לפני המון שנים – באמת המון־המון – כשהייתי בת עשרים ומשהו, אני זוכרת שהכנתי פסטה עם חבר טוב שלי (בימים ההם קראו לזה ידיד). בכל אופן, התחלנו להכין ביחד פסטה, ובואו נאמר שזה לא נגמר ממש טוב. אפשר אפילו לומר שלא דיברנו אחר כך כמה חודשים.
זה התחיל מוויכוח על איך מכינים פסטה (אם אני לא טועה זה היה משהו בנושא הטמפרטורה של המים), ומשם זה הידרדר לכל מיני הכללות ומשקעים מהעבר, עד שזה הפך לריב קולני. אני לא זוכרת מה בדיוק קרה בסוף עם הפסטה, אבל מהסיפור הזה למדתי כמה דברים לכל החיים:
1. אל תכינו פסטה עם עוד מישהו.
2. במיוחד אל תכינו פסטה עם חבר שיקר לכם.
3. פסטה זה עניין רציני. אל תזלזלו בהכנת פסטה.ולמרות כל הכללים הללו, אל תדאגו – ברבות הימים השלמנו ואנחנו חברים טובים עד היום.
פסטה זה לא סתם מאכל. זו מסורת מכובדת שעוברת מדור לדור, מאיטליה דרך המזרח התיכון ועד סין. אנחנו דור של פסטה מוכנה מהשקית, וכך אנו יכולים להשקיע את כל מרצנו וזמננו ברוטב.
אני יודעת שאתם שמים בסתר קטשופ על שאריות הפסטה של הילדים שנשארו בסיר, אבל קטשופ זה לא רוטב עגבניות. וגם כשמכינים כבר רוטב, כמה רוטב־עגבניות־שמנת־פטריות־סלסה־רוזה־שום־שמן־זית אפשר עוד לאכול?
צאו מהשגרה, רעננו את מצב הרוח ואת המקרר, ובואו להכין מנות פסטה בריאות שהן ארוחה שלמה – כולל גרסה מדליקה למנת הדגל האמריקנית האהובה ״מק אנד צ׳יז״, שמעכשיו תכינו אותה לבד בבית!
פסטה חצילים ופטריות
תגידו יפה שלום לארוחת הערב החדשה שלכם.

מרכיבים (כ־3 מנות)
250 גרם פסטה לבחירתכם
שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
1 סלסילת פטריות קצוצה גס
1 גבעול סלרי קצוץ
1 חציל גדול חתוך לקוביות
3 שיני שום
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
½ כפית פפריקה מעושנת
1 כפית פפריקה מתוקה
1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות מאיטליה
1/3 כוס (80 מ"ל) מים
להגשה
פטרוזיליה קצוצה
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצל כעשר דקות עד שהוא שקוף (אם יש לכם סבלנות, טגנו אותו עד שהוא מתחיל להשחים). מוסיפים את הפטריות והסלרי ומטגנים כחמש דקות נוספות.
2. מוסיפים את קוביות החציל ומטגנים עוד 20 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהחציל רך מאוד. מוסיפים שום ואת כל שאר התבלינים ומערבבים כדקה.
3. מוסיפים את העגבניות והמים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ־15 דקות על אש נמוכה.
4. בינתיים מכינים ומסננים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מוסיפים את הפסטה המוכנה לרוטב ומערבבים.
5. מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה ופרמזן.
פסטה עוף וברוקולי
פסטה משביעה ומזינה, שכל המשפחה תיהנה ממנה.

מרכיבים (כ־6 מנות)
500 גרם פסטה לבחירתכם
3 כפות (45 מ"ל) שמן זית
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
4 כפות (60 מ"ל) סויה
3 כפות (60 גרם) סילאן
¼ כפית פלפל שחור
300 גרם ברוקולי טרי, חתוך לפרחים קטנים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות (לא חובה)
3 שיני שום פרוסות דק
1 כוס (240 מ"ל) מים
1 כף (15 מ"ל) שמן שומשום
להגשה
קשיו קלוי
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מחממים שמן ומוסיפים את העוף. אחרי דקה מוסיפים סויה, סילאן ופלפל שחור ומטגנים את העוף עד שהוא ״נסגר״ אך עדיין לא מוכן מבפנים. מוציאים את העוף המוכן מהמחבת ושומרים בצד.
2. מבלי לנקות את המחבת, מוסיפים אליה את הברוקולי (ואת הפלפל, אם רוצים) ומטגנים במשך חמש דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. מוסיפים שום ומים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כחמש דקות על אש נמוכה.
3. מחזירים את העוף למחבת עם כף שמן שומשום, ומבשלים עוד עשר דקות עד שהעוף מוכן מבפנים (תבדקו) והברוקולי רך אך לא סמרטוטי. טועמים ומוסיפים סויה וסילאן לפי הטעם.
4. בינתיים מכינים ומסננים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מוסיפים את הפסטה המוכנה למחבת ומערבבים.
5. מגישים חם עם קשיו ובצל ירוק קצוץ.
מק אנד צ׳יז
גרסה קצת יותר בריאה למנה המוכרת והאהובה, כולל מרכיב מפתיע שהילדים לא יצליחו לגלות!

מרכיבים (לתבנית מרובעת בגודל 25/25 ס״מ או תבנית עגולה בקוטר 20־22 ס"מ)
500 גרם פסטה קצרה
כ־1 כוס (360 גרם) דלעת קלופה
1 כף גדושה (20 גרם) חמאה
¼ כוס (35 גרם) קמח
1 כוס (240 מ"ל) חלב
2 כוסות (480 מ"ל) ציר ירקות
½ כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
כ־2 כוסות (200 גרם) גבינת צ׳דר, מגוררת גס
¼ כוס (35 גרם) פירורי לחם/פירורי פנקו
אופן ההכנה
1. מבשלים ומסננים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. חותכים את הדלעת לחתיכות גדולות ומאדים במשך כחצי שעה בסלסילת אידוי, עד שהיא רכה מאוד (אפשר גם לאפות בתנור עם מעט שמן זית). טוחנים את הדלעת לפירה בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון.
3. בסיר גדול ממיסים חמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת סמיכה ומוסיפים חלב, ציר ירקות, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים כחמש דקות עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
4. מוסיפים חצי מכמות הצ׳דר ומערבבים היטב עד שהגבינה נמסה. מוסיפים את פירה הדלעת ומערבבים היטב. מכבים את האש, מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים היטב.
5. מעבירים את הפסטה לתבנית המשומנת, מפזרים על הפסטה את גבינת הצ׳דר שנותרה ואת פירורי הלחם ואופים כ־15 דקות עד שהגבינה נמסה.
6. מגישים חם.
טיפ: אפשר להכין ציר ירקות בעזרת אבקת מרק ירקות אורגנית, או לחמם ½2 כוסות מים עם גזר, סלרי ובצל עד שהם מגיעים לרתיחה, ואז לבשל עוד כחצי שעה ברתיחה עדינה.