אמא שלי לא נתנה לי להיכנס למטבח. ״את עושה לי בלגן״, היא הייתה אומרת, וכנראה צדקה. חוץ מכמה תפקידים קבועים וברורים שהיו לי – טיגון שניצלים ביום שישי והכנת ביצים ממולאות בשבת בבוקר – לא ממש עזרתי לה בבישול הארוחות (עם הפיצים אני עושה תיקון ומכניסה אותם למטבח בכל הזדמנות, אבל זה כבר נושא אחר).
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– "אני תמיד זוכר למה נטשתי את השמאל"
– סליחה שזפזפנו: סדרות שחייבים לשוב אליהן
– תסמונת "היום שאחרי": איך לוקחים את ההתעלות למשך השנה?
ולמה אני מספרת לכם על זה עכשיו? כי דווקא מפני שרק בגיל מאוחר נכנסתי למטבח, יש כל מיני חומרי גלם שאני זוכרת היטב את ההיכרות הראשונה שלי איתם. לדוגמה, פטרוזיליה.
פטרוזיליה היא עשב תיבול מדהים. הפעם הראשונה שהבנתי שהיא ממש עומדת בפני עצמה ולא רק קישוט הייתה כשאכלתי אותה ב״סלט עשבים" שפרסמתי כאן פעם, ומאוחר יותר חוויתי זאת שוב ב״אורז ירוק״. כך לאט־לאט הכרתי אותה, והתחלתי לחבב אותה ממש. בהתחלה עוד קצת כעסתי על כמות הלכלוך הירוק שהיא משאירה סביבה, ואז פשוט נכנעתי אליה. היום אנחנו חברות טובות, ואני מוסיפה אותה בכל הזדמנות שיש לי. היא המרעננת הרשמית של כל תבשיל ויכולה גם להוביל לגמרי בכוחות עצמה.
במדור הזה ניסיתי למצוא מאכלים שבהם הפטרוזיליה היא הכוכבת הראשית, שזה לא דבר מובן מאליו. הפטרוזיליה התרגלה להיות שחקן חיזוק ולא מנסה לגנוב את ההצגה, אבל כשנותנים לה את הבמה היא פורחת ומתפרצת במלוא ירקרקותה!
ולא הזכרתי את הערכים הבריאותיים הגבוהים שלה. למעשה בעולם הקדום היא הייתה קודם כול תרופה, ורק מאוחר יותר הפכה לעשב תיבול. היא מפוצצת בוויטמינים, מינרלים, ברזל, אשלגן, סידן ומגנזיום. היא מלאה בנוגדי חמצון ועוזרת לגוף להילחם במחלות רבות, נפלאה למערכת העיכול, מונעת היווצרות אבנים בכליות וטובה נגד דלקות אוזניים.
בימים כתיקונם בבית הקפה הקבוע שלי מגישים בימי שישי את הכריך הטעים בעיר: בגט טרי, גבינה איכותית וטעימה, פרוסות מלפפונים ועגבניות, בצל סגול ו… עד כאן זה נשמע לכם סטנדרטי? אז נוסף על כל אלה, בכל כריך יש ערמת פטרוזיליה נאה שהופכת כל ביס למופלא.
אז בואו להוסיף פטרוזיליה ובריאות לתפריט שלכם!
חומוס ירוק

אוהבים לגוון בחומוס שלכם? פתוחים לשינויים? נסו את החומוס הירוק הזה: אותו חומוס אהוב עם תוספת ירוקה וטעימה.
מרכיבים
450 גרם (כ־3 כוסות) גרגירי חומוס מבושלים
100 גרם (כ־2 חבילות) עלי פטרוזיליה שטופים היטב (ללא הגבעולים העבים)
4 שיני שום
3 כפות מיץ לימון
½ כוס טחינה גולמית
½ כפית כמון
½1 כפיות מלח
½1 כוסות (360 מ"ל) מים + עוד לפי הצורך
אופן ההכנה
1. שמים במעבד מזון גרגירי חומוס מבושלים, פטרוזיליה, שום, טחינה גולמית, מים, לימון, שום, כמון ומלח, וטוחנים עד שנוצר ממרח אחיד וחלק. מוסיפים עוד מים אם הממרח נראה לכם סמיך מדי.
2. טועמים ומוסיפים מלח וטחינה לפי הטעם.
חשוב לזכור שהחומוס מתייצב ומתקשה בקירור, ולכן עדיף להכין חומוס רך מעט יותר מהתוצאה הרצויה.
שומרים בקירור עד שלושה ימים.
סלמון בקארי פטרוזיליה

מתכון קל להכנה וטעים בצורה יוצאת דופן! לא תאמינו שלא הכנתם כך את הסלמון שלכם עד היום.
מרכיבים
כ־1 ק"ג סלמון חתוך למנות
לרוטב
100 גרם (כ־2 צרורות) פטרוזיליה שטופה ונקייה
250 מ״ל קרם קוקוס
גרידת ליים/לימון
2 כפות משחת קארי ירוק
½ כפית אבקת זנגוויל
2 שיני שום כתושות
½ כפית מלח
אופן ההכנה
1. מסדרים את הסלמון בתבנית משומנת קלות.
2. במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הרוטב וטוחנים לקרם חלק.
3. מוזגים את הרוטב על הסלמון ומכסים את התבנית ברדיד אלומיניום או במכסה.
4. אופים 25־30 דקות עד שהדגים מוכנים.
מגישים חם.
מאפינס פטרוזיליה

מאפינס רכים ואווריריים, גדושים בבריאות ובטעם, ובעיקר: ירוקים. אוהבים את האוכל שלכם ירוק? אתם חייבים להכין את המאפינס המיוחדים והטעימים האלה.
מרכיבים
10־12 יחידות
3 ביצים
200 גרם (3־4 צרורות) פטרוזיליה
1/3 כוס (כ־67 גרם) שמן זית
¼ כוס (60 מ"ל) מים
2 שיני שום כתושות
2ֽ־3 גבעולי בצל ירוק קצוצים (חצי כוס)
גרידה מלימון שלם
½1 (210 גרם) כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
לקישוט: רבע כוס צנוברים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.
2. במעבד מזון שמים פטרוזיליה, שמן זית, מים ושום וטוחנים למרקם אחיד.
3. בקערה גדולה טורפים את הביצים כשתי דקות לקצף אוורירי.
4. מוסיפים את הפטרוזיליה הטחונה וטורפים היטב.
5. מוסיפים בצל ירוק וגרידת לימון ומערבבים.
6. דרך מסננת מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח, ומערבבים רק עד לאחידות ולא יותר מדי.
7. מחלקים לשקעים בעזרת כף גלידה קפיצית עד ¾ מהגובה של כל שקע.
8. מפזרים צנוברים מלמעלה בנדיבות.
9. אופים 18־25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש והמאפינס מזהיבים מעט.
אחרי שהמאפינס מתקררים לגמרי, שומרים במקרר בקופסה אטומה עד יומיים.