כשהייתי סטודנטית (לתקשורת חזותית בבצלאל) גרתי בבית הוריי בירושלים. למרות הרצון ״לגור לבד״ או ״לגור עם שותפים״, המחשבה על דירה קטנה ומתפוררת עם אמבטיה משנות השבעים בנחלאות, לעומת החדר המרווח שלי בבית גדול עם האוכל של אמא, פתרה את הדילמה (שלמען האמת מעולם לא הייתה לי). כך יצא שהייתי סטודנטית די מפונקת, אני מודה, עם מטבח גדול ומאובזר שבו התחלתי לראשונה לאפות עוגיות, וארוחות סטודנטים אני זוכרת בעיקר מלילות ארוכים בדירות של חבריי לכיתה.
אני זוכרת סירים של אורז, ומרקים מהבילים בחורף הירושלמי, חבר אחד היה מומחה לצ׳ילי ואחר לעוגות תפוחים, אבל רוב הזמן פשוט היינו אוכלים טוסטים מכל הסוגים.
סטודנטים רבים מגלים את עולם הבישול והמטבח לראשונה כשהם יוצאים מהבית וצריכים להתחיל לבשל – כי כמה טוסטים אפשר לאכול? אבל בישול בדירת שותפים קטנה יכול להיות גם טעים מאוד וגם חסכוני אם נערכים בצורה טובה, משקיעים בתבלינים ובכמה חומרי בסיס טובים שלא מתקלקלים (שמן שומשום, שמן קוקוס, חומץ אורז, חומץ בן יין ועוד) שאפשר ליהנות מהם בכל שנות התואר. לכו לקניות עם מתכון ועם רשימה מסודרת, ותגלו איך אפשר להכין ארוחות נפלאות ולהרגיש כמו במסעדה!
סלט נודלס עם עוף וירקות

רוצים להרגיש ממש כמו במסעדה בתוך הבית ובלי הרבה עבודה?
תכינו נודלס עם עוף וירקות. ובקשה קטנה: תשקיעו בשמן שומשום, הוא ישדרג את חייכם ויחזיק מעמד שנים רבות במטבח.
מרכיבים
כ־3 מנות
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
מלח ופלפל
3 כפות רוטב סויה
3 כפות סילאן או דבש
1 כף שמן שומשום (מומלץ)
¼ כרוב לבן חתוך דק־דק
2 גזרים חתוכים לגפרורים דקים
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 חבילות נודלס להכנה מהירה (70 גרם כ״א)
לרוטב:
2 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
1 כף חמאת בוטנים
1 כף סילאן
1 כפית שמן שומשום
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מחממים את השמן, מוסיפים את העוף ומתבלים במלח ופלפל.
2. מטגנים כחמש דקות ומוסיפים רוטב סויה, סילאן ושמן שומשום. ממשיכים לטגן עוד כמה דקות, עד שהעוף מוכן (כדאי לחתוך את העוף כדי לבדוק שהוא מוכן).
3. מכבים את האש ומעבירים לקערה גדולה (לא משאירים את העוף במחבת החמה כדי שלא יתייבש).
4. מוסיפים לקערת העוף את הכרוב, הגזר והפטרוזיליה ומערבבים.
5. מכינים את הנודלס לפי הוראות היצרן.
6. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת.
7. מניחים בקערות גדולות חופן של נודלס ועליהן את העוף והירקות.
8. מתבלים ברוטב ואוכלים חם או בטמפרטורת החדר (וזה טעים גם קר).
קציצות עוף הכי טעימות בעולם

נמצאים רחוק מהבית ורוצים להרגיש את הטעם של הבית?
מתגעגעים למנת קציצות משביעה וטעימה? בואו להכין את הקציצות הכי טעימות בעולם.
מרכיבים
כ־18 קציצות
4־5 מנות
2 תפוחי אדמה מקולפים
לקציצות
1 קישוא מגורר בפומפייה גסה
1 בצל מגורר בפומפייה גסה
700 גרם עוף טחון
1 כפית תבלין כוסברה טחונה יבשה (לא חובה)
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
½ כפית אבקת שום
1 כפית אבקת סודה לשתייה
½ כוס פירורי לחם (אפשר פחות)
לרוטב
2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כפית אבקת שום
לקישוט
פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
אופן ההכנה
1. שמים את תפוחי האדמה בקערה במיקרוגל ומחממים כחמש דקות. מצננים אותם מעט וחותכים לקוביות גדולות.
2. בקערה גדולה שמים את כל חומרי הקציצות ומערבבים היטב – מומלץ ללוש בעזרת הידיים (אני מעדיפה עם כפפות) ויוצרים קציצות בינוניות בגודל פנים כף היד.
3. מחממים שמן במחבת, מטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן שחומות ומעבירים לצלחת בצד.
4. מוסיפים למחבת (הריקה אך מלוכלכת) את כל חומרי הרוטב ומערבבים.
5. מחזירים את הקציצות למחבת (הן יכולות להיות קצת בחפיפה זו על גבי זו) ומפזרים את תפוחי האדמה החתוכים ביניהן.
6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה.
7. מבשלים כשעה על אש קטנה עד שרוב הנוזלים נספגים. מגישים חם.
שווארמה פרגיות עם טחינה וסלט עגבניות

שווארמה בצלחת, בקלי קלות, והטעם – בדיוק כמו הדבר האמיתי. זמן ההכנה: 20 דקות.
המחיר: ללא תחרות! מתכון מנצח שלמדתי מאפרת אנזל.
מרכיבים
4 מנות
600 גרם פרגיות
למרינדה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
½ כפית קינמון טחון
½ כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טחון
½ כפית פלפל שחור טחון
½ כפית שום גבישי טחון
½ כפית מלח
½ כפית גרגירי כוסברה טחונים (לא חובה)
3 כפות שמן רגיל
אין לכם את כל התבלינים האלה?
אפשר גם:
2 כפות תבלין שווארמה מוכן מהחנות
לקישוט
פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערית, ומורחים היטב על הפרגיות מכל הצדדים.
2. מחממים מחבת כבדה, וכשהיא חמה צורבים את הפרגיות 3 דקות מכל צד, עד שהעוף שחום ומקבל מעטה קריספי.
3. ממשיכים לטגן עוד כחמש־עשר דקות עד שהפרגיות מוכנות, הופכים מצד לצד כדי שלא יישרפו.
מגישים עם פיתות, טחינה וסלט עגבניות ובצל.