כשהזמן קצר והמלאכה מרובה, אני מכינה פשטידה. מערבבת כמה דברים בקערה, לפי המלאי שיש בבית, הופ לתנור והופ זה מוכן. בתקופות חסכוניות אפשר להכין פשטידות טעימות ממש שהן גם בריאות וגם ללא ערך קלורי גבוה. אם אני מארחת אני מכינה פשטידות יותר מהודרות ויפות כדי לעשות רושם; בכל זאת, פולנייה אמיתית.
הקיץ הוא העונה הרשמית אצלי במטבח לפשטד פשטידות (הנה, אפילו המצאתי פועל, שמחתי לעזור). הילדים מסתובבים לי בין הרגליים, הטלוויזיה פועלת ללא הפסקה בין החינוכית לחדשות, ובין משימה למשימה צריך גם לאכול משהו טעים ומזין. אין דבר משמח יותר מאשר לפתוח את המקרר כשחוזרים מיום עמוס ולגלות תבנית גדולה עם פשטידה שאפשר פשוט לחמם, לקצוץ מהר סלט לידה וליהנות מארוחה משביעה וטעימה.
אם אתם אוהבים את המטבח אתם יכולים להמציא בקלות פשטידות בעצמכם לפי המפתח הבא: ירק – מטוגן או מגורר (תלוי בזמן ובמצב הרוח), שתיים־שלוש ביצים, חומר מייצב כמו קמח או קוואקר, גבינות או שמנת או שניהם, ותבלינים. קל!
רגע, וזה גם מתאים בול לתשעת הימים. מי אמר שצריך בשר?
יש לכם מתכון לפשטידה מנצחת? כתבו לי!
פשטידת בצל

פשטידה קלה ומנצחת אצלנו בבית, שדורשת מעט סבלנות בשל טיגון הבצל ולכן מומלץ להכין אותה ביום שבו אתם מבלים במטבח ממילא.
מרכיבים
תבנית בקוטר 24־26 ס״מ
3 ק"ג בצל, קצוץ דק
4 כפות שמן
2 כפיות מלח
4 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל שחור
2 ביצים
100 גרם גבינת חמד/פטה מפוררת
1 מכל שמנת לבישול 10%־15 שומן (אפשר גם 38%)
2 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים, מגוררים גס וסחוטים מנוזלים
½ כפית עלי טימין טריים, קצוצים דק
1 כוס (80 גרם) פרמזן מגורר
½ כוס (70 גרם) קמח (רגיל או כוסמין)
לקישוט
פרוסות גבינת עיזים עגולות בעובי 4־5 מ״מ
בצל סגול פרוס לפרוסות ומופרד לעיגולים
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר גדול מאוד, ומטגנים את הבצל כשעה־שעה וחצי, על אש קטנה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהוא משחים.
2. מוסיפים מלח, פלפל ושום, מטגנים כשתי דקות נוספות ומצננים מעט.
3. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.
4. בקערה גדולה מערבבים ביצים, גבינת חמד, שמנת, תפוחי אדמה, טימין, פרמזן וקמח.
5. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים.
6. מעבירים את התערובת לתבנית ומקשטים בעיגולי גבינת עיזים ובטבעות בצל סגול.
7. אופים 60־80 דקות עד שהפשטידה יציבה ושחומה.
8. נותנים לפשטידה להצטנן 15 דקות לפני שפורסים.
מגישים חם.
פשטידת סלק קלה וטעימה במיוחד

סלק הוא אחד הירקות האהובים עליי, אבל אני לא משתמשת בו מספיק, מהסיבה שהוא פשוט מלכלך לי את כל המטבח. בפשטידה הזאת הסלק מקבל מקום של כבוד, ובזכות השימוש במעבד מזון הלכלוך אינו גדול. אמנם היא לא מנצחת בגזרת היופי, אבל היא אחת הפשטידות הטעימות שהכנתי.
מרכיבים
תבנית בגודל 30X22 ס״מ
1 ק"ג סלק, טרי ומקולף
3 גזרים קלופים
1 בצל
3 ביצים
250 גרם גבינת חמד
2 כוסות קוואקר
4 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. במעבד מזון מגררים (אפשר גם בפומפייה) סלק, גזר ובצל, וסוחטים היטב מנוזלים.
3. בקערה גדולה מערבבים ביצים, גבינת חמד, קוואקר, שום, מלח, פלפל ופטרוזיליה.
4. מוסיפים את הירקות המגוררים ומערבבים.
5. מעבירים את התערובת לתבנית.
6. אופים 45־60 דקות או עד שהפשטידה יציבה ושחומה.
מגישים חם עם מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
פשטידת עיגולי בטטה

פשטידת רושם קלאסית, המצריכה מעט סבלנות בסידור הבטטות בעיגולים, אך מעבר לכך היא קלה מאוד להכנה ולא דורשת שום הכנות או כישורים מיוחדים. מנדולינה טובה לחיתוך בהחלט תעזור.
מרכיבים
תבנית בקוטר 24־26 ס״מ
1 ק"ג בטטות רזות וארוכות, פרוסות במנדולינה לפרוסות בעובי 2־3 מ״מ
לבלילה
1 מכל (250 מ״ל) שמנת 38%
100 גרם גבינת פטה
100 גרם / 1 כוס מוצרלה מגוררת
½ כוס (120 מ"ל) חלב
2 ביצים
3 כפות קמח
1 כפית מלח
½ כפית פלפל
2־3 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. מערבבים היטב את כל חומרי הבלילה.
3. שמים חצי מכמות הבלילה בתבנית.
4. מסדרים את עיגולי הבטטה בתוך התבנית. מתחילים מהדפנות וממשיכים במעגלים ובצפיפות עד למרכז.
5. מוזגים את שאר הבלילה על הבטטות.
6. אופים 40־50 דקות עד שהפשטידה יציבה ומעט שחומה.