המון שעות בבית, המון. המון שעות של כולם ביחד, חולקים חלל לא גדול בקומה שלישית בלי מרפסת.
המון שעות של כל אחד לחוד. כל אחד מעסיק את עצמו, אני במטבח, אבא במחשב, פיצי1 קורא, פיצי2 מתפוצץ מצחוק מול סדרה מצוירת בנטפליקס. אחר כך מתחלפים. אבא מכין ארוחת ערב, אמא במחשב, הילדים משחקים במשחק דמיוני או בכדור, מציקים זה לזה, מישהו צועק ״אמא הוא הרביץ לי״ וחוזר חלילה.
המטבח הוא מפלט עבורי כל השנה. אני לא צריכה מגפה מסתורית כדי להכין עוגיות, אבל אין ספק שזוהי שעתן הגדולה של הפחמימות, ואם אפשר גם להעסיק את הילדים לשעה – הרווח כפול!
פסח מתקרב וצריך לחסל את כל הקמח שבבית וגם להכין ארוחת ערב וקינוח. אז יאללה, שלושה מתכונים כיפיים וקלילים שמתאימים לימים האלה. אפשר להכין ביחד, או לאכול ביחד – העיקר שנהנים. מתמלאים במחשבות אופטימיות, עושים זום עם המשפחה, ומתחילים לעבוד.
ולא לשכוח לשלוח בסוף תמונה לכולם, עם המתכון!
עוגיות פרח ריבה

העוגיות האהובות על הפיצים, ובינינו, על מי לא? פריכות ומתוקות, יפהפיות ותמיד משמחות.
מרכיבים
כ־30 עוגיות
300 גרם חמאה רכה (אך לא נוזלית)
1 כוס (200 גרם) סוכר
½ כפית מלח
3 חלמונים
4 כוסות (560 גרם) קמח רגיל
2 כפיות תמצית וניל
כמה כפות ריבה למילוי
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מניחים חמאה, מלח וסוכר ובוחשים לקרם חלק.
2. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה ובוחשים היטב בין חלמון לחלמון.
3. מוסיפים את הווניל ומערבבים.
4. מניחים מסננת או נפה על הקערה ומוסיפים את הקמח. מעבדים את החומרים, בהתחלה עם כף העץ ואחר כך בעזרת הידיים, לבצק חלק ואחיד. אם הבצק דביק אפשר להוסיף כף או שתיים של קמח.
5. כשהבצק אחיד ולא דביק מחלקים אותו לשני חלקים. עוטפים בניילון נצמד חלק אחד, ושמים אותו במקרר.
6. את החצי השני מועכים מעט למלבן ומניחים בין שני ניירות אפייה מקומחים קלות. מרדדים (קמחו גם את המערוך) ליריעה גדולה בעובי 4־5 מ״מ.
7. מצננים במקרר 20 דקות (אפשר להיעזר בתבנית או בקרש חיתוך גדול). חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
8. מחממים תנור ל־180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר וקורצים מחצית בפרחים שלמים, ומחצית בפרחים עם חור. מעבירים בזהירות לתבנית עם נייר אפייה, עם רווחים קטנים בין הפרחים.
9. אופים 8־12 דקות בתנור החם, עם השגחה מתמדת. העוגיות צריכות להיות יציבות ובהירות עם הזהבה קלה בצדדים.
10. מחכים שהעוגיות יצטננו ולא מרימים אותן חמות מהתבנית. מפזרים אבקת סוכר על העוגיות עם החור.
11. מזלפים ריבה על העוגיות השלמות וסוגרים לסנדוויץ׳.
שומרים בקופסה אטומה עד ארבעה ימים.
מאפינס תפוחים מנצח

מאפינס קלילים שמכינים בקלי קלות, ואוכלים בבוקר, בצהריים וגם בערב!
מרכיבים
14־16 יחידות
2 ביצים
¼1 כוסות (250 גרם) סוכר
1 כוס (240 מ״ל) חלב (כל סוג יתאים)
½ כוס (120 מ״ל) שמן
1/3 כוס (60 מ״ל) רסק תפוחים / 1 תפוח קלוף ומרוסק
2 כוסות (260־280 גרם) קמח כוסמין מלא / קמח רגיל / חצי־חצי
1 כפית קינמון
2 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
1 כוס קוואקר להכנה מהירה
2 תפוחים אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות. מכינים עטרות נייר לקאפקייקס בתבנית שקעים.
2. בקערה גדולה טורפים את הביצים והסוכר כדקה. מוסיפים חלב, שמן ורסק תפוחים תוך כדי ערבוב.
3. מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה קמח, קינמון, אבקת אפייה ומלח.
4. טורפים עד שהבלילה כמעט אחידה, ומוסיפים את הקוואקר והתפוחים. מערבבים שוב קלות.
5. בעזרת כף גלידה קפיצית ממלאים כל כוס קאפקייק עד ¾ מגובהה.
6. אופים במשך 15־20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחים. הימנעו מאפיית יתר שתגרום לקאפקייקס להיות יבשים.
לאפייה אחידה מומלץ לסובב את התבנית בתנור אחרי מחצית מזמן האפייה.
שומרים בטמפרטורת החדר עד 24 שעות ומעבר לכך במקרר עד שלושה ימים.
פיצה כיפית שכולם אוהבים

יש לנו זמן, וזמן זה בדיוק מה שפיצה צריכה! מכינים בצק, נותנים לו לנוח, ואז קוראים לכולם למרוח רוטב ולהוסיף תוספות. הכפילו כמויות, כי הפיצה הזו נעלמת בשניות!
מרכיבים
(מספיק לשתי פיצות עגולות בינוניות בקוטר 28־30 ס״מ)
לבצק
1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
1 כוס (130 גרם) קמח כוסמין מלא (או קמח רגיל)
1 כף סוכר
½1 כפיות שמרים יבשים
½ כוס (240 מ״ל) מים חמימים + עוד כמה כפות לפי הצורך
1 כף שמן זית
½ כפית מלח
לרוטב עגבניות מהיר
2 כפות גדושות של רסק עגבניות (אני ממליצה על מותג איטלקי)
¼ כפית מלח
1 שן שום כתושה או ¼ כפית אבקת שום
¼ כפית אורגנו יבש
¼ כפית בזיליקום יבש
¼ כוס (60 מ"ל) מים רותחים
לפיצה
50־100 גרם מוצרלה פרוסה לפרוסות דקות / גבינה צהובה אחרת
פרוסות עגבנייה
פרוסות פלפל
זיתים
(אפשר גם: פטריות/בצל ועוד ועוד)
עלי בזיליקום להגשה
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומערבבים מעט.
2. מוסיפים את המים ואת השמן ולשים לכדור. אם הבצק נראה לכם יבש מדי ולא מתאחד – אפשר להוסיף עוד כף מים. אם הוא רטוב מדי מוסיפים כף קמח.
3. מוסיפים את המלח ולשים על מהירות נמוכה כעשר דקות.
4. מעבירים את כדור הבצק למשטח מקומח קלות ולשים לכדור.
5. מניחים את הבצק בקערה משומנת במקום חמים מכוסה בניילון או במגבת.
6. כעבור שעה, כשהכדור מכפיל את הנפח שלו, מחלקים אותו לשני כדורים קטנים.
7. מרדדים כל כדור על נייר אפייה לעיגול בעובי של כמה מ"מ.
8. מחממים תנור ל־220 מעלות, לפחות 20 דקות לפני הכנסת הפיצות.
9. בקערה קטנה שמים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים.
10. מורחים רוטב על הבצק ועליו מניחים מוצרלה ואת כל שאר הירקות והתוספות שאוהבים.
11. מכניסים לתנור החם ל־7־10 דקות. מומלץ לעמוד ליד התנור ולשמור על הפיצה שלא תישרף.
12. מקשטים בבזיליקום ואוכלים מיד.