אורז זה החיים, תסכימו איתי. אחד מחומרי הגלם המופלאים ביותר שיש, חוצה יבשות, עמים ותרבויות, חוצה גילים, מגדרים ועדות. כולם אוכלים אורז. כל כך הרבה מתכוני אורז יש בעולם, איך אפשר לבחור? ובסוף אני מכינה מהר־מהר סיר אורז לבן רגיל ״בליכלוםאמא״, רק קצת שמן ומלח, מים רותחים ו־15 דקות של ניחוח אורז בבית, ואני יודעת שארוחת הערב תהיה מושלמת ושלא יישאר בסיר אפילו פירור.
לפי כמות האורז שאני מכינה אני מבינה שהילדים שלי גדלים. פעם הייתי מכינה כוס אורז והיה נשאר גם בשבילי, אחר כך היו נשארות לי כמה כפות לנשנש, ועכשיו אני מכינה כוס וחצי אורז וזה מתחסל מיד. עזבו אתכם מפסטה, עזבו בשר ועוף, אני בן אדם של אורז. תנו לי קערת אורז עם קצת סויה או רוטב עגבניות ואני מאושרת.
הקיץ בשיאו ואני יודעת שאין לכם זמן להרפתקאות במטבח, אז בואו נכין כמה מטעמים מאורז, וגם רעיון לקינוח נוסטלגי ומתוק שאי אפשר לסרב לו.
אורז מבושם עם פטריות

מאז שגיליתי שהפיצים אוהבים פטריות (אני חושבת שזה התחיל בזכות הפטריות שעל הפיצה) אני משתדלת לשלב אותן בתבשילים רבים. הפטרייה – מצרך מופלא בפני עצמו – מלאת טעם ומשתלבת בקלות עם מרכיבים רבים כל כך. כשאני רוצה לשמח את המשפחה שלי אני מכינה את האורז הזה.
מרכיבים
7־8 מנות
3 כפות שמן
2 סלסילות פטריות חתוכות לרבעים
1 בצל קצוץ גס
2 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית בהרט
1 כפית זנגוויל
1 כפית כמון
3 שיני שום כתושות
½1 כוסות אורז בסמטי/פרסי
1 צרור פטרוזיליה קצוצה (כ־2 כוסות)
3 כוסות (720 מ"ל) מים רותחים
להגשה: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומטגנים את הפטריות כ־15 דקות עד שהנוזלים שלהן מתאדים והן מצטמקות.
2. מוסיפים את הבצל ומטגנים 10־15 דקות נוספות עד שהבצל רך וזהוב.
3. מוסיפים מלח, פלפל, בהרט, זנגוויל, כמון ושום, ומטגנים עוד כדקה.
4. מוסיפים את האורז והפטרוזיליה ומטגנים כדקה.
5. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
6. מכסים ומבשלים 15 דקות.
עוף ואורז בתבנית אחת גדולה וטעימה

מנה מושלמת לימים שבהם צריך להרשים אבל אין זמן. ובכלל – אין כמו מנות בסיר אחד: האורז מקבל את טעמי העוף והופך לטעים בצורה בלתי רגילה. אתם חייבים לנסות.
מרכיבים
לתבנית גדולה בגודל 26/34 ס״מ
7־8 מנות
½2 כוסות אורז שטוף ומושרה חצי שעה במי ברז
3 כפות שמן
2 ק"ג עוף מחולק לירכיים ושוקיים
1 בצל קצוץ
2 כפיות מלח גדושות
1/3 כפית בהרט/ראס אל חנות
1/3 כפית קינמון
1 כפית שום
1 כפית פפריקה
1 כפית סוכר
1/3 כפית כורכום
1 כף רסק עגבניות
½4 כוסות (כליטר) מים רותחים
להגשה: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. שוטפים את האורז ומשרים אותו כחצי שעה במי ברז.
2. מחממים שמן במחבת גדולה וכשהוא חם מאוד מניחים את העוף, ממליחים ומפלפלים אותו. צורבים את העוף משני הצדדים עד שהוא שחום. מעבירים לקערה בצד.
3. מוסיפים את הבצל למחבת ומטגנים כרבע שעה עד שהוא זהוב.
4. מוסיפים למחבת את כל התבלינים: מלח, בהרט, קינמון, שום, פפריקה, סוכר, כורכום ורסק עגבניות. מטגנים כשתי דקות נוספות.
5. מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה.
6. מעבירים הכול (את האורז והבצל) לתבנית גדולה ומשטחים לשכבה אחידה.
7. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו.
8. מניחים את העוף על האורז ומוסיפים את המים הרותחים בזהירות. מכסים בנייר כסף ואופים 120 דקות.
מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה.
מכבים את האש ולא מרימים את המכסה במשך 5 דקות לפחות.
פודינג אורז מתוק עם קינמון וצנוברים

כשאני מכינה פודינג אורז, ובפרט עם קינמון, אני מיד חוזרת בדמיון לכיתה ג׳, למטפלת שהיתה שומרת עליי ועל אחי בילדותי, ולאורז עם קינמון שהיא הייתה מכינה לנו. אמא שלי מעולם לא העזה לשים קינמון על אורז (אצלה זה היה יותר בכיוון של כורכום־קארי), ואורז מתקתק וקינמוני נכנס אצלי למגירת הנוסטלגיה המתוקה. כמה זה טעים.
מרכיבים
5־6 מנות
2 כוסות (480 מ"ל) חלב (כל סוג יתאים)
1 כוס (240 מ"ל) מים
250 מ״ל שמנת לבישול 15% (או קרם קוקוס)
1 מקל קינמון
1 כוס אורז עגול שטוף
¼ כוס (50 גרם) סוכר
¼ כוס (60 מ"ל) מייפל (או עוד ¼ כוס סוכר, או פחות)
להגשה
¼ כוס צנוברים קלויים קלות על מחבת ללא שמן
מעט קינמון טחון
אופן ההכנה
1. בסיר בינוני שמים חלב, מים, שמנת ומקל קינמון ומבשלים עד לסף רתיחה.
2. מוסיפים את האורז ומבשלים 30־35 דקות עם ערבוב כל כמה דקות, עד שהאורז רך (תטעמו!).
3. 5 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את הסוכר ואת המייפל.
מוציאים את מקל הקינמון ומגישים מיד, בגביעי קינוח קטנים, עם צנוברים ומעט קינמון טחון.