תמרה אהרוני (31) ארכיטקטית ביום ושפית אחרי הצהריים, מבשלת מאז שהיא זוכרת את עצמה, וזה ממש לא מפתיע. ״אוכל ותרבות של אכילה היו חלק בלתי נפרד מהילדות שלי, מגיל צעיר מאוד היינו נוסעים כל המשפחה ברחבי העולם ואבא שלי (ישראל אהרוני) היה מדריך אותנו בכל מקום".
למזלה היא לא ויתרה על לימודי אדריכלות, וכיום היא מצליחה לשלב באופן מושלם בין שתי אהבותיה.
״כשנולד בני הבכור החלטתי שאני לא רוצה לחזור למשרה מלאה ולעבוד עד שעות מאוחרות, וכך יכולתי למלא את הזמן הפנוי שנותר לי באהבתי השנייה״. כשהיא לא במשרד, תמרה מופיעה בתוכניות בישול לצד אביה וגם בתוכניות משלה, והיא מתחזקת עמוד אינסטגרם פעיל שבקרוב יצטרף אליו בלוג שיאגד את עשרות המתכונים שפיתחה.
אם היית צריכה לבחור בין ארכיטקטורה לבישול?
"לשמחתי אני לא צריכה לבחור, וזו בהחלט שאלה קשה. מרגיע אותי לדעת שהמטבח תמיד יהיה שם. אני תמיד מבשלת – למשפחה, לחברים, וזה לא ייגמר".
איך זה להיות הבת של ״אהרוני״?
"זה כיף וזו זכות גדולה. אבא שלי הוא ממש כמו הדמות שרואים בטלוויזיה, הוא נחמד ומצחיק, יש לו ידע מדהים, ואני לומדת ממנו כל הזמן".
נפגשתי עם תמרה לבוקר של רימונים. המתכונים שלה תמיד יצירתיים עם טוויסט מיוחד ומקורי, הם יפהפיים ופוטוגניים עם שורשים חזקים במטבח הישראלי וקריצות למטבח האסיאתי – וחריף! הרבה חריף. התרגשתי לטעום מהאוכל המופלא שהכינה, התעלפתי מהטחינה וטרפתי קציצות, ועכשיו אתם: בחרו לכם מתכון מקורי להתחיל איתו את השנה, חגים רבים עוד לפנינו, וזה זמן מצוין להפתיע את האורחים ולחגוג במטבח.
סשימי סלמון
מנה חגיגית ומרשימה שמכינים בדקות ספורות. שילוב הטעמים נראה פשוט, אך זהו הביס המושלם.
הדבר היחיד שתצטרכו לדאוג לו זה דג טרי, ואת ההרכבה תוכלו לעשות ממש כמה דקות לפני ההגשה.

מרכיבים
200 גרם פילה סלמון ללא עור
1 לימון
1 פלפל אדום חריף
1 כף רכז רימונים
2־3 כפות גרגירי רימון
3 גבעולי כוסברה
מעט שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה
1. פורסים את הסלמון לפרוסות בעובי של כ־0.5 ס״מ ומסדרים על צלחת.
2. מפלטים את הלימון: קולפים את הלימון וחותכים אותו לפלחים ללא ה״עור״ של הפלחים והחלק הלבן.
3. פורסים את הצ׳ילי דק.
4. מפרידים את עלי הכוסברה מהגבעולים.
5. מניחים על כל פרוסת סלמון פרוסת לימון, פרוסת צ׳ילי ועלה כוסברה.
6. בוזקים מעל הכול את רכז הרימונים ומעט שמן זית.
7. מפזרים מעל כל פרוסה גרגירי רימון ומעט מלח גס.
מלבי תבלינים ורימונים
מלבי קרמי ועשיר כמו שרק מלבי יכול להיות, עם סירופ עשיר בטעמים ועם תבלינים על בסיס רימונים שהופכים אותו למיוחד ולכזה שמעולם לא טעמתם.

מרכיבים
500 מ"ל חלב
500 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות מייפל
1 כפית תמצית וניל
3 כפות (60 גרם) קורנפלור
לסירופ
1/3 כוס רכז רימונים
2 כפות סוכר חום או דבש
1 עלה דפנה
2־3 ס"מ שורש ג'ינג'ר
2 תרמילי הל
1 סרט קליפת לימון
1 כפית תמצית וניל
להגשה
גרגירי רימון
פיסטוקים
תאנים טריות, חצויות
אופן ההכנה
1. בסיר קטן שמים חלב, שמנת, מייפל ווניל ומביאים לרתיחה.
2. בקערית קטנה ממיסים את הקורנפלור במעט חלב או מים ומוסיפים לסיר תוך כדי ערבוב. מבשלים 4־5 דקות עד שהתערובת מסמיכה. מורידים מהאש ומניחים בצד ל־10 דקות להצטנן.
3. כשהתערובת בטמפרטורת החדר יוצקים ממנה לכוסות הגשה שקופות, מכסים אותן בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
4. במחבת קטנה שמים את כל מרכיבי הסירופ ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומבשלים במשך 5־6 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
5. מוציאים את התבלינים ומצננים.
– לפני ההגשה יוצקים על כל כוס מלבי 1־2 כפות סירופ ומפזרים גרגירי רימון, פיסטוקים ותאנים.
קציצות ברוטב רימונים
קציצות טעימות במיוחד שסוחטות קריאות התפעלות מכל הטועמים, ותמרה מספרת שהסוד הוא בפרוסות הלחם הרטובות שגורמות להן להיות אווריריות ורכות, ובמיץ הרימונים ברוטב שהופך את הכול למעדן. אני השתכנעתי. (שימו לב: המנה מעט מתקתקה)

מרכיבים
לקציצות
750 גרם בשר טחון
1 צרור כוסברה
1 בצל סגול
3 פרוסות לחם
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
לירקות
5 גזרים
10 בצלצלי שאלוט
לרוטב
¼ כוס שמן זית
1 כף גרגירי כמון
6־7 ס"מ שורש ג'ינג'ר
5־6 שיני שום
2 כפות סוכר חום
1 ליטר מיץ רימונים
מלח
פלפל שחור
להגשה
כוסברה קצוצה
גרגירי רימון
אופן ההכנה
1. מכינים את תערובת הקציצות: שמים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
2. מרטיבים את הלחם וסוחטים אותו היטב. שמים במעבד מזון לחם, בצל וכוסברה וטוחנים לתערובת פירורית ואחידה, ומוסיפים לקערה עם הבשר.
3. מוסיפים את הביצים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הג׳ינג׳ר ואת השום, וקולפים את בצלצלי השאלוט.
5. בסיר רחב ונמוך מחממים את השמן. כשהשמן חם מוסיפים לו את גרגירי הכמון, ג’ינג’ר, שום ובצלצלי שאלוט שלמים, ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 2־3 דקות. מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
6. קולפים את הגזרים וחותכים אותם לפיסות באורך של כ־4 ס"מ.
7. בידיים משומנות מעט יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל של כדורי פינג־פונג.
8. מסדרים את הגזרים ואת כדורי הבשר סביב־סביב בתוך הרוטב.
9. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ־45 דקות על אש נמוכה. באמצע זמן הבישול הופכים את הקציצות בתוך הרוטב.
– לפני ההגשה מפזרים כוסברה קצוצה וגרגירי רימון.
חצילים עם טחינה־סלק
מנה יפהפייה ומפתיעה בטעמים שלה. הטחינה־סלק היא נפלאה ומיוחדת בזכות מרכיב מפתיע: ג׳ינג׳ר! אל תוותרו עליו! את החצילים צורבים במחבת לפני האפייה דבר שנותן להם רובד של טעם נוסף ומיוחד ועם הכוסברה והרימונים זו חגיגה בפה.

מרכיבים
לקציצות
8 חצילונים קטנים
שמן זית
מלח
פלפל שחור
לטחינה–סלק
½ כוס טחינה גולמית
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קלוף
2־3 שיני שום
1 כף רכז רימונים
1 כף דבש או סוכר חום
1 סלק גדול
3־4 כפות מים קרים
מלח, פלפל שחור
להגשה
כוסברה קצוצה
גרגירי רימון
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2. עוטפים את הסלק ברדיד אלומיניום ואופים כחצי שעה עד שהסלק מתרכך.
3. חוצים את החצילונים לחצי לאורך, ממליחים ומפלפלים.
4. במחבת גדולה מחממים 3־4 כפות שמן זית ומניחים את החצילונים עם הצד השטוח כלפי מטה ומטגנים במשך 2־3 דקות עד שהם משחימים.
5. מעבירים את החצילונים לתבנית תנור, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 25־30 דקות.
6. קולפים את הסלק וחותכים אותו גס.
7. שמים את כל המרכיבים של הטחינה במעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה.
8. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
9. מורחים מהטחינה בנדיבות על צלחת הגשה, מסדרים את החצילונים מעליה ומפזרים כוסברה וגרגירי רימון.