שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
Popup heading
יום שלישי, מאי 20, 2025 | כ״ב באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

כמה פשוט ככה טעים: ליל סדר בארבע מנות

ליל הסדר השנה לא יהיה בדיוק כמו שתכננו, אבל הוא יהיה טעים

מאת  אפרת ליכטנשטט
י״א בניסן ה׳תש״פ (05/04/2020 15:43)
בתוך אוכל, מוצש

צלי בשר וירקות שורש. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

זו השנה הראשונה בחיי שבה ליל הסדר מקבל משמעות שונה, ועד הרגע האחרון אני אפילו לא יודעת עם מי נהיה, איפה ובכלל. הריחוק מהמשפחה אינו קל ביומיום ובטח בחגים. שיחות הטלפון לא מחליפות חיבוק, והגעגוע גדול. אבל כולנו נושמים עמוק יחד ומחכים עד יעבור זעם, ומתארגנים לארוחת ליל סדר צנועה (אבל טעימה במיוחד!) שאפשר לאכול בזוג או ברביעייה, עם חומרים פשוטים ומתכונים קלים להכנה שכמובן גוזרים ושומרים לכל השנה, כי בסוף יהיה בסדר, בטוח שיהיה.

חג שמח.

צלי בשר וירקות שורש, פשוט ונפלא

צלי בשר וירקות שורש. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

5־6 מנות

שלב ראשון
1 ק"ג בשר מספר 5 (כתף), חתוך לחתיכות בגודל 4×4 ס״מ בערך
3 כפות שמן
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
2 גזרים בינוניים חתוכים גס
סלסילת פטריות שמפיניון (אם הן גדולות, חצויות)
2 ענפי סלרי קצוצים גס
1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
3 עלי דפנה
3 מקלות קינמון
¼ כפית ציפורן טחונה
6 שיני שום שלמות
חתיכת שורש ג׳ינג׳ר בגודל 4×4 ס״מ, חתוכה לפרוסות דקות

שלב שני
2 גזרים בינוניים חתוכים גס
1 שורש סלרי קלוף וחתוך גס
1 כרישה בינונית חתוכה לטבעות
לקישוט: פטרוזיליה טרייה

אופן ההכנה

1. בסיר גדול וכבד מחממים שמן ו״סוגרים״ את הבשר כעשר דקות כך שיהיה צרוב היטב.
2. מוסיפים מלח ופלפל, גזרים, פטריות, סלרי, בצל, עלי דפנה, קינמון, ציפורן, שום וג׳ינג׳ר.
3. מוסיפים מים רותחים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעתיים.
4. אחרי שעתיים מוסיפים את הגזרים הנוספים, שורש סלרי וכרישה, ומבשלים שעה נוספת.

מקשטים בפטרוזיליה טרייה ומגישים חם.

ראשי שומר צלויים מושלמים

ראשי שומר צלויים מושלמים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מנה נפלאה, טעימה, בריאה וכל כך קלה להכנה, ועוד יתרון מעניין שיש לה: היא גורמת לשונאי שומר מובהקים לשנות את דעתם ולהתאהב בירק הנהדר הזה. טעמו המיוחד והאניסי של השומר מושלם לצד מנות בשר כבדות.

מרכיבים

4־5 מנות

4־5 ראשי שומר טריים
3 כפות שמן זית
מעט מלח ופלפל
1 כף סילאן/דבש (לא חובה)

אופן ההכנה

1.מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. חוצים את ראשי השומר לאורך, ומסדרים אותם בתבנית עם החלק "הפתוח״ כלפי מעלה.
3. שמים את השמן בקערית קטנה ומברישים את השומרים בשמן. ממליחים ומפלפלים ומזלפים סילאן או דבש.
4. אופים את השומרים 25 דקות, ואז מכסים אותם ברדיד אלומיניום ואופים 25 דקות נוספות.

השומרים מוכנים כשהם רכים ונחתכים בקלות, ולכן מומלץ לבדוק ולאפות זמן נוסף לפי הצורך.

עוף בתפוזים

עוף בתפוזים. צילום: אפרת ליכטנשטט

עוף טעים ועסיסי במיוחד, קל להכנה ומרשים מאוד. שילוב כל המרכיבים יוצר חגיגה אמיתית, אתם חייבים לנסות!

מרכיבים

5־6 מנות

2 כפות שמן זית
1 ק"ג עוף (שוקיים)
מלח ופלפל לתיבול
3 שיני שום חתוכות גס
1 כוס יין לבן
10 עלי מרווה
כרישה בינונית חתוכה לטבעות
3 תפוזים
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לרבעים
עלים משני ענפי טימין
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית כמון

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו, ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף.
2. במחבת גדולה מחממים שמן, וצורבים את השוקיים כ־20 דקות עד שהן שחומות.
3. מוסיפים את שיני השום ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את עלי המרווה ואת היין ומבשלים כחמש דקות.
4. מפלטים את התפוזים: חותכים את קצוות התפוז כך שיעמוד בנוחות על משטח העבודה, ומסירים את שאר הקליפה בזהירות עם סכין חדה. פורסים את התפוז הקלוף לפרוסות.
5. בתבנית גדולה מערבבים תפוזים, כרישה, שורש סלרי וטימין, ומתבלים במלח, פלפל וכמון.
6. מעבירים את שוקי העוף לתבנית ומסדרים כך שהתפוזים והכרישה יציצו החוצה. שופכים על הכול את כל הנוזלים שבמחבת.
7. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כשעה וחצי.

מגישים חם.

סלט באק צ׳וי של אמא שלי

צילום: אפרת ליכטנשטט
סלט באק צ׳וי. צילום: אפרת ליכטנשטט

הסלט הנפלא הזה הוא חלק בלתי נפרד מארוחות השבת שלנו. בעבר הוא היה ״סלט כרוב סיני״ ולאחרונה הוחלף הכרוב הסיני בבאק צ׳וי ונתן טוויסט נפלא לסלט. אם אתם לא משיגים באק צ'וי, כרוב סיני הוא חלופה נהדרת.

מרכיבים

3־4 מנות

1 ראש באק צ׳וי, שטוף ומיובש
1 תפוח ירוק
2 כפות מיונז
מיץ מחצי לימון גדול
2 כפיות סוכר
¼ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

1. חותכים את הבאק צ׳וי לפרוסות דקיקות.
2. בקערה גדולה טורפים מיונז, מיץ לימון, סוכר ופלפל שחור לתערובת חלקה לגמרי.
3. מקלפים את התפוח, מגרדים אותו גס על פומפייה, מעבירים אותו מיד לקערת המיונז־מיץ לימון, ומערבבים כדי שלא ישחיר.
4. מוסיפים את הבאק צ׳וי ומערבבים.

מגישים מיד. הסלט הזה הכי טעים בשעה הראשונה להכנתו.

באק צ׳וי הוא ירק עלים אסיאתי ממשפחת הכרוב, ועל האריזות בישראל הוא מופיע גם כ"פאק צ׳וי". הוא נמכר במכל פלסטי שקוף שבו שתי יחידות ירק.

אם רוצים להכין את הסלט מראש אפשר לחתוך את הבאק צ׳וי ולשמור בקופסה אטומה, לשמור לחוד בקופסה את התפוח המגורד מעורבב עם הרוטב, ולאחד אותם סמוך לזמן ההגשה.

תגיות: ליל הסדרעוף בתפוזיםצלי בשר

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    האיש השמח: גיבור־על בעולם ריאליסטי לגמרי

    הידיעה הבאה

    מסגד בלב הכפר: כשאנגליה קולטת את האיסלאם

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    מסגד בלב הכפר: כשאנגליה קולטת את האיסלאם

    מסגד בלב הכפר: כשאנגליה קולטת את האיסלאם

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD