פגשתם ברחוב חבר שחייך אליכם עם פה מלא נקודות שחורות בשיניים? סימן שפורים כאן!
עם יד על הלב – כמה אוזני המן כבר זללתם?
פרג, או שאתם מכורים (אני! אני!) או שאתם ממש לא אוהבים, אבל אין מי שאדיש לגרגירים השחורים המשגעים האלה. בסקר שעשיתי בין עוקביי באינסטגרם גיליתי שהציבור נחלק 50/50 בין אוהבי הפרג לשונאיו.
כבר סיפרתי על כך בשנה שעברה, אבל עבר מספיק זמן כדי להזכיר שאת גרגירי הפרג מפיקים מתוך פקעות של ה״פרג התרבותי״. אחרי שעלי הכותרת נושרים נשארת פקעת גדולה וכשהיא מתייבשת נוצרים בחלקה העליון פתחים קטנים שדרכם משחררים את זרעי הפרג. יש 120 מינים של פרג ורק אחד שמשתמשים בו ליצירת אופיום ולאכילה.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– בהתאמה אישית: חמישה רעיונות למשלוח מנות קל ומושלם
– שלושה מתכונים, שלוש יצירות אמנות אכילות ונפלאות
– אפונה, הקטנית שכובשת מטבחים
לפרג יש ערך תזונתי גבוה; בכף פרג יש כמות סידן כמו בכוס חלב, והוא עשיר גם באשלגן, אבץ, מגנזיום וזרחן.
הפרג גם עתיר קלוריות ושמן. ב־100 גרם פרג יש כ־450 קלוריות, וזה לפני שבישלתם אותו עם חמאה וסוכר.
הקפידו לקנות פרג טרי שטוחנים מול עיניכם בחנות עם תחלופת סחורה גבוהה. העולם מלא באנשים שלא אוהבים פרג רק בגלל שמישהו הכין להם פעם עוגה עם פרג מריר מהסופר.
קניתם פרג טחון טרי ואתם אופים רק בעוד יומיים? שמרו אותו במקפיא, שם הוא מחזיק מעמד חודשים רבים. ובואו להכין מטעמים עם הזהב השחור הזה.
עוגת בננה פרג בציפוי גבינת שמנת

אני לא יודעת איך זה קרה, אבל העוגה הזאת היא אחת הטעימות שהכנתי לאחרונה. משהו בשילוב של הבננות והפרג עם הציפוי הגבינתי פשוט נפלא.
מרכיבים
¼1 כוסות (175 גרם) קמח כוסמין לבן/מלא או קמח חיטה
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
1/3 כוס פרג (35 גרם)
1 ביצה
¼ כוס שמן
½ כוס סוכר
½ גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
3 בננות בשלות מעוכות בעזרת מזלג
ציפוי
חבילת גבינת שמנת (200־220 גרם)
50 גרם אבקת סוכר
20 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־170 מעלות טורבו, מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה משומן.
2. בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח ופרג.
3. בקערה גדולה נוספת טורפים היטב את הביצה עם השמן והסוכר.
4. מוסיפים את השמנת וטורפים היטב.
5. מוסיפים את הבננות וטורפים היטב.
6. מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים רק עד לאחידות.
7. מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה.
8. אופים 40־50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
9. מצננים לטמפרטורת החדר ובינתיים מכינים את המילוי.
10. במכל גבוה של בלנדר ידני שמים את כל חומרי הציפוי וטוחנים לקרם אחיד.
לפני ההגשה מורחים את הציפוי על העוגה, ומפזרים פרג לקישוט.
שומרים (ללא הציפוי) בטמפרטורת החדר עד 12 שעות, ומעבר לכך במקרר.
ופל בלגי פרג

ופל בלגי תמיד מתקבל אצלנו בשמחה. אז שדרגתי אותו עם גרגירי פרג, ויצא מושלם!
מרכיבים
ל־16 יחידות
* למתכון דרושה מחבת ופלים
½1 כוסות קמח (210) גרם
½ כוס פרג (50 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
2 ביצים
75 גרם חמאה מומסת
3־4 כפות סוכר
400 מ״ל חלב
25 גרם חמאה לשימון מחבת הוופלים
אופן ההכנה
1. בקערה מערבבים קמח, פרג, אבקת אפייה ומלח
2. בקערה גדולה נוספת טורפים היטב את הביצים עם החמאה והסוכר.
3. מוסיפים את תערובת הקמח ואת החלב בהדרגה, קצת מזה וקצת מזה, עד שהתערובת אחידה. מניחים לעיסה לנוח 20 דקות.
4. משמנים היטב את מחבת הוופלים וכשהמחבת חמה מאוד מוזגים תערובת כך שתכסה את כל הקוביות.
5. מטגנים כשלוש־ארבע דקות מכל צד עד שהוופל שחום ויציב.
אוכלים בתוספת גלידה או קצפת, פירות, סירופ מייפל וכל מה שאוהבים.
שבלול פרג ושוקולד משפחתי

אוהבים פרג ושוקולד? העוגה הזו בשבילכם. אוהבים לחדש בצורות של עוגות השמרים שלכם? בואו להכין את השבלול הגדול הזה. ההכנה שלו פשוטה בהרבה ממה שנראה.
מרכיבים
כמויות לשני שבלולים
למילוי פרג:
200 מ״ל חלב (¾ כוס + 2 כפות)
40 גרם חמאה
160 גרם סוכר (¾ כוס + 1 כף)
1 כף קמח
3 כפות אגוזים/שקדים טחונים (לא חובה)
200 גרם (2 כוסות) פרג טחון טרי
200 גרם שוקולד מריר קצוץ דק־דק
לבצק:
500 גרם קמח רגיל מנופה
2 כפיות שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס שמן/75 גרם חמאה חתוכה לקוביות:
1 ביצה
1 כוס מים/חלב + עוד 2־3 כפות לפי הצורך
¼ כפית מלח
לאפייה:
1 ביצה טרופה
לגרסה פרווה השתמשו בחלב טבעוני, והחליפו את החמאה בשמן צמחי.
אופן ההכנה
1. מילוי הפרג: בסיר בינוני שמים חלב, חמאה וסוכר ומביאי ם לסף רתיחה עד שהסוכר נמס. מוסיפים אגוזים וקמח ומערבבים כדקה.
2. מכבים את האש ומוסיפים את הפרג. מערבבים היטב. ומקררים במקרר לפחות שעתיים בכלי סגור.
3. הכנת הבצק: שמים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר ומערבבים היטב.
[אם אתם מתפיחים מיד שימו 2 כפיות שמרים, ואם שש־שבע שעות במקרר – כפית אחת תספיק.
4. מוסיפים שמן/חמאה וביצה. בתחילה שמים רק כוס חלב ואם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים עוד קצת חלב בהדרגה. אפשר גם לעזור לבצק עם מרית. שימו לב שכל קמח זקוק לכמות נוזל שונה.
5. מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ־9 דקות לבצק גמיש וחלק. אם הבצק נראה לכם רטוב מדי הוסיפו כף קמח, ואם הוא פירורי ולא מתאחד לכדור הוסיפו מים. הבצק צריך להיתפס על וו הלישה ויכול להידבק קצת מלמטה אבל בגדול צריך להיות מאוחד.
6. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור. מעבירים את הכדור לקערה גדולה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים או שש־שבע שעות במקרר.
7. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומשמנים היטב את התבנית (אפשר גם לרפד בנייר אפייה).
8. לאחר שהבצק תפח, מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק.
9. מחלקים את הבצק לשניים, ומחזירים לקערה כדור אחד.
10. בעזרת מערוך מרדדים את הכדור הראשון לעלה גדול מאוד בעובי של 3־4 מ״מ. (מומלץ להתחיל מצורה מלבנית).
11. מורחים על הבצק מחצית ממילוי הפרג ומפזרים על הפרג מחצית מהשוקולד הקצוץ.
12. יצירת השבלול הגדול: בעזרת גלגלת חותכים פסים ברוחב 3־4 ס״מ.
13. מגלגלים את הפס הראשון לשבלול ומניחים אותו ליד הפס הבא. ממשיכים לגלגל לשושנה גדולה עד שכבר בלתי אפשרי להחזיק אותה ביד, מניחים אותה במרכז התבנית ומועכים אותה מעט.
14. לוקחים כל פעם ״פס״ ובזהירות מצמידים אותו לשושנה שבתבנית. זה קצת קשה ונראה שמתפרק אבל בסוף הכול מסתדר, עבדו במהירות ובעדינות.
15. מועכים קצת את השושנה הגדולה, מכסים במגבת ומתפיחים 20־30 דקות נוספות במקום חם. (יש סרטון אצלי בסטורי). חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
16. מברישים בביצה טרופה ואופים 20־25 דקות עד שהשושנה זהובה ומעט שחומה. כמובן אפשר גם לגלגל לצורת הקראנץ, לרולדה או לשבלולים אישיים.
* מי שלא אוהב שוקולד יכול להשמיט אותו מהמתכון.