אני כל כך אוהבת את השגרה! תנו לי כמה חודשים בלי חגים ועניינים, ואני פורחת! אני מספיקה דברים שלא הגעתי אליהם, מקדמת פרוייקטים, רואה את תחתית רשימת המשימות ומוסיפה לעצמי משימות חדשות. הארונות מסודרים, הספקתי לקרוא שני ספרים, צבענו קיר בסלון בכחול כהה ויש מקום למשימות חדשות. בימים כאלו אני אוהבת להכניס את השגרה גם למטבח, להכין אוכל ביתי ופשוט בקלות ולדעת שהסיר ייגמר בסוף הארוחה.
עוף טחון הוא חומר גלם פשוט ונגיש שאפשר להכין איתו הרבה יותר מעוד סיר קציצות (למרות שסיר קציצות זה תמיד רעיון טוב). עם תיבול של כמון־כורכום־קינמון, השילוש הקדוש והאהוב עליי, אפשר להכין מנות נפלאות שכולם אוהבים. נצלו את ימי השגרה האחרונים לפני פסח־שבועות – והופ, מישהו אמר אוגוסט? ובואו להכין מנות שייחרתו בזיכרון המשפחתי.
מאפה פילו במילוי עוף

בורקס זו מנה מנצחת, כל המנות על השולחן נעות בחשש־מה כשהבורקס מגיע, הן יודעות שאבוד להן.
וכאן בגירסה קלילה יותר עם בצק פילו וטיפ מעולה לחסכון בקלוריות!
מרכיבים
7 יחידות גדולות
1 חבילת עלי פילו מופשרת לפי הוראות היצרן
1/3 כוס שמן זית*
למילוי:
500 גרם עוף טחון
1 בצל קצוץ דק דק
½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפית כמון
½ כפית כורכום
1/3 כפית קינמון
½ כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/3 1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 18/25 ס״מ, בנייר אפייה.
2. פורשים על משטח העבודה עלה פילו לרוחב, ומברישים אותו בשמן. מניחים עליו עוד עלה ומברישים גם אותו.
3. מניחים 3־4 כפות של מילוי בחלקו העליון של העלה ומגלגלים לרולדה.
4. מגלגלים בזהירות לשבלול (הפילו נוטה להיקרע, אז תעבדו לאט) ומניחים את השבלול בתבנית. חוזרים על הפעולה עם כל העלים.
5. מברישים את העלים בשמן ומפזרים שומשום רגיל ושחור או קצח, לפי הטעם.
6. אופים 45־55 דקות עד שהמאפים משחימים.
מגישים חם!
אפשר להבריש את העלים בחלב סויה ולחסוך קלוריות רבות! הטעם נפלא!
קבב עוף

השימוש במחבת פסים טפלון יכול לפתוח בפניכם עולם אינסופי של מנות ״גריל״ שמכינים גם בדירה בקומה 3 בלי מרפסת. אני אוהבת לשלוף את המחבת שלי ברגעים כאלה שבהם אני צריכה לעשות רושם של ״אש״ בלי טיפת עשן, והקבבים האלה הם דוגמה מצוינת.
מרכיבים
12 יחידות
500 גרם עוף טחון
¼ כוס פירורי לחם
1 כף שמן
1 ביצה (לא חובה)
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1/3 כפית כורכום
½ כפית אבקת שום
2 כפות שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים, מומלץ ללוש עם הידיים לתערובת אחידה ויציבה.
2. יוצרים קציצות בגודל הרצוי.
3. מחממים 2 כפות שמן במחבת פסים נון־סטיק ומטגנים את הקציצות כחמש דקות מכל צד עד שהם שחומות.
מגישים עם טחינה ירוקה וסלט קצוץ.
באיקאה יש מחבת פסים נון–סטיק מעולה וזולה!
פלפלים ממולאים בעוף ואורז

כשיש לי מצב רוח טוב אני מכינה פלפלים ממולאים. או שבעצם – אם אני מכינה פלפלים ממולאים זה עושה לי מצב רוח טוב. אני לא בטוחה מה קודם למה אבל בדבר אחד אני בטוחה: הכי כיף זה פלפלים ממולאים.
מרכיבים
6־7 מנות
6־7 פלפלים בינוניים
למילוי:
1 כוס אורז (אפשר מלא)
500 גרם עוף טחון
צרור פטרוזיליה קצוצה (אפשר חצי חצי עם כוסברה)
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
½ כפית קינמון
2 כפיות פפריקה
½ כפית כורכום
½ כפית ראס־אל־חנות
3 שיני שום כתושות
2 כפיות רסק עגבניות
לרוטב:
3 כפות רסק עגבניות
½ כפית כמון
1 כפית פפריקה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כף סילאן
3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
1. משרים את האורז 20 דקות במים ומסננים.
2. חותכים בעדינות את ראשי הפלפלים ושומרים את ה״מכסים״ בצד. בעזרת סכין קטנה מרוקנים את הפלפלים מהגרעינים.
3. מסדרים את הפלפלים בסיר כדי לראות שהסיר בגודל המתאים.
4. מערבבים היטב את כל חומרי המילוי, מומלץ ללוש עם הידיים לתערובת אחידה מאוד.
5. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
6. ממלאים כל פלפל עד ¾ מגובהו, אם נשאר מילוי, מניחים אותו בין הפלפלים.
7. מוזגים את הרוטב לסיר ודואגים לשים רוטב גם בתוך הפלפלים וביניהם.
8. סוגרים את הפלפלים עם ה״מכסים״ ששמרנו ומביאים את הסיר לרתיחה.
9. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה או יותר, עד שהפלפלים רכים.
חשוב להציץ מדי פעם בסיר כדי לוודא שלא חסרים נוזלים ולהוסיף אם חסר.