זו השנה הראשונה בחיי שבה ליל הסדר מקבל משמעות שונה, ועד הרגע האחרון אני אפילו לא יודעת עם מי נהיה, איפה ובכלל. הריחוק מהמשפחה אינו קל ביומיום ובטח בחגים. שיחות הטלפון לא מחליפות חיבוק, והגעגוע גדול. אבל כולנו נושמים עמוק יחד ומחכים עד יעבור זעם, ומתארגנים לארוחת ליל סדר צנועה (אבל טעימה במיוחד!) שאפשר לאכול בזוג או ברביעייה, עם חומרים פשוטים ומתכונים קלים להכנה שכמובן גוזרים ושומרים לכל השנה, כי בסוף יהיה בסדר, בטוח שיהיה.
חג שמח.
צלי בשר וירקות שורש, פשוט ונפלא

מרכיבים
5־6 מנות
שלב ראשון
1 ק"ג בשר מספר 5 (כתף), חתוך לחתיכות בגודל 4×4 ס״מ בערך
3 כפות שמן
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
2 גזרים בינוניים חתוכים גס
סלסילת פטריות שמפיניון (אם הן גדולות, חצויות)
2 ענפי סלרי קצוצים גס
1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
3 עלי דפנה
3 מקלות קינמון
¼ כפית ציפורן טחונה
6 שיני שום שלמות
חתיכת שורש ג׳ינג׳ר בגודל 4×4 ס״מ, חתוכה לפרוסות דקות
שלב שני
2 גזרים בינוניים חתוכים גס
1 שורש סלרי קלוף וחתוך גס
1 כרישה בינונית חתוכה לטבעות
לקישוט: פטרוזיליה טרייה
אופן ההכנה
1. בסיר גדול וכבד מחממים שמן ו״סוגרים״ את הבשר כעשר דקות כך שיהיה צרוב היטב.
2. מוסיפים מלח ופלפל, גזרים, פטריות, סלרי, בצל, עלי דפנה, קינמון, ציפורן, שום וג׳ינג׳ר.
3. מוסיפים מים רותחים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעתיים.
4. אחרי שעתיים מוסיפים את הגזרים הנוספים, שורש סלרי וכרישה, ומבשלים שעה נוספת.
מקשטים בפטרוזיליה טרייה ומגישים חם.
ראשי שומר צלויים מושלמים

מנה נפלאה, טעימה, בריאה וכל כך קלה להכנה, ועוד יתרון מעניין שיש לה: היא גורמת לשונאי שומר מובהקים לשנות את דעתם ולהתאהב בירק הנהדר הזה. טעמו המיוחד והאניסי של השומר מושלם לצד מנות בשר כבדות.
מרכיבים
4־5 מנות
4־5 ראשי שומר טריים
3 כפות שמן זית
מעט מלח ופלפל
1 כף סילאן/דבש (לא חובה)
אופן ההכנה
1.מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. חוצים את ראשי השומר לאורך, ומסדרים אותם בתבנית עם החלק "הפתוח״ כלפי מעלה.
3. שמים את השמן בקערית קטנה ומברישים את השומרים בשמן. ממליחים ומפלפלים ומזלפים סילאן או דבש.
4. אופים את השומרים 25 דקות, ואז מכסים אותם ברדיד אלומיניום ואופים 25 דקות נוספות.
השומרים מוכנים כשהם רכים ונחתכים בקלות, ולכן מומלץ לבדוק ולאפות זמן נוסף לפי הצורך.
עוף בתפוזים

עוף טעים ועסיסי במיוחד, קל להכנה ומרשים מאוד. שילוב כל המרכיבים יוצר חגיגה אמיתית, אתם חייבים לנסות!
מרכיבים
5־6 מנות
2 כפות שמן זית
1 ק"ג עוף (שוקיים)
מלח ופלפל לתיבול
3 שיני שום חתוכות גס
1 כוס יין לבן
10 עלי מרווה
כרישה בינונית חתוכה לטבעות
3 תפוזים
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לרבעים
עלים משני ענפי טימין
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית כמון
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו, ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף.
2. במחבת גדולה מחממים שמן, וצורבים את השוקיים כ־20 דקות עד שהן שחומות.
3. מוסיפים את שיני השום ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את עלי המרווה ואת היין ומבשלים כחמש דקות.
4. מפלטים את התפוזים: חותכים את קצוות התפוז כך שיעמוד בנוחות על משטח העבודה, ומסירים את שאר הקליפה בזהירות עם סכין חדה. פורסים את התפוז הקלוף לפרוסות.
5. בתבנית גדולה מערבבים תפוזים, כרישה, שורש סלרי וטימין, ומתבלים במלח, פלפל וכמון.
6. מעבירים את שוקי העוף לתבנית ומסדרים כך שהתפוזים והכרישה יציצו החוצה. שופכים על הכול את כל הנוזלים שבמחבת.
7. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כשעה וחצי.
מגישים חם.
סלט באק צ׳וי של אמא שלי

הסלט הנפלא הזה הוא חלק בלתי נפרד מארוחות השבת שלנו. בעבר הוא היה ״סלט כרוב סיני״ ולאחרונה הוחלף הכרוב הסיני בבאק צ׳וי ונתן טוויסט נפלא לסלט. אם אתם לא משיגים באק צ'וי, כרוב סיני הוא חלופה נהדרת.
מרכיבים
3־4 מנות
1 ראש באק צ׳וי, שטוף ומיובש
1 תפוח ירוק
2 כפות מיונז
מיץ מחצי לימון גדול
2 כפיות סוכר
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1. חותכים את הבאק צ׳וי לפרוסות דקיקות.
2. בקערה גדולה טורפים מיונז, מיץ לימון, סוכר ופלפל שחור לתערובת חלקה לגמרי.
3. מקלפים את התפוח, מגרדים אותו גס על פומפייה, מעבירים אותו מיד לקערת המיונז־מיץ לימון, ומערבבים כדי שלא ישחיר.
4. מוסיפים את הבאק צ׳וי ומערבבים.
מגישים מיד. הסלט הזה הכי טעים בשעה הראשונה להכנתו.
באק צ׳וי הוא ירק עלים אסיאתי ממשפחת הכרוב, ועל האריזות בישראל הוא מופיע גם כ"פאק צ׳וי". הוא נמכר במכל פלסטי שקוף שבו שתי יחידות ירק.
אם רוצים להכין את הסלט מראש אפשר לחתוך את הבאק צ׳וי ולשמור בקופסה אטומה, לשמור לחוד בקופסה את התפוח המגורד מעורבב עם הרוטב, ולאחד אותם סמוך לזמן ההגשה.