משבר הקורונה מספק לא מעט חדשות עצובות בגזרת ענף המסעדנות, אבל כל משבר טומן בחובו גם אפשרות להזדמנויות חדשות לצמוח. זה בדיוק מה שעשו ב"קרלטון", כשבחרו לחבור לשף המוערך אוראל קמחי כדי למלא איתו את החלל שהותיר אחריו מאיר אדוני כשסגר את שערי "בלו סקיי" ו"לומינה" במלון התל־אביבי הוותיק. ובחלל אנחנו מתכוונים לקומה ה־15 הפנורמית והמרשימה, כי מה מתאים יותר לימי התו הסגול מאשר גג רחב ידיים.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– קלישאות החוצה: "אמא מחליפה" בשיעור על אנושיות ולב פתוח
– זעם פוליטי: אנטיתזה לדמותו של ג'יימס בונד
– בנט, אל תאמין לסקרים
גם מבחינת קמחי מדובר במהלך חכם בתקופה לא יציבה. בשנים האחרונות בתי מלון מושכים אליהם יותר ויותר שפים שמעדיפים ליהנות מהביטחון הכלכלי, מכוח האדם ומתנועת האנשים שיש בהם באופן מובנה, וגם הפנייה לציבור שומרי הכשרות מרחיבה את קהל היעד. קמחי אמנם כבר התנסה בעבר ביצירת תפריט כשר כשייעץ ל"טייסטינג רום", אך כעת הוא לוקח את הבייבי שלו, מסעדת "פופינה" הפופולרית, ומייצר לה גרסה כשרה בשם Popina View כמסעדת פופ־אפ שקמה לחודש בלבד.

הגענו לביקור ביום השלישי לפתיחה והגג הפוטוגני היה מלא ביודעי ח"ן. בין אם מדובר באנשים שהתגעגעו למקום או בסועדים סקרנים שחיכו לטעום מנות שטרם הזדמן להם, לא היה פשוט למצוא שולחן, ובכל זאת – המטבח תקתק והוציא מנות בקצב משביע רצון.
עברנו לסקור את התפריט, שכצפוי, היה מינימליסטי משהו. גם המנות, כנהוג במסעדת עילית, לא מאוד גדולות וכדאי לשקול ללכת על תפריט טעימות (הכולל שש מנות) שמכסה את רוב ההיצע, בעלות של 315 שקל לסועד.
בראשונות הלכנו מיד על הקלאסיקה של פופינה – טרטר ג'ין & טוניק. בזמן האחרון כולם בעניין של ג'ין. אולי זו מחווה לסדרת המופת הבריטית "פיקי בליינדרז", אולי זה כי התבגרנו, אבל מה שבטוח – ממשקה של דודות, פתאום "ג'ין אנד טוניק" הפך לדרינק הכי נכון שיש. הווריאציה המסקרנת שרקחו פה בהחלט מעניקה לו כבוד. היא יפהפייה, רעננה ומקורית. קוביות מוסר הים הנא מתובלות בעדינות עם מלפפון, עירית, שאלוט ווסאבי שנותנת לו עקצוץ קל, וכמובן קוביות הג'לי־ג'ין הכיפיות וקציפת מלפפון מעל, שמעניקות לביס מרקם לא שגרתי.

הטרטר בקר שלווה בפטריות צלויות ואספרגוס היה מוצלח אף הוא, גם אם הבריוש הקלוי ששימש לו כתחתית היה עבה מדי.
החלטנו להמשיך עם מנת ביניים בשרית לצד עיקרית של דגים כי דווקא בגזרת העיקריות, היצע המנות הבשריות פחות קרץ לנו, עם שילוב של אנטרקוט (מאוס) ולחי עגל (לא היינו במצב רוח אקספרימנטלי).
ראשונה עלתה ובאה הבאן המאודה ובתוכה סליידר בקר של שפונדרה רך שבושל בבישול ארוך. בניגוד ללחמנייה המאסיבית, באן היא הסייד־קיק המושלם. אוורירית, קלילה, לא משתלטת. איולי הכמהין והחסה הפריכה הוסיפו, אבל היה קצת חסר משהו שינער את המנה (כמה עלי כוסברה, ואפילו נענע, לגמרי היו עוזרים כאן). גם הבחירה בצ'יפס בטטה כתוספת/קישוט הייתה קצת תמוהה ולא מספיק מעודנת בשביל מטבח שמתיימר להיות אנין ומנה בתמחור כזה (108 שקל).
מזל שאז הגיע פילה בר הים, שלחלוטין כבש אותנו. הוא היה מאודה, בשרני ועמוק, וחבריו לצלחת – אורז אסור וכרוב מעושן שצלוי בגריל פחמים – השלימו אותו למנה מצוינת.

סיימנו עם פודינג אורז שלטעמי היה מושלם. הוא לווה בסלסת אננס שהשלימה את האנמיות המובנית בפודינג עם טוויסט חמצמץ, שחה בשכבה רדודה של מרק מנגו ולווה בגלידת ויסקי דבש נפלאה. חובבי מזון עיסתי (היוש) יעופו עליה, אבל לא מדובר במנה לכל אחד. שותפיי לסעודה ביכרו את טארט השקדים, למרות שהוא לא ממש התרומם והיה מעט דחוס ויבשושי, ואפילו גלידת מרציפן ומי זוהר לא הצילה אותו.
בניגוד למיזמי פופ־אפ קלאסיים של קינוחים או מיצים – להקים מסעדה לחודש בלבד זה עניין טריקי. אין זמן לחסדי הרצה, חייבים לעמוד בסטנדרטים הגבוהים מהיום הראשון. מצד שני, הזמן הקצוב מייצר באזז, נוטע בסועדים תחושת דחיפות ומתפעל היטב את בלוטות ה־FOMO, תמריץ מבריק (והכרחי) בזמנים שאנשים ממעטים בהם לצאת מהבית. הפופ־אפ צפוי כרגע לפעול עד ל־17 בספטמבר, אך הימור שלנו: הניסוי יצליח ו"פופינה ויו" תאריך ימים מעבר לכך. שהרי כל סוף הוא תמיד התחלה של משהו אחר.
בקיצור: שלא ייסגר לעולם
אל תפספסו: טרטר ג'ין & טוניק
בשולחן ליד: מעודכנים קולינרית
Popina View
רח' אליעזר פרי 10, מלון קרלטון, תל–אביב
טלפון להזמנת מקום: 03-5201830
כשרות רבנות תל–אביב | יש גישה לנכים
//חדשות האוכל – מצב כפית

פופ–אפ נוסף שחוגג את הקיץ הוא זה של מותג הפטיסרי המצליח ונטול הגלוטן "בליקמח". מדובר במיזם קינוחי גלידה מוגזמים ומושחתים בשם החמוד "Spoon", שמתבסס על גלידה אמריקאית רכה עם תוספות משתנות. בין עשרת השילובים שיקשטו את הענן הלבן תוכלו למצוא שברי עוגיית אוראו ענקית, בייגלה פריך מצופה שוקולד, גרנולה טרייה, מרשמלו ועוד. מעל כל אלו יימזגו רטבים מפתים כמו שוקולד עשיר וסירופ מייפל. אנחנו עפנו על המלבי הטרנדית (פיסטוקים, קוקוס ורוד וצ'ייסר רוטב אדום ומי ורדים) וכמובן הסינבון (מיני מאפה סינבון מזוגג וסירופ מייפל).
פופ–אפ Spoon // הברזל 32, רמת– החייל 03-7448666 // פתוח עד סוף אוגוסט
// מנשנשים – שעת תה

באופן עקרוני אני מעדיפה את הקפה שלי קר ואת התה שלי חם, אבל האמת היא שזה קשור גם לסרבול שמתלווה להכנת חליטות קרות (לכי תצנני עכשיו ג'ארה כשכל מה שבא לך זה שלוק מרענן). מצד שני, כמעט כל החליטות המוכנות סובלות מטעם לוואי בעייתי ומצריכות ניהול לוגיסטי, אפסון וצינון. ובכן – לא עוד. לאחרונה מותג התה הבינלאומי פומפדור יצא עם בשורה חדשה והשיק מהדורה מיוחדת של חליטות שניתן לראשונה להכינן עם מים קרים. החליטות מגיעות בשלושה טעמים: תות–תפוז, מוחיטו פירות יער ואפרסק–פסיפלורה. כולן נטולות קפאין, קלוריות וסוכר. אנחנו דגמנו את גרסת התות–תפוז שטומנת בחובה היביסקוס, תפוח, ורד הבר, סטיביה, תות שדה וקליפות תפוז.
היא הזכירה מרק פירות של ילדות, הייתה מתוקה מספיק (ותודה לעלי הסטיביה) ללא צורך בהוספת סוכר או סוכרזית, ובהחלט הרוותה את צמאוננו. חליטה קרה מבית פומפדור
לתגובות:
motzash.food@gmail.com