קציצות ואורז, זה כל מה שאנחנו רוצים. אנחנו רעבים עכשיו, אחר כך, וגם קודם היינו ממש רעבים. ״אמא! אמרנו לך שאנחנו רעבים וטוסט זה לא ארוחת צהריים״, אומרים הפיצים.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– מי יממן את הרכב שלי?
– על הגובה: כשיורד מבול בקניה לג'ירף יש יתרון
– קריאה לכלי התקשורת: נצלו את כוחכם כדי לחבר ולא להפריד
פה אני כבר נכנסת לתמונה. אני חייבת לעבוד ויש לי חצי שעה לתקתק רק סיר אחד, ואחר כך יש לי גם רק סיר אחד לשטוף, ותאמינו או לא – אפילו הצלחתי לגייס את הפיצים לעזור לכדרר קציצות לראשונה בחייהם. ככה זה כשיש כל כך הרבה זמן בבית.
אגב, הם כבר יודעים למיין את הכביסה לכהה ובהירה (בפיקוח שלי), להכניס אותה למכונה ולשים קפסולה ומרכך. הם אפילו יודעים לבחור את התוכנית הנכונה ולהפעיל! וכן, גם להעביר את הכביסה מהמכונה למייבש ולהפעיל אותו. אני לא רוצה להתרברב (טוב, אולי רק קצת) אבל אני חושבת שלפחות דבר אחד טוב יצא מכל הזמן הזה בבית בין זום לזום ובין האייפד לטלוויזיה. מה עוד היה לנו? הכנת עוגיות (כמעט לגמרי) לבד. הכנת פנקייקס ממש לבד, כולל למזוג למחבת ולהפוך. דייסון על כל הבית – לבד. בקיצור, אני שוקלת לפרוש. אני לא יודעת עוד כמה שבועות וחודשים נהיה כולנו בבית, אבל אני בהחלט מתחילה להתרגל.
ואתם, בואו תבחרו לכם ארוחה טעימה להתחיל איתה את השבוע. עוד שבוע… אנחנו כבר לא סופרים.
קציצות עוף עם אורז

הקציצות האהובות מוגשות כבר עם התוספת, כי למה ללכלך שני כלים? וגם כי זה כל כך מרשים.
מרכיבים
25־27 קציצות
לקציצות:
500 גרם עוף טחון
1 בצל מגורר וסחוט מנוזלים
1 תפוח אדמה מגורר גס וסחוט מנוזלים
3 שיני שום כתושות
¾ כוס פירורי לחם
3 כפות שומשום
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית סודה לשתייה
3 כפות שמן לטיגון
1 כוס אורז בסמטי/פרסי
1 כפית מלח
3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
מילוי
1. בקערה גדולה שמים את כל חומרי הקציצות ומערבבים היטב. מומלץ ללוש בעזרת הידיים (אני מעדיפה עם כפפות).
2. יוצרים קציצות קטנות בקוטר 4 ס״מ בערך. מחממים שמן במחבת גדולה מאוד בקוטר 30 ס״מ (כדי שיהיה מקום לאורז) ומטגנים כל קציצה מכל הצדדים עד שהן שחומות, כחצי דקה מכל צד.
3. מפזרים את האורז בין הקציצות.
4. מערבבים כפית מלח בכוס מים רותחים ומוזגים אותם בזהירות על האורז, ועוד שתי כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה.
מבשלים 45 דקות, מגישים חם.
קציצות בשר עם אורז מלא ברוטב עגבניות

מנה עשירה ושמחה שכולם אוהבים. הכינו את המפיות.
מרכיבים
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
½ כוס פירורי לחם
1 בצל גדול מגורר וסחוט מנוזלים
3 שיני שום כתושות
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית פטרוזיליה יבשה
½ כפית אבקת סודה
1 כפית מלח
3 כפות שמן לטיגון
½1 כוסות אורז מלא
לרוטב:
100 גרם רסק עגבניות
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית אבקת שום
1 כפית פטרוזיליה יבשה
2 כפיות מלח
½3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה שמים את כל חומרי הקציצות ומערבבים היטב. מומלץ ללוש בעזרת הידיים (אני מעדיפה עם כפפות).
2. בידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות בקוטר 4 ס״מ בערך.
3. מחממים שמן במחבת גדולה מאוד בקוטר 30 ס״מ (כדי שיהיה מקום לאורז) ומטגנים כל קציצה מכל הצדדים עד שהן שחומות, כחצי דקה מכל צד.
4. בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב.
5. מפזרים את האורז והמלח בין הקציצות.
6. מוזגים בזהירות את הרוטב על האורז, מערבבים בזהירות, בלי למעוך את הקציצות.
7. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה.
מבשלים 45 דקות, מגישים חם.
קציצות פטריות וחומוס טבעוניות

קצת יותר השקעה משני המתכונים האחרים, אבל ככה זה כשאתה טבעוני – אתה צריך להשקיע. למרבה השמחה ההשקעה משתלמת, והסיר יהיה נקי וללא פירור בסוף הארוחה – באחריות. שימו לב שהקציצות מעט רכות בגלל שיטת הבישול הזו יחד. אפשר גם להכין לחוד את האורז עם הרוטב ולטגן לחוד את הקציצות, למי שחושש מכך. אצלנו זה התחסל ללא שאלות.
מרכיבים
28־30 קציצות
1 כוס אורז בסמטי/פרסי
לטיגון: 3 כפות שמן זית
לקציצות:
¾ כוס אורז מלא
1 בצל קצוץ דק
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
2 סלסילות פטריות שמפיניון קצוצות גס
230 גרם חומוס מבושל (כוס וחצי)
חופן נדיב של כוסברה
3 כפות קמח (גם קמח חומוס/עדשים יתאים)
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
½ כפית בהרט / ראס אל חנות
לרוטב:
1 כוס מים רותחים
1 כוס מי אגוז קוקוס
½ כפית כמון
½ כפית כורכום
½ כפית בהרט
½ כפית כוסברה טחונה
1 כפית מלח
אופן ההכנה
1. מבשלים את האורז המלא לפי הוראות היצרן.
2. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל כ־15 דקות עד שהוא שקוף.
3. מוסיפים מלח, פלפל ופטריות ומטגנים עוד 15 דקות עד שהנוזלים מתאדים.
4. במעבד מזון שמים חומוס, את תערובת הבצל והפטריות, כוס וחצי מהאורז המבושל (יישאר לכם קצת לנשנושים), כוסברה, קמח, כמון, כורכום ובהרט.
5. טוחנים בפולסים קצרים למרקם אחיד אך לא חלק מדי, שהתערובת לא תהפוך לפירה.
6. בידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות בקוטר 4 ס״מ בערך.
7. מחממים שוב שמן במחבת הגדולה מאוד (בקוטר 30 ס״מ, כדי שיהיה מקום לאורז) ומטגנים כל קציצה מכל הצדדים עד שהן שחומות, כחצי דקה מכל צד.
8. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
9. מפזרים את האורז הבסמטי/פרסי בין הקציצות.
10. מוזגים את הרוטב על האורז ומביאים לרתיחה.
11. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור 16 דקות, ולא פותחים את המכסה עוד 5 דקות נוספות.