עונתה השמינית של "אהרוני וגידי", שעלתה לאוויר בשבוע שעבר, מציגה קונספט חדש. אחרי שסיירו במזרח, באפריקה, באירופה ובדרום אמריקה, ממקדים הפעם החברים הוותיקים את המסע שלהם במסעדות שונות ברחבי העולם, ומנסים ליצור מעין רשימת החלומות של המנות שהם חושבים שחייבים לטעום. ואם לא לטעום, לפחות לשבת מול מסך הטלוויזיה ולדמיין.
כמיטב המסורת של תוכנית האוכל הוותיקה, ישראל אהרוני וגידי גוב לא מסתפקים באכילה. הם בודקים וחוקרים את מה שמוגש להם על הצלחת, היסטורית ותרבותית. הם מעניקים לנו הצצה למטבחים, אבל גם הולכים הרבה יותר רחוק – לציידים, לחקלאים ולמלקטים, שאחראים לתוצרת הטרייה והמובחרת שתעלה בסופו של דבר אל צלחתו של הסועד.
בפרק הראשון של העונה, מגיע הצמד לחבל פיימונטה שבאיטליה ואל מסעדה שבה הם משתאים מול מנה מושלמת עשויה משלושה רכיבים בלבד – פסטה, חמאה ופטריות כמהין לבנות, ששוות את משקלן בזהב. זו הדרך שלהם לסכם כבר בהתחלה – לפעמים חומרי הגלם האיכותיים לא זקוקים לתוספות או מאמץ. כמה פשוט, ככה טעים.

לצד הזוגיות הנינוחה והמחויכת של גוב ואהרוני ("מעולם לא רבנו", מעיד האחרון), קשה להתעלם מנוכחותו של כוכב אורח נוסף – הצילום. יעיד כל אינסטגרמר מצוי, כי לצלם אוכל – גם כזה שנראה נפלא על הצלחת – זו אינה משימה פשוטה בכלל. ובכן, צילומי האוכל ב"אהרוני וגידי" הם יצירת אמנות של ממש, והתחושה שהצופה מקבל היא שהוא ממש שם, במלוז פיימונטה – מריח את הריחות, כמעט יכול לטעום בעצמו את הפסטה הטרייה ואת שאר המנות.
חשוב לציין כי "אהרוני וגידי" היא סדרה למיטיבי לכת. היא איטית, יסודית ומעמיקה. היא אמנם משובצת בדיאלוגים המשועשעים בין השניים (בעיקר בקיטורים של גוב), אבל הקצב שלה שונה מזה של תוכניות פריים טיים אחרות. זו כנראה הסיבה שנתוני הצפייה של הפרק הראשון היו חלשים (זה, או השיבוץ מול "חתונה ממבט ראשון" הפופולרית). ואולי "אהרוני וגידי" היא פשוט לא תוכנית שמיועדת לכולם, יש ודאי מי שיגיד שהיא מתאימה רק לאניני הטעם.
אהרוני וגידי המסעדות המופלאות בעולם, רשת 13, ימי ראשון 21:15,