גרגירי חומוס זה הדבר החם בעולם האוכל. אם אתם לא מאמינים לי, הציצו בתפריטי מסעדות בעולם ובמתכונים בבלוגים הגדולים. החומוס שולט, במגוון טעמים ועם מגוון תוספות, ובצדק! הוא בריא, עשיר בחלבונים, בסיבים תזונתיים, בוויטמינים, בסידן ובברזל.
חומוס הוא השחור החדש! אני בטוחה שאתם כבר מכינים ממרח חומוס לבד בבית (אל תגידו שלא, זה כל כך קל וטעים), אבל בואו נדבר על הדבר האמיתי: הגרגירים! אותו חומר גלם זהוב ומושלם שאפשר להוסיף לכל סלט ולכל ארוחה.
אם אתם רוצים לבשל את הגרגירים בעצמכם חשוב שתקנו גרגירי חומוס בחנויות בעלות תחלופה גבוהה, שבהן מחזיקים סחורה טרייה. השוק הוא מקום מצוין, אבל גם בחנויות הגדולות החומוס מתאים. אל תשתמשו בגרגירי חומוס ישנים שקניתם מזמן. מכל כוס חומוס יבש תקבלו בערך שתיים ורבע כוסות חומוס מבושל – קחו זאת בחשבון כשאתם מחליטים כמה לבשל – וכמובן, אל תשכחו להביא בחשבון את שלב ההשריה.
כיום אפשר למצוא גרגירי חומוס קפואים שאיכותם מצוינת, ואם אתם בעניין של קיצורי דרך כמוני, לא תתפסו אותי בלי שקית חומוס במקפיא.
בישול גרגירי חומוס בבית
השריה
שמים את גרגירי החומוס בקערה גדולה מאוד עם מים נקיים. מחליפים את המים כל ארבע־חמש שעות. מומלץ להשרות כ־12 שעות.
בישול
1. מסננים את הגרגירים ממי ההשריה ומעבירים לסיר גדול עם שפע מי ברז.
2. מבשלים כשעתיים־שלוש, עד שהגרגירים רכים מאוד.
אם יש לכם סיר לחץ – זה הזמן להשתמש בו! סיר לחץ יכול לקצר את זמן הבישול ל־45־60 דקות. הקפידו להוציא את הקצף שנוצר וצף על פני המים בזמן הבישול.
3. מעכו גרגיר אחד בידיים. אם הוא נמעך בקלות – הגרגירים מוכנים.
4. סננו את הגרגירים, ואם אתם מתכוונים להכין ממרח חומוס – שמרו על מי הבישול.
מרק חומוס ושעועית
החורף כאן, ולי יש סיר מרק קבוע במקרר! נסו את מרק החומוס המשביע והנפלא הזה שסוגר לי פינה של ארוחת ערב או צהריים. אם משתמשים בשעועית וחומוס מבושלים, זמן ההכנה קצר מאוד.

מרכיבים
4־5 מנות
2 כפות שמן זית
1 כרשה קצוצה
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 שיני שום
גרידה מלימון שלם
1 כפית בהרט
½ כפית כמון
½ כפית כורכום
¼ כפית קינמון
2 כוסות (300 גרם) חומוס מבושל
2 כוסות (300 גרם) שעועית מבושלת
4 כפות רסק עגבניות
חופן כוסברה (לא קצוצה)
4־5 כוסות (960־1,200 מ"ל) מים רותחים
בישול
1. בסיר גדול מחממים שמן. מוסיפים כרשה ומטגנים כ־10 דקות עד שהיא רכה.
2. מוסיפים את התבלינים ומערבבים כדקה.
3. מוסיפים חומוס, שעועית, רסק עגבניות, כוסברה ומים, ומביאים לרתיחה.
4. מבשלים כחצי שעה ומכבים את האש.
סלט עוף וחומוס מתובל
סלט שהוא ארוחה שלמה ומכיל ירקות, חלבון, קטניות ועוד הרבה דברים טובים. פשוט טעים!

מרכיבים
2 מנות
לעוף
3 כפות שמן זית
300 גרם חזה עוף נקי וחתוך לשניצלים
מעט מלח
4 כפות רוטב סויה
2 כפות סילאן
לחומוס
2 כפות שמן זית
2 כוסות (300 גרם) חומוס מבושל
מלח ופלפל
להרכבה
ראש חסה רומית בינוני, חתוך לחתיכות גדולות
חופן פטרוזיליה קצוצה
5־6 עגבניות שרי חתוכות גס/עגבנייה גדולה ובשלה חתוכה גס
לרוטב
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 כף סילאן
1 כף רוטב סויה
1 כף מים
1 כפית גרידת לימון
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה
1. במחבת בינונית מחממים שמן ומוסיפים את חזה העוף.
2. ממליחים מעט ומטגנים כחמש דקות מכל צד, עד שהעוף שחום.
3. מוסיפים סויה וסילאן ומטגנים עד שהעוף מוכן. חתכו במרכז כדי לבדוק והימנעו מטיגון יתר שיגרום לעוף להיות יבש.
4. מעבירים את העוף לקרש חיתוך וחותכים לפרוסות ארוכות.
5. במחבת נוספת מחממים שמן ומוסיפים את החומוס, מלח ופלפל. מטגנים חמש דקות עד שהחומוס מעט פריך.
6. מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה מניחים את החסה החתוכה, מוסיפים את החומוס והעוף ומפזרים עגבניות ופטרוזיליה קצוצה.
7. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, ומוסיפים סויה או לימון לפי הטעם. מוזגים סמוך להגשה.
קציצות חומוס ופטריות טבעוניות
קציצות כל כך מיוחדות וטעימות, עשירות בטעמים ובעלות מרקם רך שילדים ממש אוהבים. איש לא יאמין לכם שהן אינן מכילות בשר!

מרכיבים
30־25 קציצות קטנות
3 כפות שמן זית + עוד קצת
1 בצל קצוץ גס
500 גרם פטריות פורטבלו קצוצות
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ צרור כוסברה ללא הענפים העבים (בערך 1 כוס דחוסה)
2 שיני שום קלופות
3 גבעולי בצל ירוק חתוכים גס
2 כפות שמן זית
½ כוס פירורי לחם
2 כוסות (300 גרם) חומוס מבושל
לרוטב
¼ כוס רוטב סויה
4 כפות דבש
מיץ מחצי לימון
¼ כוס (60 מ"ל) מים רותחים
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצל כרבע שעה עד להזהבה.
2. מוסיפים מלח, פלפל ואת הפטריות, ממשיכים לטגן כרבע שעה נוספת עד שהנוזלים מתאדים, ומצננים מעט.
3. שמים במעבד מזון כוסברה, שום, בצל ירוק ושמן זית, ומעבדים לתערובת אחידה.
4. מוסיפים את החומוס המבושל ואת פירורי הלחם ומעבדים לזמן קצר.
5. מוסיפים את הפטריות המטוגנות שהתקררו מעט, ומעבדים לתערובת חלקה.
6. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים מהתערובת.
7. מנקים קצת את המחבת הקודמת, שמים בה מעט שמן זית ומטגנים את הקציצות כדקה מכל צד.
8. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הקציצות.
9. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כעשרים דקות. אם יש צורך אפשר להוסיף עוד קצת מים רותחים. מגישים חם.
הקציצות מעט רכות. רוצים תערובת יציבה יותר? ותרו על הטבעונות והוסיפו ביצה לתערובת
רוצים ללמוד עוד על חומוס?
ספר חדש, נהדר ומקיף יצא לאחרונה בנושא: ״דרך החומוס״ של אריאל רוזנטל (״הקוסם״) ואורלי פלאי–ברונשטיין, ספר עיון מרתק עם מתכונים וצילומים נהדרים מכל העולם.