עכשיו כשאנחנו כבר מכירים, אפשר לדבר בגלוי: יש לי וידוי, אני שונאת מצות. זהו, אמרתי את זה. פסח הוא אחד החגים האהובים עליי, אבל המצות לא. פשוט לא. אבל אני אומרת – אם בכל זאת נגזר עלינו לאכול מצות כל החג, אז לפחות שיהיה בכיף. ולכן יש כמה דרכים (לא הרבה) שבכל זאת המצות עוברות חלק בגרון, ושאני אפילו נהנית לאכול אותן. אחת מהן למשל היא המצה הרטובה מתחת לקבוב רורן (מי שהכין את המתכון מהמדור של שבוע שעבר בטח מבין את התענוג). דוגמה נוספת הן המציות שאני מכינה כל שנה, שהן הכי טעימות בעולם והן אחת הסיבות שאני כל כך אוהבת את פסח.
אז השבוע הקדשתי את המדור כולו למתכוני מצה שווים, כאלה שיוסיפו לנו עוד סיבות לאהוב את החג. והכי חשוב לי שתדעו: מצה עם שוקולד זה פאסה, אבל סניקרס מצה עם שוקולד טופי וחמאת בוטנים זה מה זה אִין. נסו את זה פעם אחת ותראו שאין דרך חזרה.

המציות הכי טעימות בעולם
קציצות זהובות ופריכותשאפשר לאכול כל השנה
מרכיבים
לטיגון
שמן זית
לבצק
6 מצות
2 בצלים קצוצים דק
½ כפית שום כתוש
1 צרור עירית קצוץ דק
250 גרם גבינה מגוררת (מוצרלה/עמק/פרמזן וכדומה)
3 ביצים
½ כוס חלב
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
1. לתוך קערה גדולה מפוררים את המצות לחתיכות קטנות.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
3. בידיים משומנות או רטובות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות, ומניחים אותן בצד לֿמשך 10-15 דקות עד שיתמצקו.
4. מחממים במחבת שמן בגובה של כֿֿֿ־½ ס"מ, וכשהשמן חם מטגנים בו את הקציצות במשך 3-4 דקות מכל צד עד שהן זהובות ופריכות.

פשטידת מצות וירוקים
עוד דרך טעימה לאכול מצה בלי לאכול מצה
מרכיבים
1 בצל לבן קצוץ דק
1 כרשה פרוסה דק
1 כפית שום כתוש
500 גרם תרד קצוץ גס
½ שקית אפונה קפואה
4 מצות
8 ביצים
מלח
פלפל שחור
1/3 כוס שמן זית
3-4 גבעולי בצל ירוק פרוס לטבעות
3 כפות קמח מצה
1 כפית אבקת אפייה
אפשרויות לציפוי
שומשום / קצח / גבינה מגוררת
אופן ההכנה
1. מחממים 3 כפות שמן במחבת גדולה, ומוסיפים את הבצל לטיגון במשך 3-4 דקות עד שהוא נהיה שקוף.
2. מוסיפים את הכרשה והשום ומטגנים תוך ערבוב 4-5 דקות נוספות, מוסיפים את התרד וממשיכים בטיגון תוך ערבוב דקה עד שתיים נוספות עד שהתרד מתרכך ומצטמק.
3. מוסיפים את האפונה, מערבבים ומכבים את האש.
4. לתוך קערה גדולה ורחבה שוברים את המצות, מכסים אותן במים ומשרים. לאחר 3 דקות מסננים את המים.
5. מוסיפים לקערת המצות ביצים, מלח, פלפל ושמן, וטורפים היטב בעזרת מטרפה.
6. מוסיפים בצל ירוק, קמח, אבקת אפייה ואת תערובת הירוקים ומערבבים היטב בעזרת כף עץ.
7. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
8. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת כף (אם רוצים, אפשר לפזר מעל שומשום או קצח או גבינה בשכבה אחידה).
9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות ואופים במשך כשעה עד שהפשטידה שחומה ופריכה בחלקה העליון.

סניקרס מצה
הממתק שתכינו הכי הרבה בחג הזה
מרכיבים
4־6 מצות
300 גרם שוקולד מריר
2־3 כפות חמאת בוטנים טבעית (חמאת בוטנים רגילה היא לא מספיק נוזלית ולכן לא תעבוד)
לשכבת טופי
1 כוס (200 גרם) סוכר
70 גרם חמאה
½ מכל שמנת מתוקה
מעט מלח
אופן ההכנה
1. מסדרים את המצות בשכבה אחת על מגש מרופד בנייר אפייה.
2. מכינים את הטופי: שמים את הסוכר במחבת ומפזרים אותו בשכבה אחידה. מבשלים על להבה נמוכה־בינונית בסבלנות עד שהסוכר נמס ומקבל צבע ענברי.
3. מוסיפים את החמאה ובוחשים עד שהיא נמסה.
4. מוסיפים שמנת ומלח ובוחשים היטב. אם נוצרים גושי סוכר, ממשיכים לבשל ולבחוש עד שהגושים נמסים והטופי חלק.
5. יוצקים את הטופי על המצות ומורחים אותו לשכבה אחידה שתכסה אותן היטב.
6. מכניסים למקפיא למשך 10־15 דקות.
7. בינתיים ממיסים את השוקולד בסיר אדים כפול (באן־מרי) או במיקרוגל, שימו לב שלא נשארים גושים.
8. מוציאים את המגש עם המצות מהמקפיא ויוצקים עליו את השוקולד המומס, ומיישרים לשכבה אחידה.
9. מזלפים את חמאת הבוטנים בתנועות מעגליות על השוקולד, ובעזרת קיסם יוצרים סלסולים של חמאת הבוטנים על פני השוקולד.
10. מחזירים למקפיא למשך 5־10 דקות, ולאחר מכן מוציאים ושוברים את המצות לחתיכות בינוניות.
11. זוללים בתיאבון (מה שנשאר, אם נשאר, שומרים בקופסה אטומה במקרר).