הקיץ פה, אבל החופשות נדחו למועד לא ידוע. מה עושים? עושים לימונדה מהלימונים, או… מרק עגבניות קר ומרענן מהעגבניות היפהפיות של הקיץ! או אולי תעדיפו מרק נקטרינות מתוק־מלוח, או מרק נפלא מזוקיני?
המרקים הקרים הם ההצלה שלי כל קיץ. אין לי כוח לעמוד שעות במטבח וגם יש פחות חשק לאכול דברים כבדים חמים. אז חוץ מסלטים, שזה תמיד רעיון טוב, נסו להתרענן עם קערת מרק קר, עמוסה בטעמים מפתיעים ומיוחדים. קשטו את הצלחת במרכיבים שמהם הכנתם את המרק (ובעוד כמה דברים), ותראו איך כולם מתלהבים וזוללים את המרק בהנאה. מנה ראשונה בארוחה חגיגית, מנה עיקרית בארוחת צהריים או סתם נשנוש של ערב, כשכולם כבר ישנים ואתם רק ניגשים למקרר לבדוק מה חדש שם.
בכל קיץ אני מחפשת מתכונים חדשים ומעניינים למרקים קרים (כי כמה מרק יוגורט אפשר לאכול?) ואני תמיד מופתעת מקלות ההכנה, מהטעם ומהערכים התזונתיים הנלווים אליהם.
בחרו לכם מרק קר מהתפריט, ובואו נעבור את הקיץ בשלום.
מרק נקטרינות קר
מרק מיוחד, מתוק־מלוח־חרפרף וטעים במיוחד. פתיח מרענן לארוחה – הגישו בכוסות קטנות, ותשמרו מנה יפה בצד בשבילכם.

מרכיבים
6־7 מנות
1 ק"ג נקטרינות מקולפות
2 שזיפים מקולפים
1 פלפל צהוב קטן נקי מגרעינים
1 מלפפון מקולף
¼ בצל בינוני
1 שן שום
2 כפות יוגורט טבעי
2 כפות דבש
3 כפות שמן זית
1/3 כפית מלח
לקישוט
פרוסות מלפפון דקות
פרוסות נקטרינה דקות
קרוטונים
יוגורט
עירית קצוצה
אופן ההכנה
1. שמים את כל החומרים במעבד מזון / מכשיר נינג׳ה וטוחנים למרקם חלק ואחיד.
2. טועמים ומוסיפים מלח/דבש לפי הטעם.
3. מצננים במקרר כשעתיים.
4. מוזגים לקעריות קטנות ומקשטים במלפפון, נקטרינה, קרוטונים, מעט יוגורט ועירית.
מרק קר של זוקיני ורוויון
שדרוג למרק היוגורט הקיצי עם תוספת טעם וצבע (וגם ויטמינים) של זוקיני מאודה. מבחינתי המרק הזה יכול להיחשב ארוחה שלמה.

מרכיבים
6־7 מנות
1 ק"ג זוקיני לא מקולף
2 כוסות רוויון
1 שן שום
1 כפית שמיר טרי
½ כפית מלח
3 כפות שמן זית
לקישוט
1 קישוא חתוך לקוביות קטנטנות
1 כף שמן זית
שמיר
יוגורט
שמן זית
אופן ההכנה
1. חותכים את הזוקיני לפרוסות עבות ומניחים אותן בסלסילת אידוי מעל סיר שבו מים רותחים. מאדים את הזוקיני כ־20 דקות או עד שהם רכים מאוד, ומצננים כ־10 דקות.
2. שמים במעבד מזון / מכשיר נינג׳ה את הזוקיני המאודים ומוסיפים רוויון, שום, שמיר, מלח ושמן זית.
3. טוחנים למרקם חלק ואחיד, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מצננים במקרר לפחות שעתיים.
4. מטגנים את קוביות הקישוא כ־5 דקות עד להזהבה.
מוזגים לקעריות קטנות ומקשטים בקוביות קישואים מטוגנות, שמיר, יוגורט ושמן זית.
גספצ׳ו עגבניות ודובדבנים
פעם ראשונה שלכם עם מרקים קרים? התחילו כאן: גרסה מרעננת ונפלאה לגספצ׳ו המוכר, עם טוויסט דובדבני וטעים (שלא משתלט). אני התאהבתי.

מרכיבים
5־6 מנות
700 גרם עגבניות שרי תמר
300 גרם דובדבנים מגולענים (המשקל לפני הגלעון)
¼ בצל בינוני
1 שן שום
3 כפות חומץ תפוחים/בן יין
4 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
1/3 כפית מלח
לקישוט
דובדבנים מגולענים וחצויים
מעט גבינת פרמזן מגוררת
עלי נענע קטנים
זרעי עגבנייה
שמן זית
אופן ההכנה
1. שמים את כל החומרים במעבד מזון / מכשיר נינג׳ה וטוחנים למרקם חלק ואחיד.
2. טועמים ומוסיפים מלח ומיץ לימון לפי הטעם.
3. מצננים במקרר כשעתיים.
4. מוזגים לקעריות קטנות ומקשטים בדובדבנים, פרמזן, נענע, זרעי עגבנייה ושמן זית.