פורים מעבר לפינה, ואני יודעת שאתם כבר חולמים על ניירות צלופן מרשרשים ומתכונים לעוגיות. אני מבינה אתכם לגמרי: גם אני הייתי פעם במקום שלכם. כבר מחנוכה הייתי אוגרת צנצנות למילוי בריבה ביתית, כובשת זיתים ושוקדת על מיני ממתקים מיוחדים.
אין ספק, הרף עולה משנה לשנה והמשקיענים בונים טבלאות אקסל, הפנקסים נפתחים והחישובים מתחילים: ״כהן הביאו לנו בשנה שעברה משלוח מהמם, אז השנה נשדרג אותם לבקבוק של קסטל״; ״ישראלי פינקו באוזני המן ביתיות, השנה חייבים להכין עוגות שמרים״. אז אני כאן כדי לומר לכם: סטופ! חייבים להפסיק את הטירוף, ולמצוא פתרון שהוא גם מפנק וכיפי להענקה וגם קל להכנה ומצריך רק ביקור קצר בסופרמרקט השכונתי.
מוכנים?
האתגר: איך להרכיב משלוח מנות מנצח ממוצרים קנויים.
האמצעים: חשיבה יצירתית.
הפתרון: ניתוח אופי מקבלי המשלוח והתאמת מתכון או ערכה להכנת ארוחה.
הנה ארבעה רעיונות להשראה, ואני בטוחה שתוכלו לפתח אותם לכיוון האישי שלכם. מצאו מתכון משפחתי אהוב וקנו את המוצרים המופיעים במתכון, צרפו תבנית לעוגה או כלי אחר שמתאים – קערה לסלט, כפות הגשה יפות, סיר חדש – וכמובן, הוסיפו בקבוק יין המתאים לאווירה. כתבו את המתכון על פתק והוסיפו לברכה. אל תשכחו לעבור בחנות כלי כתיבה והצטיידו בקופסאות, סרטי מתנה וניירות משי צבעוניים. פורים מעולם לא היה שמח יותר!
ערכה להכנת עוגת קצפת ותותים
מה שמים במשלוח?
תבנית לעוגה
בקבוק יין קינוח
סלסילת תותים
בקבוק תמצית וניל
¾1 כוסות סוכר
1 חבילה (200 גרם) חמאה
1 שמנת חמוצה
1 שקית אבקת אפייה
3 כוסות קמח
עוגת קצפת ותותים
מתאים ל: חברים שאוהבים לאפות

מרכיבים
3 כוסות (420 גרם) קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית מלח
200 גרם חמאה רכה מאוד
¾1 כוסות (350 גרם) סוכר
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים בטמפרטורת החדר
200 מ״ל שמנת חמוצה
½ כוס (120 מ"ל) חלב
לסירופ
¾ כוס (150 גרם) סוכר
¾ כוס (180 מ"ל) מים
3 כפות רום או ליקר (לא חובה)
לקצפת
2 מכלים (500 מ"ל) של שמנת מתוקה לקצפת, קרים מאד
4 כפות (30 גרם) אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
לתותים
½ קילו תותים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומשמנים שתי תבניות בקוטר 20־22 ס״מ. מרפדים בנייר אפייה (גוזרים עיגול לתחתית, ועוד פסים לדפנות), ומשמנים שוב גם את נייר האפייה. אם אין לכם שתי תבניות זהות, תוכלו לאפות בשני סבבים (זה מה שאני עשיתי).
2. בקערה גדולה מערבבים היטב קמח, אבקת אפייה ומלח.
3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות גבוהה את החמאה והסוכר עד שנוצר קרם חלק ואוורירי. מורידים למהירות בינונית ומוסיפים את הווניל ואת הביצים, בזו אחר זו.
4. מנמיכים עוד את המהירות ומוסיפים בהדרגה את השמנת החמוצה, החלב והקמח ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.
5. מחלקים את התערובת שווה בשווה בין שתי התבניות ואופים כחצי שעה. העוגות מוכנות כאשר קיסם יוצא יבש.
6. ממתינים לפחות 20 דקות לפני השחרור מהתבנית ומצננים לטמפרטורת החדר לפני שמתחילים להרכיב.
7. לסירופ סוכר: בסיר קטן שמים את המים והסוכר, מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר נמס. מכבים את האש, מוסיפים את הרום או הליקר ומצננים לטמפרטורת החדר.
8. לקצפת: בקערת מיקסר שמים את השמנת המתוקה, הסוכר והווניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.
9. לתותים: שוטפים את התותים, מייבשים אותם היטב, ופורסים אותם לפרוסות בעובי 3 מ״מ.
10. הרכבה: מניחים כל עוגה על צלחת שטוחה לגמרי, ובעזרת סכין לחם ארוכה וחדה פורסים לשתי קומות. בעזרת הסכין מיישרים את החלק העליון של כל עוגה.
11. מניחים על צלחת ההגשה הסופית שכבת עוגה ראשונה, ועם כף מרטיבים אותה בסירופ סוכר, בנדיבות. מצפים אותה בשכבת קצפת עבה – רבע מכמות הקצפת בקערה. מקשטים בפרוסות תותים, מניחים עוד שכבת עוגה וחוזרים על הפעולה עם כל השכבות; עוגה, סירופ, קצפת ותותים. מקשטים את החלק העליון בקצפת, בתותים שלמים ובחצאי תותים.
12. מגישים מיד. ניתן לשמור את העוגה בקירור עטופה היטב, עד יומיים.
ערכה להכנת ארוחת פסטה מושלמת
מה שמים במשלוח?
חבילת פסטה
זר בזיליקום
סלסילת עגבניות
גבינת פרמזן
בקבוק יין
פסטה ברוטב עגבניות
מתאים ל: זוגות צעירים שאוהבים להישאר בבית

מרכיבים
500 גרם פסטה
3 כפות שמן זית
2־3 שיני שום פרוסות דק
1 פלפל קטן חריף קצוץ דק
500 גרם עגבניות שרי מתוקות קצוצות לקוביות
1 כפית מלח
½ כפית פפריקה
½ כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
קורט קינמון (לא חובה)
100 גרם רסק עגבניות
½ כוס ממי הבישול
1 כף מיץ לימון
להגשה
פרמזן מגורר ועלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ובעת הסינון שומרים בצד חצי כוס ממי הבישול.
2. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את השום כדקה עד שהוא מזהיב. מוסיפים את העגבניות הטריות ואת כל התבלינים ומערבבים היטב, ומטגנים כעשר דקות.
3. מוסיפים את רסק העגבניות, המים והלימון. מבשלים כ־10 דקות נוספות וטוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל.
4. מוסיפים את הרוטב לסיר הפסטה ומבשלים כדקה תוך ערבוב מתמיד.
5. מגישים עם שפע פרמזן מגורר ועלי בזיליקום.
ערכה לערב גבינות ויין
מה שמים במשלוח?
בקבוק יין
פותחן
קרש חיתוך
גבינות מיוחדות כמו: גאודה, קממבר, מנצ׳גו, סנט מור, ברי וכדומה
קרקרים
מקלות גריסיני
קרקר כוסמין פיקנטי
מתאים ל: חברים אניני טעם ומעודכנים

מרכיבים
¼1 כוסות (175 גרם) קמח כוסמין
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה מעושנת
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית אבקת שום
½ כפית זרעי כוסברה טחונים
¼ כוס (60 מ"ל) מים רותחים
¼ כוס (60 מ"ל) שמן
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
2. בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים היבשים. מוסיפים מים רותחים ושמן ומעבדים בידיים לבצק נעים ורך.
3. מחלקים את הבצק לשני כדורים ומרדדים על נייר אפייה, כל כדור לעלה דק דק דק.
4. חותכים לריבועים בעזרת גלגלת פיצה או סכין ומחליקים את הנייר לתבנית גדולה (אין צורך להפריד בין הקרקרים).
5. אופים 10־15 דקות עד שהקרקרים יבשים ופריכים.
ערכה לבראנצ׳ עם חברים
מה שמים במשלוח?
לחם מחמצת איכותי
ממרח עגבניות
ממרח פסטו
ממרח לימון כבוש
סלסילת פלפלים צבעוניים
שישיית בירות
ממרח עגבניות צלויות
מתאים ל: חברים צעירים וסאחים

מרכיבים
800 גרם עגבניות שרי תמר
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
1/3 כוס אגוזי פקאן/מלך קלויים
¼ כוס שמן זית או קצת יותר
1 שן שום כתושה
עלים מענף 1 של טימין
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות.
2. חותכים את העגבניות לחצאים ושמים במסננת גדולה. מזלפים על העגבניות שתי כפות שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
3. מעבירים את העגבניות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כך שהקליפה פונה כלפי מטה. צולים אותן במשך 40־50 דקות עד שהן מצטמקות. מקררים אותן לטמפרטורת החדר.
4. מעבירים את העגבניות למעבד מזון ומוסיפים את כל שאר המרכיבים. מפעילים את המעבד עד שנוצר ממרח אחיד.
אם הממרח יבש מוסיפים עוד שמן זית לפי הצורך. טועמים ומוסיפים מלח, פלפל ושום לפי הצורך.
5. מעבירים לקופסה אטומה ושומרים בקירור עד שבועיים.