אפרת: מה המדור הראשון שאני קוראת כשאני מקבלת את העיתון ביום שישי? את שלי כמובן. ואחריו? את המדור של נעמה! אני מאמינה שרבות מכן (וגם רבים מכם) עושים את אותו דבר, כי אופנה זה חלק כל כך משמעותי מהתרבות ומהיום־יום שלנו. בכל בוקר אנחנו מקבלים החלטות אופנתיות – בין אם נלבש מעיל שחור של יוניקלו ובין אם סניקרס מוזהבות של אדידס (אתם יכולים לנחש באיזה צד אני נמצאת).
לכבוד החג הכי כיפי על המפה, נעמה רוזן עורכת מדור האופנה ואנוכי נפגשנו לשיחה על אוכל ובגדים, על עוגות ונעליים, מרקים וחצאיות. מצאנו קווי דמיון רבים בין המדורים שלנו, והחלטנו לערוך איחוד חד־פעמי ומרגש. נעמה על הבגדים ואני מתרגמת למתכונים.
אז שיהיה חג שמח, ושנה מלאה בבחירות אופנתיות משובחות!
נעמה: אני כל כך אוהבת לאכול וכל כך אוהבת להתלבש, שאין דבר מושלם יותר בעיניי ממדור של אוכל ואופנה ביחד. הרעיון שלנו היה פשוט: אני בוחרת אאוטפיטים שווים, אפרת מלבישה עליהם מנות תואמות. גם יפה וגם טעים! כשבחרתי את הצבעים, רצו לי בראש מנות שמתאימות לכל עונה: מסלט קיצי וגלידה שכיף לאכול במרפסת, ועד עוגת שוקולד מושחתת לימים חורפיים. וכמובן – קוקטייל צבעוני וזוהר שמתאים למסיבות פורים אך גם ליומיום.
אני בטוחה שמתוך מגוון הלוקים הזה, כל אחת תוכל למצוא לפחות אחד שיושב עליה בול. אז שיהיה בתיאבון, ולא לשכוח – חובה לשלב אקססוריז מגניבים כמו תיק־יד, צעיף צבעוני והכי חשוב – אודם אדום!
שייק תות בננה ספירולינה
ספירולינה היא אצה כחולית מיקרוסקופית העשירה בחלבונים, חומצות אמינו, ויטמינים ומינרלים כמו סידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן. היא נחשבת ל״סופר פוד״, עד כדי כך שהיא חלק מהתפריט של האסטרונאוטים בנאס״א. יש לה ריח חזק ועוצמתי אך אין לה שום השפעה על הטעם, כך שתוכלו להוסיף אותה לשייקים שלכם וליהנות מ־100 אחוז בריאות.

מרכיבים (2 מנות)
2 בננות
1 תפוח עץ מקולף ומגולען
½ כוס (120 מ"ל) חלב (כל סוג יתאים)
1 כפית ספירולינה
1 כפית דבש
50 גרם תותים
אופן ההכנה
1. בבלנדר שמים את כל המרכיבים מלבד התותים, ומוסיפים חלב עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
2. מוזגים את השייק הכחול לכוס וטוחנים את התותים עם כמה כפות חלב. מוזגים את שייק התותים מעל השייק הכחול ומקשטים בתות.
פודינג צ׳יה
קינוח קליל, ללא מוצרי חלב, ללא עבודה וללא רגשות אשם – יש דבר מושלם מזה?
זרעי הצ׳יה עתירים בחלבון ובסיבים, עשירים בנוגדי חמצון, באומגה 3 ואומגה 6. הם יכולים להיות מקור מצויין לוויטמין B, ברזל, קלציום, מגנזיום, זרחן וסידן. הצ׳יה מסייעת למערכת העיכול, ולסובלים מעצירות. את הפודינג תוכלו לקשט במגוון פירות העונה, וליצור קינוח מרהיב ומושלם בסיום ארוחה כבדה.

מרכיבים (2 מנות)
1 כוס (240 מ"ל) חלב שקדים/אורז/רגיל
2 כפות (40 גרם) דבש/סילאן
¼ כוס זרעי צ׳יה
קמצוץ קינמון
לקישוט
פירות חתוכים
אופן ההכנה
1. מערבבים היטב את כל המרכיבים ומעבירים לקופסה אטומה במקרר לכשש שעות או למשך לילה שלם.
2. לאחר הצינון, מעבירים לצלחות הגשה ומקשטים בפירות חתוכים.
מרק עגבניות צלויות
עוד מעט נפרדים מהחורף, אבל עדיין אפשר להתענג על צלחת מרק קרמי.

מרכיבים (3־4 מנות)
1 ק"ג עגבניות אדומות בשלות
1 פלפל אדום
מעט שמן זית להברשה וקורט מלח
3 כפות (45 מ"ל) שמן זית
2 בצלים לבנים
3־4 שיני שום פרוסות
½1 כפיות מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
1 שורש פטרוזיליה קטן
2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים
¼ כוס (60 מ"ל) שמנת 10% לבישול (לא חובה)
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. חוצים את העגבניות לרוחבן, ומניחים על נייר האפייה עם הקליפה כלפי מטה. חותכים את הפלפל האדום לחתיכות גדולות ומניחים לצד העגבניות עם הקליפה כלפי מעלה.
3. מברישים במעט שמן זית ומפזרים מעט מלח. צולים את הירקות כ־45 דקות, עד שהם מתחילים להשחים. מצננים מעט ומקלפים את קליפת הפלפל האדום.
4. בינתיים בסיר גדול מטגנים את הבצלים עד שהם שקופים וזהובים. מוסיפים שום, מלח, פלפל וסוכר ומטגנים כשתי דקות נוספות.
5. מוסיפים לסיר את העגבניות והפלפל, שורש הפטרוזיליה והמים. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־40 דקות.
6. טוחנים את המרק למרקם חלק, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל. אפשר להוסיף שמנת ולטחון שוב.
7. אפשר לערבב בנפרד מעט מרק עם שמנת, ולקשט כל צלחת בכתם בהיר.
סלט אנדיב ואפרסמון
רגע לפני סוף עונת האנדיב, סלט חגיגי עם רוטב סמיך ומתקתק שהולם את מרירות הפרי.

מרכיבים
3 ראשי אנדיב פרוסים לפרוסות גדולות
1 אפרסמון פרוס לפרוסות קטנות
6 פלפלים אדומים או כתומים קטנים או פלפל אחד גדול
חופן מיקרו עלעלי בוק צ׳וי או חופן נבטים
¼ כוס (25 גרם) אגוזי פקאן קצוצים
לרוטב
3 כפות (45 מ"ל) שמן צמחי
4 כפות (60 מ"ל) מיץ לימון
2 כפיות חמאת בוטנים
2 כפיות דבש
2 כפיות שמן שומשום
1 שן שום כתושה
2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק־דק
אופן ההכנה
1. חותכים את כל מרכיבי הסלט.
2. בצנצנת קטנה מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב. מתבלים סמוך להגשה.
עוגת שוקולד עשירה
עוגה מוגזמת לכל הדעות, אבל שווה כל רגע במטבח. אין לכם אירוע מפואר? תוכלו לאפות את העוגה בתבנית אחת בקוטר 24 ס"מ, להכין שליש מכמות הציפוי, ולחגוג בלי סיבה למסיבה.

מרכיבים (שלוש קומות, כ־24 מנות)
3 כוסות (420 גרם) קמח
½ כוס (50 גרם) אבקת קקאו הולנדי
2 כוסות (400 גרם) סוכר
½1 כפיות אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
½ כפית מלח
1 גביע (200 מ״ל) יוגורט 3%
1 גביע (200 מ״ל) שמנת חמוצה 15%
3 ביצים
½ כוס (120 מ"ל) שמן צמחי
½1 כוסות (375 מ״ל) קפה חזק וחם
קרם חמאה
50 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
¼ כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
350 גרם חמאה רכה
420 גרם (½3 כוסות) אבקת סוכר
½ כפית מלח
¼ כוס (25 גרם) קקאו הולנדי מנופה
אופן ההכנה
1. לעוגות: משמנים היטב שלוש תבניות/רינגים בקוטר 18־20 ס״מ. מרפדים בנייר אפייה את התחתית (בעיגול) ואת הדפנות ומחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מנפים לקערת מיקסר את כל המרכיבים היבשים: קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח, ומערבבים היטב.
3. בקערה נוספת טורפים היטב את כל המרכיבים הרטובים: יוגורט, שמנת וביצים. את הקפה החם טורפים פנימה בהדרגה תוך ערבוב מתמיד.
4. מוסיפים את המרכיבים הרטובים ליבשים, ובעזרת וו הקצפה טורפים את הכול יחד במיקסר על מהירות בינונית־נמוכה במשך כשתי דקות.
5. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שלוש התבניות (אני נעזרתי במשקל), ואופים כל עוגה במשך 35־40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש (הימנעו מייבוש העוגה! אני אפיתי שתיים בסיבוב הראשון ואת האחרונה בסיבוב שני). מצננים לחלוטין לפני שמשחררים מהתבנית ולפני שמרכיבים.
6. קרם חמאה: בקערה קטנה המתאימה למיקרוגל שמים את השוקולד ו־3 כפות שמנת מתוקה. ממיסים במשך 20־30 שניות ומערבבים לקרם חלק. מצננים.
7. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר לקרם אחיד (מומלץ לכסות את המיקסר במגבת). מוסיפים בהדרגה את שארית השמנת, קקאו ומלח. לבסוף מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב. מעבירים את הקרם לשקית זילוף.
8. הרכבה: מניחים את העוגה על צלחת הגשה (אי אפשר להזיז אותה אחר כך!), ומניחים שלוש רצועות נייר אפייה מכל הצדדים כדי לשמור על צלחת נקייה.
9. מניחים את העוגה הראשונה, מזלפים עליה שבלול של קרם, מיישרים אותו מעט ומניחים את העוגה השנייה. חוזרים על הפעולה עד הקומה האחרונה ולבסוף מזלפים את כל הקרם גם על הצדדים.
10. בעזרת סכין פלטה מדורגת יוצרים דוגמה חופשית של גלים. מצננים היטב לפני שפורסים. שומרים מכוסה היטב בקירור עד ארבעה ימים.
תותים בקרם גבינה וקצפת
הכי פשוט זה הכי טעים – כבר אמרנו? קינוח קליל שכולם אוהבים, שתכינו תוך חמש דקות עבודה. לא תוכלו לעמוד בפני כל המחמאות.

מרכיבים (6־7 מנות)
300 גרם תותים שטופים וחתוכים לקוביות גדולות
לקרם גבינה וקצפת
225 גרם גבינת שמנת
1 כפית תמצית וניל
גרידה מלימון שלם
5 כפות (45 גרם) אבקת סוכר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. קרם גבינה: בקערה גדולה טורפים היטב את הגבינה, גרידת הלימון, 4 כפות אבקת סוכר ותמצית וניל.
2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה טורפים את השמנת עם כף אבקת סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים את הקצפת לקערת הגבינה בשלושה חלקים ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה.
3. מרכיבים: בתוך כוסות, מניחים כמה כפות תותים ומכסים בשלוש כפות קרם גבינה. מעטרים בקוביות תותים קטנות.