בגיל 15 החליטה קרן אגם לעזוב את בית הספר, וזו לא הייתה ההחלטה הנון־קונפורמיסטית האחרונה שלה. היום, ממרומי גיל 47, יש לה שלושה ילדים גדולים, עסק משגשג של סדנאות אפייה ובלוג מצליח. ייתכן שהזרעים נזרעו כשהוריה פונו מסיני והתחילו מחדש כחקלאים בעמק חפר.
בגיל 21 כבר הייתה נשואה לסולן להקת רוק בינלאומית (Astral Projection) ויצאה לסיבוב הופעות בעולם. בגיל 27 חזרה לארץ עם בתה הבכורה, והבינה שעליה שוב להתחיל הכול מההתחלה.
אז איך נולד הבלוג?
״תמיד אהבתי לאפות ולארח. לפני שש שנים חברה טובה שלי (חגית ביליה, המוכרת כ"לייזה פאנלים") שכנעה אותי לפתוח בלוג אפייה ובעצם שינתה את מסלול חיי. כעבור זמן קצר אנשים פנו אליי כדי שאלמד אותם לאפות והסדנה הראשונה יצאה לדרך. ברגע שעמדתי מול אנשים הבנתי שמצאתי את הייעוד שלי.
״לא למדתי אפייה בצורה מסודרת, אבל אני לומדת לבד מצוין. אני מאמינה שאפייה צריכה להיות קלה וכיפית, ביתית וטעימה. לא תתפסי אותי מכינה מקרונים או מזלפת קרמים על עוגות שכבות. עוגות שמרים, לעומת זאת, זאת אהבת אמת".
נפגשתי עם קרן לבוקר של אפייה לכבוד החג. היא שיתפה אותי במתכונים האהובים עליה לראש השנה, והייתה זו מסיבת פחמימות נפלאה וטעימה. עכשיו רק צריך להחליט: מה מכינים? נראה לי שאכין את הכול.
עוגיות דבש מארבעה מצרכים
עוגיות נפלאות וממכרות שמכינים בקלות מחומרים שתמיד יש בבית, עם ניחוח דבש חגיגי. מושלמות גם בתור מתנה למארחים.

מרכיבים
15 עוגיות
130 גרם חמאה
1/3 כוס (120 גרם) דבש
½ כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
¾ כוס (100 גרם) קמח לבן רגיל
אופן ההכנה
1. בסיר קטן ממיסים חמאה, סוכר חום ודבש, עד שהסוכר נמס ומסירים מהאש.
2. מנפים פנימה את הקמח. מערבבים היטב ומצננים את התערובת במקרר כחצי שעה.
3. מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4. בעזרת כף מניחים תלוליות בצק על נייר האפייה. שומרים על מרווחים של 3־4 ס״מ בין העוגיות, כיוון שהן נעשות שטוחות במהלך האפייה.
5. אופים 8־10 דקות עד שהעוגיות שחומות מעט בשוליים.
6. מצננים על גבי רשת צינון.
איך לאחסן?
בכלי אטום, בטמפרטורת החדר כארבעה ימים
עוגת פרג תפוחים
עוגה ביתית טעימה במיוחד. אם אתם אוהבים פרג אתם בסכנה, כי העוגה הזו היא מסוג העוגות שמחסלים. אין לי ספק שאני מכינה אותה לחג!

מרכיבים
תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
¾ כוס (100 גרם) פרג טחון טרי
¼1 כוסות (300 מ״ל) חלב חם
½1 כוסות (300 גרם) סוכר
5 ביצים גודל L
½ כוס (120 מ״ל) שמן קנולה
100 גרם חמאה רכה
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
גרידת תפוז מתפוז שלם בינוני
1 כפית מחית/תמצית וניל איכותית
3 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות, משמנים היטב תבנית אפייה.
2. משרים גרגירי פרג בחלב חם למשך 10 דקות.
3. מפרידים את הביצים לחלבונים ולחלמונים, ומקציפים במיקסר חלבונים עם כוס סוכר במהירות גבוהה במשך 4־5 דקות, עד לקבלת קצף יציב.
4. מוסיפים את השמן באיטיות, וממשיכים להקציף עוד כדקה.
5. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם ½ כוס סוכר, מוסיפים חמאה וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. מוסיפים וניל וגרידת תפוז ומערבבים.
6. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים. לבסוף מוסיפים פנימה את תערובת הפרג והחלב ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
7. בעזרת מרית, מאחדים את תערובת הפרג עם תערובת החלבונים בתנועות קיפול עדינות. אחר כך מוסיפים את קוביות התפוחים ומערבבים.
8. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך 50־55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
איך לאחסן?
במקרר כשהיא עטופה היטב כארבעה ימים
עוגת שיש דבש, ריקוטה ושוקולד
אם אתם אוהבים עוגות דבש (אני כל כך אוהבת!) ועוגות שוקולד (מי לא אוהב?) העוגה הזו הולכת לכבוש את ליבכם. היא אוורירית וטעימה, והתוספת של הריקוטה מעניקה לה עומק נוסף ורכות מיוחדת. שדרגו את עוגת הדבש!

מרכיבים
סיר פלא או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1 כוס (360 גרם) דבש
4 ביצים גודל L
200 גרם חמאה (או כוס שמן – 240 מ״ל)
125 גרם גבינת ריקוטה (½ קופסה)
100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
⅔2 (375 גרם) כוסות קמח לבן
½ כפית אבקת סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפייה
¼ כוס (60 מ״ל) מים רותחים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב סיר פלא או תבנית עגולה.
2. בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים את השמן במזיגה איטית וממשיכים להקציף.
4. מוסיפים דבש, קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וריקוטה, ובוחשים היטב.
5. מוסיפים מים רותחים ובוחשים שוב.
6. מעבירים ⅔ מכמות הבלילה לתבנית.
7. בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר בפרקי זמן קצרים.
8. מוסיפים את השוקולד לבלילה שנותרה בקערה, ומערבבים היטב עד שהבלילה הופכת חומה לגמרי.
9. מעבירים את בלילת השוקולד לתבנית מעל הבלילה הלבנה, ובעזרת סכין מערבבים רק מעט, כדי שתיווצר דוגמת שיש.
10. אופים במשך 55־60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
איך לאחסן?
סגורה היטב בטמפרטורת החדר עד חמישה ימים (כמו כל עוגת דבש היא משתבחת מיום ליום)
חלה מתוקה עם סילאן ושקדים
חלה חגיגית, רכה ומתוקה בעיטור שבבי שקדים שמתקרמלים בזמן האפייה. התוצאה פשוט מרשימה ונפלאה.

מרכיבים
חלה אחת גדולה או שתיים קטנות
½3 כוסות (500 גרם) קמח חלה או קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
4 כפות (60 מ״ל) שמן קנולה
4 כפות סילאן
¾ כף מלח דק
1־½1 כוסות מים
להברשה
2 כפות סילאן מהולות בכף מים רותחים
לעיטור
חופן שקדים פרוסים
אופן ההכנה
1. מנפים קמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.
2. מפעילים את המיקסר על מהירות איטית ומוסיפים סילאן, שמן, מלח ולבסוף את המים, במזיגה איטית. שימו לב: ייתכן שלא תצטרכו את כל כמות המים. להפעיל כ־10 דקות עד שהבצק נפרד מהדפנות, והמרקם שלו חלק וגמיש.
3. מעבירים לקערה מעט משומנת, ומגלגלים את הבצק כך שיצופה שמן מכל צדדיו.
4. מכסים בניילון נצמד ובמגבת, ומניחים להתפחה לילה במקרר או כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
5. מעבירים את הבצק למשטח נוח לעבודה, מוציאים אוויר ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים על מגש מעט מקומח. מכסים במגבת ונותנים לכדורים לנוח כ־15 דקות. מרדדים כל כדור לרצועה.
6. קולעים חלה מארבע רצועות ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
7. מכסים במגבת ומתפיחים שוב למשך 45 דקות.
8. מחממים תנור ל־180 מעלות, מברישים את החלה בזהירות בסירופ סילאן.
9. מפזרים בנדיבות שקדים פרוסים ואופים 30־35 דקות, עד שהחלה זהובה.
איך לאחסן?
החלה במיטבה ביום האפייה. אפשר לעטוף אותה היטב ולחמם מעט לפני ההגשה ביום שלאחר מכן, או להכין ממנה צנימים או לחם מטוגן