השמועות על שקדיות שפרחו פה ושם עוברות מפה לאוזן. הראשונים לזהות שקדייה לא יחמיצו את ההזדמנות לשלוח את התמונה בקבוצת הווטסאפ המשפחתית או להעלות לסטוריז. פרחיה הלבנים־ורודים משמחים והופכים את הטיולים בחוץ לפוטוגניים ונהדרים. אמצע פברואר, שיא החורף, אבל ט״ו בשבט נותן לנו רמז שהאביב מתקרב ולא צריך לדאוג. כבר כתבתי פעמים רבות את דעתי על פירות יבשים (מנהג עתיר סוכר ומיותר) ועל אהבתי לנטיעות (מלכלך, מלכלך!). אז את תשומת ליבנו אפשר בהחלט להקדיש השנה לטבע, במלוא מובן המילה. בואו ניקח על עצמנו את הדברים הקטנים שאנחנו יכולים לעשות עבור הטבע האהוב שלנו, שאנחנו מכלים עם כמויות בלתי נתפסות של אשפה וזיהום אוויר.
לדוגמה, לא לשכוח לשים בתיק סל קניות רב־פעמי (לי יש באופן קבוע שלושה כאלה, כל כך קלים ולא תופסים מקום). לא צריך לקחת שקית בכל פעם שקונים גבינה או לחמנייה או עיפרון. המוכרים בשכונה שלי כבר יודעים שאני כועסת אם הם מציעים לי שקית ניילון, ומכירים בעל פה את הנאום שלי על ״חבל על כדור הארץ״.
נכון, זה קטן וכנראה לא יציל את העולם, אבל זה צעד בכיוון. ומה אתם עשיתם היום בשביל כדור הארץ?
וכמעט שכחתי, יש גם מתכונים נפלאים עם שקדים.
חלה מתוקה ממולאת קרם שקדים
אוהבים להשקיע? יופי! חלה ממולאת בקרם שקדים חמאתי ונפלא שמשתלב בשבילי הבצק והופך לחלק ממנו. זו החלה הכי טעימה שהכנתי!

מרכיבים
לבצק
500 גרם (½3 כוסות) קמח רגיל
2 כפיות שמרים יבשים
¼ כוס (50 גרם) סוכר
¼ כוס שמן
1 ביצה
1 כוס חלב
כפית מלח
ביצה טרופה להברשה
50 גרם שקדים פרוסים לקישוט
לקרם שקדים
80 גרם שקדים מולבנים (¾ כוס בערך)
65 גרם (1/3 כוס) סוכר
65 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2 כפות קמח
אופן ההכנה
1. שמים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר ומערבלים היטב בעזרת וו הלישה.
2. מוסיפים שמן, ביצה וחלב. בתחילה שמים חצי כוס חלב ואת החצי הנוסף מוסיפים לפי הצורך. אם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים עוד 2־3 כפות חלב או מים.
3. מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ־9 דקות לבצק גמיש וחלק.
4. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור.
5. מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים.
6. בזמן הזה מכינים את קרם השקדים: במעבד מזון שמים שקדים וטוחנים לפירורים קטנים. מוסיפים סוכר וחמאה וטוחנים לקרם אחיד. מוסיפים ביצה וקמח ומעבדים לקרם חלק. שומרים במקרר עד השימוש.
7. בחזרה לבצק: אחרי שעה לשים מעט את הבצק וחותכים אותו לארבע חתיכות שוות (מומלץ להיעזר במשקל).
8. מגלגלים כל חתיכה לגליל קצר ונותנים לו לנוח עוד 15 דקות, מכוסה במגבת.
9. מגלגלים לרצועה ארוכה מאוד, כ־40 ס״מ לפחות.
10. מרדדים כל רצועה לעלה ארוך ברוחב 10־15 ס״מ. מורחים רבע
מקרם השקדים במרכז הבצק וסוגרים שוב לגליל מהודק היטב. חוזרים על הפעולה עם כל רצועות הבצק. כעת יש לנו ארבע רצועות ארוכות וממולאות בקרם שקדים.
11. קולעים צמה מארבע הרצועות ומעבירים אותה בזהירות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
12. מכסים במגבת לא שעירה ומתפיחים 30 דקות נוספות במקום חמים.
13. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
14. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שקדים פרוסים בנדיבות.
15. אופים כ־30 דקות או עד שהחלה שחומה ויפה.
מצננים לפחות חצי שעה לפי שפורסים.
קציצות עוף רכות ברוטב שקדים וצימוקים
הקציצות בשבילם, השקדים והצימוקים – בשבילי! מתכון מנצח וקליל שכל המשפחה אוהבת

מרכיבים
כ־30 קציצות גדולות
1 ק"ג עוף טחון
1 תפו״א מבושל ומעוך לפירה
1 ביצה
1 פרוסת לחם/חלה רטובה וסחוטה מנוזלים/רבע כוס פירורי לחם
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית כמון
1/3 כפית קינמון
1/3 כפית כורכום
½ כפית אבקת שום
½ כפית בהרט
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
לרוטב
2 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית כמון
½ כפית קינמון
½ כפית כורכום
2 כפות רוטב רימונים
3 שיני שום
2 כוסות מים
½ כוס שקדים טבעיים
1/3 כוס צימוקים (או חמוציות)
להגשה: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות.
2. במחבת גדולה מאוד (30 ס״מ) מטגנים בצל כרבע שעה, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
3. בידיים רטובות יוצרים כדורים שמנמנים ומניחים בזהירות בתוך הרוטב. כעבור שלוש דקות הופכים את הקציצות.
4. מפזרים את השקדים והצימוקים בין הקציצות, מכסים ומבשלים כ־45 דקות. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים חם!
ביסקוטי שקדים ומשמשים
אני כל כך אוהבת ביסקוטי! עוגייה יבשה אבל מושלמת. לפעמים אני פשוט מתעצלת להכין אותה אבל זה באמת בלי שום סיבה, כי היא טעימה וקלה להכנה. איזה כיף שהגיע ט״ו בשבט ואני מנערת את האבק מהמתכון.

מרכיבים
40־50 עוגיות
280 גרם (2 כוסות) קמח רגיל (ניתן להחליף מחצית בקמח כוסמין)
1 כפית אבקת אפייה
¾ כוס (150 גרם) סוכר
1/3 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
גרידה מלימון שלם
2 ביצים
2 חלבונים
100 גרם (בערך כוס) שקדים שלמים
8 יחידות משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
50 גרם (כ־½ כוס) פיסטוקים
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח.
2. מוסיפים תמצית וניל, גרידת לימון, ביצים וחלבונים ומערבבים בעזרת כף עץ עד שנוצר בצק אחיד ודביק.
3. מוסיפים משמשים, פיסטוקים ושקדים ומערבבים רק עד שהם נטמעים בצורה אחידה בתערובת.
4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים תנור ל־165 מעלות.
5. בידיים רטובות מחלקים את הבצק לשני חלקים ויוצרים שתי כיכרות על גבי התבנית.
6. אופים במשך 20־25 דקות או עד שהכיכרות מזהיבות.
7. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר או במקפיא.
8. בעזרת סכין לחם משוננת, פורסים כל כיכר לעוגיות דקיקות.
9. מניחים את העוגיות בצפיפות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
10. אופים במשך עוד 15־20 דקות או עד שהן מזהיבות.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ושומרים בקופסה אטומה.