אחרי שנה כל כך – איך לומר בלי לפגוע יותר מדי – ״מיוחדת״ ולא הגיונית בעליל, חנוכה מגיע בדיוק בזמן כדי להרים את המורל. אבל בסיום שנה שבה עברנו להתגורר פחות או יותר בתוך המטבח, או אם לדייק – בתוך המקרר, חנוכה צריך להיות הרבה יותר רגוע השנה, לפחות מבחינה קלורית. אז מה עושים? אופים. אופים לביבות – ותאמינו לי, הן יהיו טעימות כל כך שאף אחד לא יחוש בהבדל.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– אפויות או מטוגנות, סופגניות הן טעם החג
– סלרי, מלך הגבעולים
– חיג'אב בשחקים: חברת ארקיע מכשירה דיילות ערביות לקו לדובאי
הטריק ללביבות אפויות נעוץ בשני דברים: שימון נייר האפייה, ושימון הלביבות בנדיבות מלמעלה לפני האפייה. בעצם מה שאנחנו אוהבים כל כך בטעם של לביבות (וסופגניות) הוא הטעם שנוצר בתהליך הקלייה/אפייה של השמן, ולכן אם נשמן בכיף, זה יהיה טעים אבל עם הרבה פחות שומן.
השנה ניסיתי לחשוב על שילובים פחות שגרתיים ללביבות. הסתובבתי אצל הירקן, מיששתי ובדקתי, ניסיתי לדמיין איזו לביבה אני רוצה לאכול בחג הזה. הלביבות מארטישוק ירושלמי היו ההפתעה הגדולה ונטרפו ראשונות. הטעם העדין והנפלא של הארטישוק הירושלמי היה כל כך טעים בתור לביבה, איך לא חשבתי על זה קודם?
לביבות סלק אני אוהבת ומכינה כל השנה, סלק זה ירק אהוב מאוד כאן בבית, והפעם בשילוב של אורז מלא נוצרת חגיגה אמיתית.
אחרונות חביבות – חיבור של שתי לביבות אהובות: לביבות כרובית פוגשות לביבות זוקיני, ומה אני אגיד לכם? השידוך הצליח! יחד עם כמה תבלינים מחממים נולדה לביבה מעולה.
אז אילו לביבות אתם תאפו בחג הזה?
לביבות זוקיני וכרובית

מה קורה כשכרובית וזוקיני נפגשים? תצטרכו לנסות כדי להבין.
מרכיבים
25־30 לביבות
1 קילו זוקיני (אין צורך לקלף)
1 כרובית קטנה חתוכה לפרחים
2 ביצים
½ כוס (70 גרם) קמח
1 כפית מלח
3 שיני שום כתושות
½ כפית כורכום
¼ כפית כמון
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
להברשה: 4־5 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח ומבשלים את פרחי הכרובית עד שהם רכים.
2. מחממים תנור ל־180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית.
3. מגררים את הזוקיני במגרדת גסה (אם מגררים במעבד מזון חשוב לא לגרר על חורים גסים מדי, אחרת הלביבות מתפרקות).
4. סוחטים את הזוקיני היטב ונפטרים מכמה שיותר נוזלים בעזרת חיתול בד או בעזרת מסננת.
5. מוסיפים לזוקיני את הכרובית וכל שאר החומרים והתבלינים, מועכים ומערבבים היטב.
6. יוצרים לביבות שטוחות בעזרת הידיים ומניחים על הנייר ללא רווחים גדולים.
7. מברישים את הלביבות בעוד קצת שמן זית.
8. אופים 25־35 דקות עד שהלביבות מוכנות (טועמים כדי לוודא שהן מוכנות מבפנים).
מגישים חם, לצד יוגורט או טחינה.
לביבות סלק ואורז

ארוחה שלמה בלביבה. גם סלק נהדר, וגם אורז אהוב. בול בשבילי.
מרכיבים
35־40 לביבות
1 ק"ג סלק טרי מקולף (לא מבושל)
3 כוסות אורז מלא מוכן (בערך 1 כוס אורז לא מבושל)
2 ביצים
1/3 כוס עירית קצוצה
1 כפית מלח
3 שיני שום כתושות
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
להברשה: 4־5 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית.
2. מגררים את הסלק במגרדת גסה (אם מגררים במעבד מזון חשוב לא לגרר על חורים גסים מדי, אחרת הלביבות מתפרקות).
3. סוחטים את הסלק היטב ונפטרים מכמה שיותר נוזלים בעזרת חיתול בד או בעזרת מסננת.
4. מוסיפים לסלק את כל שאר החומרים והתבלינים ומערבבים היטב.
5. יוצרים לביבות שטוחות בעזרת הידיים ומניחים על הנייר ללא רווחים גדולים.
6. מברישים את הלביבות בעוד קצת שמן זית.
7. אופים 25־35 דקות עד שהלביבות מוכנות
(טועמים כדי לוודא שהן מוכנות מבפנים).
מגישים חם, לצד יוגורט או טחינה.
לביבות ארטישוק ירושלמי

לביבות טעימות בצורה לא רגילה, שאתם הולכים לאמץ לכל השנה.
מרכיבים
15־20 לביבות
800 גרם ארטישוק ירושלמי מקולף
1 תפוח אדמה בינוני מקולף
1 בצל גדול מקולף
1 ביצה
½ כוס (70 גרם) קמח
½ כפית אבקת אפייה
½1 כפיות מלח
1 כפית אבקת שום
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
להברשה: 4־5 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית.
2. מרסקים את כל הירקות במגרדת גסה (אם מגררים במעבד מזון חשוב לא לגרר על חורים גסים מדי, אחרת הלביבות מתפרקות).
3. סוחטים את הירקות היטב ונפטרים מכמה שיותר נוזלים בעזרת חיתול בד או בעזרת מסננת.
4. מוסיפים לירקות את את כל שאר החומרים והתבלינים ומערבבים היטב.
5. יוצרים לביבות שטוחות בעזרת הידיים ומניחים על הנייר ללא רווחים גדולים.
6. מברישים את הלביבות בעוד קצת שמן זית.
7. אופים 25־35 דקות עד שהלביבות מוכנות (טועמים כדי לוודא שהן מוכנות).
מגישים חם, לצד יוגורט או שמנת חמוצה.