פעם התענגנו על מיץ תפוזים זיפ מאבקה, חשבנו שלאכול בפיקנסין אגרול עם רוטב אדום זרחני זו קפיצה קטנה לאסיה ובמשך כל תפילת ראש השנה חיכינו לקידוש של בית הכנסת כדי לתפוס חתיכה של עוגת דבש תעשייתית. מאז הסטנדרטים הקולינריים השתנו ללא היכר, וישראל תשפ"א מציגה קולקציה מרשימה של עוגות דבש יצירתיות, מרשימות וגם קלאסיות. קניתי במו ידיי, גרסת ראש השנה.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– מנהלי בתי חולים: המדינה לא ערוכה לגל תחלואה בחורף
– להבין את המטריקס: הסרט שחושף את האמת המפחידה מאחורי הרשתות החברתיות
– לפני שקונים בית – בונים תקציב
כשמדברים על ביסקוטי בהקשר של חגים, האסוציאציה הראשונית היא כיבוד משודרג להרמת הכוסית השנתית במשרד (היוש, פחזניית שוקולד מושלמת). אבל האמת היא שגם בכל הקשור לתקרובת הביתית הם לא מאכזבים ומציעים מבחר מוצלח ומגוון של עוגות דבש. הכי מרשימה הייתה ה"מנגולינה" שכבשה אותנו גם במראה וגם בטעם עם קציפת פרי נפלאה ושטרויזל ממכר. מדובר בעוגת קרם גבינת מסקרפונה ומנגו עם אינסרט של עוגת דבש שמגיעה בתצורת פס (64 שקל) או בגרסה החגיגית והעגולה (118 שקל), אך אם להיות כנים מדובר יותר בעוגת פרי עונתי מאשר בעוגת דבש. אחריה הצטיין פאי הברולה דבש (74 שקל) עם מילוי קרמלי מופלא שהזכיר קצת קראק פאי. דווקא הבצק הפריך מעט איכזב, לא היה חמאתי דיו והרגיש פרווה. במקום השלישי זכתה היציאה החביבה – עוגת דבש ריקוטה (44 שקל), שהיא בעצם מעין מחווה לבראוניז גבינה (השילוב המושלם ביקום). גם כאן מדובר בעוגה נמוכה ורכה, הגבינה נותנת קונטרה יפה למתיקות החזקה של הדבש והופכת אותה לעסיסית ו"רטובה" יותר, וגם המשחק בין הצבעים נאה. ניתן לרכוש בהזמנה טלפונית בכל חלקי הארץ באמצעות משלוח.
הירקון 67 א.ת. בני ברק; העצמאות 104 נווה–עוז, פתח–תקווה // טלפון להזמנות: 03-5704015/8

בליקמח, כשמו כן הוא – הבולנז'רי־פטיסרי הראשון בישראל שמייצר כולו רק עוגות, עוגיות, מאפים ולחמים נטולי גלוטן. לעוגת הדבש בצורת הכתר (46 שקל) שהייתה מעט יבשושית קצת פחות התחברנו (אבל אהבנו את ניחוחות הציפורן), גאלט התפוחים והאוכמניות (109 שקל) היה טרנדי וכיפי, אבל הכי התלהבנו מהטארט המרובע (כמה שאוהבים ריבועים פה), האסתטי והטעים כל כך שהורכב מבצק חמאה פריך וטופי איכותי (שלא נדבק לשיניים!) שמעליו פוזרו אגוזי מלך, לוז, פקאן, שקדים ותבלינים חמים (119 שקל). ניתן לבצע הזמנות גם באתר ובעמוד הפייסבוק.
הברזל 32, תל–אביב // 03-7448666

כמו בכל שנה, גם הפעם מיקי שמו נהנה לקחת קינוחים קלאסיים ולייצר להם גרסאות מיוחדות לחג. למשל עוגת ה"דובוש דבש" – עוגת השכבות ההונגרית המסורתית שכאן מורכבת מטורט בצק דבש וקרם וניל. היא אוורירית ורכה, הטעמים בה עדינים והיא כיכבה אצל הילדים שחיסלו אותה במהרה. חוץ ממנה תמצאו כאן גם את הדולצ'ה – שני רולים של מוס דבש שנחים להם על תחתית שוקולד ואגוזים בשילוב שוקולד ולרונה (69 שקל לפס), אבל הכי כיף היה לנשנש את דובשניות הלקרלי (Leckerli) עם פרי הדר – שהן למעשה הדובשניות המקוריות – בציפוי רויאל אייסינג (38 שקל). מי שרוצה קינוח יותר פירותי יכול ללכת על אחד הטארטים המצוינים כמו תפוחים, תאנים וקסיס (89 שקל) או ורדים ונקטרינות (69 שקל). בנוסף ניתן לרכוש מהמקום גם מוצרים נלווים כמו חלת דבש (מעולה!), לחם תאנים ותמרים וצנצנות דבש.
להשיג בסניפי הרשת

רולדין תמיד מצטיינת במבחר מרשים של עוגות חלביות ופרווה. השנה, לנוכח המצב, הרשת של המדינה משיקה גם אתר חדש להזמנות אונליין, ובאמת שהגיע הזמן. אז מה כדאי להזמין מתוך התפריט העצום? בגזרת הפרווה עפנו על המרנג אספרסו־נוגט, שמורכב משכבה של פיננסייר שקדים, מוס נוגט שוקולד, מרנג קפה ופרלינה (קוטר 18, 139 שקל). היא לא דבשית מאוד אבל מספיק טעימה כדי שלא יהיה לנו אכפת. בשביל הילדים קחו את המאפינס האישיים החמודים (25 שקל ל־12 יחידות), ואם אתם רוצים לכבוש את השולחן לכו על הסנט הונורה המהממת והפוטוגנית שמורכבת מביסקוויט קרמל, קרמו וניל, שונטי שוקולד לבן וכמובן סימן ההיכר המפורסם – ציפוי של פרופיטרולים עגולים, ממולאים קרם פטיסייר ומצופים בקרמל (קוטר 18, 149 שקל).
סניפים ברחבי הארץ ובאתר: www.roladin.co.il

ולפעמים, כל מה שבא לך זה עוגת דבש פשוטה וקלאסית, שמחזירה אותך לטעמים של ילדות וללייקח של סבתא. עוגה שחולמים עליה במשך כל יום כיפור ומחכים כבר לשבור איתה את הצום לצד הקפה. עוגה שלא מנסה לחדש או להמציא, להרשים או להתחפש. מאפיית חבה הירושלמית המיתולוגית מציעה בדיוק את העוגה המנחמת הזו, אבל פטור בלא כלום אי אפשר ולכן לצד העוגה הנטורל, תוכלו לרכוש כאן גם את אותה עוגת פס עם תוספת של שקדים, אגוזים או שומשום. כל חומרי הגלם טבעיים ללא חומרים משמרים, והמחיר? מזכיר אף הוא ימים אחרים. עוגה גדולה תעלה לכם 20 שקל, קטנה ב־10 שקלים בלבד.
יפו 96, מחנה יהודה 6, האפרסק 1, ירושלים

הבהרה: במדור שפורסם לפני שבועיים (גיליון 490) הופיעה המלצה על סניף חדש של מאפיית "פיקה" ברח' גורדון 36 בתל–אביב. כל המוצרים הנמכרים במקום מיוצרים בחנות המפעל הכשרה, אך מאחר שהסניף הנ"ל פועל גם בשבת, הוא אינו מחזיק בתעודת כשרות. עם הקוראים הסליחה.