מלכת השוק חצתה את העיר הסואנת והפקוקה והגיעה אליי לבוקר של בישולים לכבוד החג. חן ואני מכירות כבר שנים רבות ואף אירחתי אותה במדור בעבר. עד לאחרונה, היא גם כתבה כאן במוצש את ביקורת המסעדות יחד עם אלון, בן זוגה.
בשנים שחלפו מאז נפגשנו, חן הפכה את הסיורים שלה בשוק למפעל חיים של ממש והתור אליהם אורך מספר שבועות. היא מטיילת וטועמת עם עשרות ומאות אנשים בשבוע. לפני חצי שנה הגשימה חלום שהיא מתכננת כבר שנים ופתחה עסק הנקרא ״קופסא מהשוק״. היא אוספת בו את מיטב התוצרת של סוחרי השוק, החל מגבינות בוטיק, דרך מאפים מיוחדים, שוקולדים, תבלינים ומשקאות, ועד הפתעות מיוחדות. את כל הטוב הזה היא אורזת בקופסאות עץ יפות (שנבנות בעבודת־יד בנגרייה מקומית) ושולחת לאנשים שמזמינים מכל רחבי הארץ.
גם למטולה?
״כן! אני רוצה שהקופסאות שלנו יגיעו לכל הארץ. זאת לוגיסטיקה מטורפת אבל אפשרית״.
איך התחיל הכול?
"זה התחיל במקרה. הייתי בסיור עם קבוצה בשוק ונזכרתי שלא הספקתי לקנות מתנה ליום נישואין של חברים, אז בכל תחנה אספתי משהו קטן ומפנק כדי להכין להם חבילה ובסוף הסיור שלחתי להם את הקופסה עם הפינוקים. החברה התרגשה בטירוף ואמרה לי שזה קונספט אדיר, ואני חייבת לעשות עם זה משהו".
ומה הלאה?
"פרויקט הקופסאות ממלא את זמני ואני נהנית ממנו מאוד. כדי להתרחב ולעמוד בביקוש אנחנו צריכים עוד להשתכלל, וכמובן להוסיף מוצרים נוספים שהקהל שלנו מבקש".
חן שיתפה איתי מתכונים נהדרים לחג, כולם בסימן דלעת, שזו עונתה. יש עכשיו דלעות יפהפיות בשווקים וכדאי לנצל אותן מהמנה הראשונה ועד לקינוח.
ריבת דלעת וגרניום
ריבה נהדרת וטעימה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול, ואי אפשר להאמין שהיא מדלעת. מתכון שחן קיבלה מוורד קייפי, אחות של חברתה ובשלנית נפלאה.

מרכיבים
300 גרם דלעת חתוכה לגפרורים
150 גרם (¾ כוס) סוכר
מיץ מחצי לימון
2 עלי גרניום ריחניים
2 מסמרי ציפורן (או לחלופין מקל קינמון)
אופן ההכנה
1. חותכים את הדלעת לגפרורים ומניחים בסיר, מוסיפים סוכר ומיץ לימון ומדליקים את האש.
2. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים תוך ערבוב מדי פעם, עד שכל הנוזלים מתאדים. מבשלים עוד קצת עד לסמיכות הרצויה.
3. מעקרים צנצנות וממלאים.
דלורית צלויה במילוי בשר
מנה חגיגית שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול, עם האחות המתוקה ממשפחת הדלועיים. מושלמת לאירוח חגיגי ומרשים.

מרכיבים
2 דלוריות בינוניות
מעט שמן זית
מלח גס
למילוי
½ ק"ג בשר טחון
3 כפות שמן זית
1 בצל לבן קצוץ דק
10 עלי נענע קצוצים
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
חופן עלי כוסברה קצוצים
3 גבעולי בצל ירוק חתוכים דק
גרגירים מ־½ רימון
20 ענבים מתוקים קצוצים גס (לא חובה)
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית ראס אל חנות או בהרט
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות. חוצים כל דלורית, מרוקנים את הגרעינים, מברישים בשמן זית, מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור.
2. צולים את הדלוריות במשך 35־50 דקות, עד שהן מזהיבות ומתרככות.
3. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
4. מוסיפים את הבשר ומקפיצים על אש גבוהה. מתבלים במלח, פלפל וראס אל חנות (או בהרט), מערבבים היטב עד שהבשר עשוי ומכבים את האש.
5. מוסיפים את כל הירוקים הקצוצים ואת גרגירי הרימון והענבים.
6. מערבבים הכול ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
7. ממלאים את הדלוריות ומגישים חם.
קרפצ׳ו דלעת מוחמצת עם אינטיאס ופיסטוקים
מנה ראשונה מרשימה וטעימה, שמשלבת טעמים נפלאים של דג ודלעת מוחמצת. אתם חייבים לנסות!

מרכיבים
לדלעת
30 גרם דלעת
3 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח
1 כף סוכר
להרכבת המנה
1 פילה אינטיאס או פלמידה ללא העור
¼ כוס חמוציות או פטל מיובש
¼ כוס פיסטוקים
לתיבול
2 כפות שמן זית
גרידת ליים
מעט מלח גס
אופן ההכנה
1. פורסים את הדלעת לפרוסות דקות־דקות, כמעט שקופות.
2. מערבבים עם מיץ לימון, מלח וסוכר ומשרים בקערה במקרר כמה שעות. שוטפים ומייבשים.
3. פורסים את הדג לפרוסות דקות ומסדרים בצלחת יחד עם הדלעת.
4. מוסיפים פיסטוקים, חמוציות וגרידת לימון מלמעלה, כמו גם שמן זית ומלח. אוכלים מיד.
סלט דלעת טרייה עם תפוחים
סלט מפתיע מדלעת חיה. בשבילי זו הייתה הפעם הראשונה שבה טעמתי דלעת חיה. ובעצם, למה לאכול אותה רק כשהיא מבושלת? היא טעימה ומתקתקה, בריאה ויוצרת סלט מרענן ונפלא. הקפידו להשתמש בדלעת טרייה ומוצקה.

מרכיבים
100 גרם דלעת טרייה, חתוכה לקוביות קטנטנות
2 תפוחי גרנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
1/3 כוס חמוציות
1/3 כוס אגוזי קשיו/פקאן/מלך
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
¼ כוס גרעיני דלעת קלויים
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
לרוטב
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
2 כפיות סילאן
¼ כפית מלח (או יותר)
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה.
2. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בצנצנת קטנה.
מתבלים ומגישים מיד.