגרים פולנים ב־1914 ומציעה אוכל יהודי עם טוויסט מודרני. לפני כשנתיים נפתח סוף־סוף גם סניף כשר (הממוקם במוזיאון היהודי) כך שגם המקפידים יכולים להתענג על כריך בייגל עם סלמון, כבד קצוץ (שזכה לככב אפילו בתוכניתה של כוהנת האוכל הגדולה מרתה סטיוארט) וא־ביסלה הרינג.
← כתובת: 1109 5th Ave
מיי מוסט פייבוריט פוד | My Most Favorite Food
בית קפה ומסעדה שממוקם באפר־ווסט־סייד וחביב על רווקי הביצה, כמו גם על פנסיונריות אורבניות מטופחות. התפריט משתנה לאורך היום והוא מציע מגוון של ארוחות בוקר, סלטים, פסטות ומבחר מהמם של קינוחים שמוצגים לראווה בוויטרינה המרשימה (אל תפספסו את עוגיות החמאה הצבעוניות והשמחות). סלט הקיסר שמוגש במקום הוא ללא ספק הטוב ביותר בעולם ומנת הפנקייק שלהם – המוגשת בערימה שבתוכה מתחבאים תותים, בננות ושבבי שוקולד – תגרום לכם לשבור כל דיאטה.
← כתובת: 247 W 72nd St

מייק'ס ביסטרו | Mike's Bistro
כשהיא עטורת פרסים קולינריים רבים, לא מעט סועדים טוענים שהיא־היא הטוענת לכתר המסעדה הכשרה הטובה ביותר בניו־יורק. העיצוב קלאסי ומאופק, הבשרים נפלאים כמו שרק באמריקה יודעים לעשות והתפריט משתדל ללכת על בטוח.
← כתובת: 127 E 54th St
לבנה | Levana
מטבח עילי, מחלוצי מסעדות הגורמה בעיר, שזכה לביקורות אוהדות אפילו מה"ניו־יורק טיימס". המקום אולי לא חדשני וטרנדי והמחירים אינם נמוכים, אבל תוכלו למצוא בו מנות עם מסורת של שנים, שף שיודע בדיוק מה שהוא עושה ומאכלים נדירים שלא תטעמו בשום מוסד אחר. בשר צבי, כבר אמרנו?
← כתובת: 141 W 69th St
מגנוליה בייקרי | Magnolia Bakery

רשת של קונדיטוריות עם מאפים כול־אמריקניים שכל סניפיה (גם אלו שמחוץ לניו־יורק) כשרים. מדובר בתחנת חובה לחובבי המתוק, שמפורסמת בקאפקייקס היצירתיים שלה המשתנים בכל בוקר לפי מצב רוחה של השפית. אל תחמיצו גם את עוגת הרד־ולווט המטורפת, עוגיות השוקולד צ'יפס המושלמות וכמובן פאי התפוחים הממכר. והיי, מה שטוב לקארי ברדשואו, בהחלט טוב גם לנו.
← כתובת: 200 Columbus Ave
פלורידה ← מיאמי
מאחר שמדובר באחד מהאזורים הפופולריים ביותר עבור ישראלים ויהודים בארצות־הברית, תוכלו למצוא במיאמי רבתי עשרות שווארמיות ברמה גבוהה, פיצריות, מאפיות ואף בשר כשר. וכמובן אוכל מוכן בהרבה מאוד מרשתות הסופר הרגילות.
ומה | NOMA
בין כל המסעדות הנחמדות באזור מיאמי, נומה החדשה והמדליקה בולטת מעל כולן. זאת מסעדת שף חלבית, יפהפייה וטעימה במיוחד בניצוחו של שף ליאור חזן, ישראלי באופיו ובעברו, שפועל כבר 19 שנה בתחום והוא בעלים של 11 מסעדות. לצד השבחים לאוכל המוקפד והיצירתי, השף והצוות שלו מייצרים שואו מטורף, כשכמעט כל מנה שמוגשת לשולחן מלווה במשהו לא הגיוני, מפתיע, מרגש או אפילו מבהיל. סלט הקפרזה, למשל, מגיע כשמעל הירקות המוכרים מונחת גבינת המוצרלה המנופחת לבלון קטן ומתוח, כמו שמנפחים זכוכית. מנה מגניבה נוספת שאסור להחמיץ – ה"לבה סטון טונה", בקרדי שמותז על פיסות טונה טרייה ומוצת באש גדולה כשהמנה כבר על השולחן, שומט פה ולסת ועל הדרך גם חורך את הריסים, והטעם? התפרצות געש אמיתית.
← כתובת: NE 29th Ave, Aventura 18851
פואגו ביי מאנה | Fuego by Mana
מסעדה בלב אוונטורה, עיר חוף צפונית למיאמי, שם מתגוררים יהודים וישראלים רבים. מדובר במסעדת "סטייק האוס" ו"סמוק האוס" שמוגדרת כגן עדן לחובבי בשר. כל עשירי האזור (ויש לא מעט כאלו) נפגשים שם, במיוחד עם לקוחות לא יהודים, כדי לעשות רושם. במקום מייצרים גם פסטרמות בבישול של שש שעות, ואף מכינים בשר בצורה מיוחדת של בישול איטי או עישון. אם אתם לא אוהבים בשר, חפשו מקום אחר. פלטת השף: מיקס של צלעות, בשרים ונקניקים מתוצרת בית, ברוטב ברביקיו, טורטיות ובצל מוחמץ ב־58 דולר. סטייק קאובוי מיושן במשך 28 ימים, מוגש עם רוטב צ'ימיצ'ורי, פטריות או רוטב פלפלים יעלה עד 79 דולר (תלוי במשקל).
← כתובת: NE 207th St, Aventura 3585
אסיה | Asia
מסעדת אסיה נחשבת לאחת הטובות ביותר בדרום פלורידה. מדובר במסעדה אסייתית, עם כל גינוני הטקס, לא זולה אך לא משאירה חור בכיס. למשל, בשעות הפחות עמוסות ניתן להזמין את "אכול דגים וסושי כפי יכולתך" ב־29 דולר, מחיר לא גבוה במיוחד. המסעדה מעוצבת בצורה מודרנית – צבועה בקומבינציה של שחור־אדום־לבן, חשוכה מעט ומעניקה אווירה צעירה ודינמית. במנות הראשונות התלהבנו מה"פופקורן שרימפס" ו"עוגיות סרטנים" – הכשרות כמובן. למנה עיקרית אפשר להזמין, לדוגמה, פילה טונה עם קראסט שומשום פריך ברוטב ג'ינג'ר סויה או להתפרע שוב על מנות שרימפס. פייק כמובן.
← כתובת: 7600 W Camino Real #101, Boca Raton
26 סושי אנד טאפאס | 26 Sushi & Tapas
מסעדת פיוז'ן הנעה בין סושי יפני לאוכל פרואני. מדובר במסעדה מודרנית שאליה מגיעים סלבריטאים, שחקנים ואנשי עסקים לא יהודים מכל האזור. הסושי קטן יותר ממקומות רגילים, ומוגש כטאפאס, כך שתוכלו להתפרע ולהזמין כמה וכמה מנות. ניתן לטעום שישה סוגי אדממה, עם רטבים מגוונים וסוג בישול שונה, כמו "למון דרופ פפר" – פלפל פרואני עם טעם לימוני, או "קריספי" ברוטב ליים. יש גם טאפאס קר, שהוא בעצם סושי, ואפשר למצוא גם גלידת אבוקדו, ספייסי טונה, בצלצלי שאלוט קריספיים, איולי, שיטאקי מתוק ועוד. ונוסף לכול, יש עוד המון קינוחים מפנקים. שווה קפיצה.
← כתובת: 9487 Harding Ave, Surfside
גראנד קפה | Grand cafe
"גראנד קפה" מוגדר כאחד מבתי הקפה הטובים בדרום פלורידה (לא רק מבין אלו הכשרים!), והוא מבקש לתת טוויסט עדכני לאוכל החלבי הכשר. המנה הפופולרית ביותר בתפריט החדש שלו היא "קערת טונה פוק", שכוללת אורז מלא, טונה זהובה, אבוקדו, מלפפונים, חסה עם רוטב סלט ספייסי ושומשום קלוי מעל. יש גם ארוחות בוקר ישראליות, עבור מאות אלפי הישראלים המתגוררים באזור, וכמובן שקשוקה.
← כתובת: Stirling Road 2905, Hollywood
קליפורניה ← לוס-אנג'לס
לה גנדולה | La Gondola
ככל הנראה המקום הכשר הכי נחשב בעיר, והוא מקפיד בעקביות להישאר ברמה הגבוהה ביותר. זו מסעדה בשרית עם נטייה אסייתית. המנה שמעוררת הכי הרבה עניין היא ה"ביף בייקון קנדי" מנת בשר שאמורה לדמות בייקון, אך בפועל מדובר בבשר כשר, מקורמל, עם רוטב מנגו בצד. געוואלד. אנשים שאוכלים לא כשר אומרים שזה אמנם לא בטעם של בייקון, אך משהו במרקם מזכיר את המאכל הטרף. הוא מתוק ומלוח כאחד. אפילו הסלטים כאן נשמעים טעימים וממש לא שגרתיים: סלט ברווז חם עם אורז בר, חסה, משמשים מיובשים, פקאנים מסוכרים, אפונה ורוטב בלסמי־תפוזים. באחת ממנות ההמבורגרים יוסיפו לכם רצועות בשר, רוטב מיונז מקסיקני, חסה ועגבנייה, גבינה (לא אמיתית כמובן), קריספי בייקון (גם לא אמיתי), לצד צ'יפס ארוך ודק. כל מנה כאן היא מיוחדת ושונה, ובהחלט לא תמצאו אותה במקומות אחרים.
← כתובת: 9025 Wilshire Blvd #307, Beverly Hills
פיקו כושר דלי | Pico Kosher Deli
"דלי" (Deli), קיצור ל"דליקטסן" או "מעדנייה" בעברית, לרוב מתייחס למסעדות או חנויות המוכרות אוכל יהודי־אירופי קלאסי. בארה"ב זה הפך להיות שם נרדף לכריכים עם בשר פרוס מגוון, המוגש עם מלפפון חמוץ כבוש ביתי. בלוס־אנג'לס ממליצים ידידי המערכת על "פיקו כושר דלי" שבו תהנו מכריכים יוצאי דופן, עם בשר פרוס המוכן במקום. במיוחד אהבנו את ה"דייבס ספיישל" שהוא כריך קורנדביף והודו עם סלט קולסלאו ורוטב רוסי. במקום מוכרים גם לביבות (לטקעס) ומרק עוף כל ימות השנה, וקניש, מאפה יהודי אירופי.
← כתובת: 8826 Pico Blvd
טיירה סור | Tierra Sur
המסעדה שנפתחה במרכז המבקרים של "יקבי הרצוג" הפכה במהרה למוקד משיכה משל עצמה. ידיד המערכת שביקר במקום כמה וכמה פעמים מספר כי מדובר במסעדת שף מצוינת ושהתפריט מתחלף כל הזמן, כך שישנו גיוון לכאלה המבקשים לבקר בה מעת לעת. נחמד גם לטעום יינות ואף לאכול לאחר מכן ארוחה כשרה למהדרין שמכינים במעין תנור ישן מעץ. אך לצד האוכל הטוב, השירות לא מדהים. מנה מעניינת בתפריט: ירך טלה עם קראסט דיז'ון ועשבי תיבול, המוגש עם צנון ותפוחים צלויים, פקאנים צלויים, קרם חזרת, שומר, אפונה, יין לבן ודבש. בקינוחים: סופגניות וניל מתובלות, ריבת ריבס, קצפת חמאת בוטנים וגרנולה פטל. מי אמר שאי אפשר להכין קינוחים פרווה?
← כתובת: Camino Del Sol, Oxnard 3201
טקסס ← יוסטון

ג'נסיס | GENESIS
תתפלאו, אבל דווקא ביוסטון יש מסעדה יוצאת דופן שכמה וכמה "פודים" (חובבי אוכל) ששוחחנו עמם המליצו עליה. המסעדה לא ממוקמת באזור יהודי, אלא בלב הדאון־טאון של יוסטון. היא הוקמה על ידי אנשי עסקים עשירים כדי שיהיה להם איפה לשבת עם עמיתיהם. במקום תמצאו לא רק סטייקים ובשרים ברמה גבוהה, אלא גם תבשילים מיוחדים ומנות פתיחה מרעננות. אך כיוון שמדובר במסעדה אחת באזור בלי הרבה מסעדות כשרות, גם כאן חוטאים במנהג של המסעדות הכשרות בעולם, ומציעים לצד הבשר גם תפריט סושי ו… מרק עוף.
← כתובת: 5427 Bissonnet St #400, Houston
אילינוי ← שיקגו
אלוטס ביסטרו | Shallots Bistro
בשיקגו מגוון סוגי מסעדות, אך אם אתם מחפשים אחת יוקרתית ומושקעת, המבקרים שלנו ממליצים על "שאלוטס" הממוקמת בסקוקי, אחד מפרוורי העיר. בין המנות הראשונות תוכלו למצוא בריסקט עם בצל צלוי, קולסלאו ולחמניית פרצל. בעיקריות: חזה ברווז צרוב עם קונפי רגל ברווז, פטריות שיטאקי, פירה פומס, סלט ירקות, ובצלים ירוקים בפינו נואר.
← כתובת: Carpenter Rd, Skokie 7016
קנ'ס דיינר | Kens Diner
אחד המקומות המיתולוגיים של הקהילה היהודית של שיקגו הוא קנ'ס דיינר, שבכלל נפתח בשנות השבעים של המאה הקודמת כחנות כשרה המיועדת לקהילה היהודית, אף שלא כל המצרכים היו כשרים. בתחילת שנות השמונים הפך המקום למסעדה לכל דבר, ואף קיבל השגחה מהרבנות המקומית. המקום לא מפואר במיוחד, אך הוא מעוצב כ"דיינר" אמריקני, והוא גם כשר. מנה מעניינת בתפריט: עוף פופקורן, מעין כדורי עוף מטוגנים עם רוטב מתוק.
← כתובת: 3353 Dempster Street, Skokie
רומניאן | Romanian Kosher
אמנם לא מדובר במסעדה, אבל אם אתם מבקרים בשיקגו, אתם לא יכולים לעזוב בלי כמה שקיות של בשר הדלי המיוחד של רומניאן (רומני). מדובר במעדנייה שקיימת בשיקגו משנות החמישים והיא מוכרת בכל רחבי ארה"ב והעולם בשל הבשר הפרוס המיוחד שהם מייצרים. היהודים שעלו משיקגו מתגעגעים לאיכות ולטעם המיוחדים של מוצרי המעדנייה, ולכן הם מייבאים לעצמם את הבשר לארץ בטיסות פרטיות.
← כתובת: 7200 N Clark St, Chicago
קנדה ← טורנטו
פריים און אבניו | Prime on avenue
המסעדה נפתחה לא מזמן, והיא מביאה משב רוח רענן לשומרי הכשרות. יצוין כי בעיר נסגרו מסעדות כשרות רבות בשנים האחרונות, וזו מנסה להחיות את הסצנה הכשרה אך האקסקלוסיבית. במקום מוגשים סטייקים, סנדוויצ'ים מיוחדים, סלטים עם בשרים ובלעדיהם, יינות וקוקטיילים. הסטייק היקר ביותר הוא ה"טומהוק" שעולה 165 דולר קנדי, ויש גם פלטות של בשרים מעושנים, סנדוויצ'ים עם בשר "בריסקט" עם רוטב ברביקיו מתוק וחמוצים תוצרת בית.
← כתובת: 1960 Avenue Rd, North York
מרון ביסטרו | Marron bistro

הביסטרו נפתח בשנת 2005, והוגדר על ידי מספר כלי תקשורת כ"מסעדה הכשרה הטובה ביותר בקנדה". המסעדה בבעלות חדשה מאז שנת 2016, והתפריט שודרג, וכיום הוא שואב השראה מצפון אמריקה, דרום אמריקה, יפן ודרום־מזרח אסיה. הסטייקים מיושנים במשך שלושה שבועות עד חודש. מנות מיוחדות: כבש מעושן, בקר מבושל בקוקוס. במסעדה יינות כשרים מעשר מדינות שונות. מנה מעניינת שמצאנו בתפריט: צלעות בקר ביין לבן, עם פירה, ירקות מאודים ורוטב פטריות.
← כתובת: 948 Eglinton Ave W
קנדה ← מונטריאול
צ'ופס רסטו בר | Resto־Bar Chops
כמה וכמה ישראלים שביקרו לאחרונה במונטריאול מציינים את "צ'ופס" כמקום ששווה ביקור. המסעדה מגדירה עצמה כסטייק האוס עם פיוז'ן אסייתי־אמריקני, וכוללת בר סושי. התפריט עצום ומכיל מגוון מנות. רובן אינן מפתיעות, אך יש כמה הברקות – כך למשל צלעות הטלה, שמגיעות עם רוטב מיונז־מנטה פיקנטי, או בקר בתפוזים. החלק ה"אסייתי" במסעדה מורכב ממנות סיניות שכולנו מכירים.
← כתובת: 5322 Chemin Queen Mary 1T7
יאקימונו | Yakimono
מסעדת סושי טרנדית ומוצלחת. חובב אוכל קנדי ששוחחנו איתו מספר שבניגוד לשאר הסושיות, ובטח אלה הכשרות, המכניסות לרולים בעיקר אורז ופחות דג – כאן המצב הפוך: הרבה יותר דג, מעט אורז ומגוון טעמים מפתיעים. "זה כמו לאכול בסושייה לא כשרה", הוא העיד. ההצצה בתפריט מעוררת תיאבון, ויש גם מנות מפתיעות: סושי פיצה – לביבת אורז מטוגנת קלות עם סלמון מעושן, רוטב מתוק וסלט "קני" (מלפפון, ספייסי מיונז, טמפורה, אבוקדו ומקלות סרטן מדומה) ולמון הוון – טורטיות תירס עם טרטר סלמון, לימון, טמפורה, בצל סגול, בצל ירוק, ספייסי מיונז, רוטב חריף ואבוקדו. הרולים המטוגנים מעוררים חשק, כמו לדוגמה הקנון־בול – מלפפון ומקלות סרטן מדומה מטוגנים, ומעל מונחים סלמון, טונה, חסה, ספייסי מיונז, רוטב מתוק, רוטב יאקי ומסאגו.
← כתובת: 4210 Boulevard Décarie