כל השנה הם יושבים בקערה בסלון ואף אחד לא מתפעל מהם, אף אחד לא מתרגש. אבל הם מחכים בסבלנות. מדי פעם, יד מושטת אליהם בדרך החוצה והם נארזים כצידה לדרך. תמיד הם שם וכבר התרגלנו לזה. לא תשמעו את הירקן אומר ״תראו איזה תפוחים מדהימים קיבלנו״. ככה זה עד ראש השנה. אז הם הופכים לנסיכים ליום אחד (בעצם יומיים). מושחים אותם בדבש, מכינים מהם עוגות, מוסיפים לסלטים חגיגיים ולחלות – חגיגה!
ואחר כך מה? הם חוזרים מבוישים לפינה בסלון ומחכים שמישהו ייקח אותם לדרך.
אז בואו ניתן להם עוד קצת תשומת לב – לפרי הנפלא הזה שאי אפשר בלעדיו. התפוח עשיר בוויטמין C ומכיל מינרלים רבים. צריכת תפוחים מעלה את ריכוז נוגדי החמצון בדם, מונעת דלקות ומקטינה את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם, סרטן ועוד. תפוחים מכילים סיבים תזונתיים שמסייעים באיזון רמות סוכר ורמות הכולסטרול בדם, ועוזרים לתפקוד המעי. בקיצור, הוסיפו את התפוחים לתפריט כל השנה. החזרה לשגרה כבר כאן, אז תיקחו לכם אחד לדרך.
עוף בסלרי ובתפוחים
מחפשים לרענן את מתכון העוף הקבוע שלכם? (אני יודעת שאתם מכינים כל שבוע עוף בקטשופ וסויה!)
נסו את המתכון הטעים הזה, בטעמים מעט מתקתקים ומיוחדים. התחילו את השנה עם תפוחים.

מרכיבים
1 ק"ג עוף טרי, כרעיים ושוקיים
2 בצלים חתוכים גס
2 תפוחי עץ גרני סמית מקולפים ומגולענים, חתוכים גס
2 תפוחי אדמה (או יותר) חתוכים גס
10 ענפי סלרי חתוכים גס
לרוטב
1 כוס מיץ תפוחים
1 כפית גדושה חרדל
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר
3 שיני שום כתושות
½ כפית קינמון
1 כף סויה
1 כף סילאן
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו. בתבנית גדולה מניחים את כל הירקות והתפוחים.
2. מעליהם מניחים את העוף.
3. בכוס גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומוזגים על העוף והירקות.
4. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 80 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים 20 דקות נוספות.
תפוחים אפויים של אמא שלי
מנה נוסטלגית שאמא שלי הייתה מכינה לקינוח בליל שבת במשך שנים רבות. למה היא הפסיקה אני לא יודעת, אבל הגיע הזמן להחזיר את הקינוח הזה לשולחן. הוא מושלם אחרי ארוחה גדולה וכבדה, הוא בריא ודל בקלוריות, והכי חשוב – קל להכנה וממרכיבים שתמיד יש בבית. בקיצור, רוצו למטבח!

מרכיבים
5־6 תפוחי גרני סמית שלמים, ללא ליבה וגרעינים
½ כוס תערובת אגוזים: פקאנים, אגוזי מלך, אגוזי קשיו, פיסטוקים וכו'
חופן צימוקים
1 כוס יין יבש או מתוק
2 כפיות סוכר
מעט קינמון
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. חותכים חריץ דק ולא עמוק לרוחב התפוחים, ומניחים בתבנית קטנה.
3. ממלאים את החור במרכז כל תפוח בצימוקים ובתערובת אגוזים.
4. מוזגים את היין על התפוחים ומפזרים עליהם סוכר וקינמון.
5. אופים במשך 40־60 דקות או עד שמזלג ננעץ בקלות בתפוחים.
6. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר, עם כדור גלידה או בלעדיו.
מהם תפוחי גרני סמית?
זן שמגיע מאוסטרליה ונקרא על שם סבתא מריה אן סמית (גרני = סבתא, בטוח שלא חשבתם על זה!). סמית הצליחה ב־1868 להכליא שני זני תפוחים, כנראה באופן מקרי לגמרי, וליצור זן חמוץ ועמיד במיוחד. אפילו היא הופתעה מהתוצאה. התפוח מושלם לבישול ולאפייה, וכמובן גם לאכילה בצורה טרייה. בישראל נוטים לשבש את שמו ולקרוא לו ״גרנד״.
טארט תפוחים צרפתי
מחפשים טארט כמו בבתי הקפה הנפלאים של פריז? מצאתם! קלתית חמאתית, פריכה ומושלמת, קרם שקדים נפלא ופרוסות תפוחים דקיקות ורכות. הביס המושלם!
(מתאים לשתי קלתיות בקוטר 24 או לשתי תבניות מלבניות בגודל 25/20 ס״מ)

מרכיבים
לבצק (עבור 2 טארטים)
340 גרם (½2 כוסות) קמח רגיל
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות אבקת סוכר
½ כוס (120 מ״ל) מים קרים מאוד
1 כף חומץ תפוחים
לקרם שקדים (עבור טארט 1)
100 גרם שקדים פרוסים
100 גרם חמאה
80 גרם (כשליש כוס) סוכר
¼ כפית מלח
1 ביצה
2 כפות קמח
לתפוחים (עבור טארט 1)
3 תפוחים גרני סמית ללא ליבה, מקולפים וחתוכים לפרוסות דקיקות
1 כף חמאה מומסת
אופן ההכנה
1. לבצק: בכלי מזיגה קטן מערבבים את המים והחומץ.
2. מכניסים קמח, חמאה ואבקת סוכר למעבד מזון. מעבדים בפולסים קצרים לתערובת פירורית.
3. מוסיפים את המים עם החומץ כף אחרי כף, עד שהפירורים הקטנים מתאחדים והופכים לגדולים. אין צורך להשתמש בכל המים! משתמשים ב־3־4 כפות בערך.
4. מעבירים את הבצק לשיש ויוצרים שני כדורים שווים. שמים כל כדור בשקית ניילון ומועכים לדסקית. מקררים כשעתיים או לילה שלם.
5. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
6. מוציאים דסקית אחת למשטח שעליו נייר אפייה מקומח. מתחילים לרדד בעדינות, כדאי לסובב את הבצק בין רידוד לרידוד כדי שלא יידבק. מוסיפים קמח למשטח אם יש צורך. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס״מ ומעבירים אותו לתבנית הטארט בעזרת נייר האפייה. מניחים בעדינות. חשוב לכסות את כל התבנית ולסתום חורים, אם נוצרו. חוזרים על הפעולה עם הדסקית השנייה בתבנית נוספת.
7. מחממים תנור ל־180 מעלות.
8. מניחים על הקלתית נייר אפייה מקומט, ממלאים בשעועית יבשה (המטרה היא שהבצק יישאר שטוח ולא יתרומם) ואופים עשר דקות. כעבור עשר דקות מוציאים את הנייר עם השעועית (זהירות!) ואופים עוד 8 דקות עד שהקלתית זהובה ובהירה.
9. מצננים לטמפרטורת החדר
(אפשר לשמור את הקלתית השנייה במקפיא עד שלושה חודשים או להשאיר אותה כבצק במקפיא).
10. לקרם שקדים: מכניסים שקדים, חמאה וסוכר למעבד מזון ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה, מלח וקמח ומעבדים לקרם חלק.
11. הרכבה: מחממים תנור ל־180 מעלות.
12. ממלאים את הטארט בקרם שקדים ומיישרים לשכבה אחידה.
13. מסדרים את התפוחים במניפה – לטארט עגול מסדרים בעיגול מסביב, ולמרובע יוצרים דוגמת פסים.
14. מברישים בחמאה מומסת ומפזרים סוכר.
15. אופים במשך 30־35 דקות עד שהקרם מתייצב והתפוחים רכים.
מגישים חם עם גלידת וניל או בטמפרטורת החדר.