שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
Popup heading
יום שלישי, מאי 20, 2025 | כ״ב באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

מצה זו אהבה: נגיסות של נוסטלגיה

יש הרבה דברים טעימים שאפשר לעשות עם מצה חוץ מאשר לאכול אותה עם שוקולד

מאת  אפרת ליכטנשטט
ט״ז בניסן ה׳תשפ״א (29/03/2021 10:39)
בתוך אוכל, מוצש
מצה זו אהבה: נגיסות של נוסטלגיה

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

שבוע בשנה הן כאן, רק שבוע בשנה. אבל המצות עושות רעש וצלצולים לפחות לחודשיים. בסופר הן נערמות על המדפים כבר שבועות ארוכים, הזריזים כבר הצטיידו במלאי מרשים ואחסנו אותו אחר כבוד במקום סטרילי. שיחות הסלון עוסקות בחידושים האחרונים בתחום (קמח כוסמין), בעד ונגד אכילת מצות וכמה קלוריות בידיבידיוק יש בכל אחת (130).

לא כולם מתחברים לקרקר הענק והשטוח הזה, אבל מי שאוהב – אוהב מעומק הלב ומחכה לו כל השנה. מצה עם חמאה, מצה עם ממרח שוקולד ולא פחות חשוב – מצה עם סלט ביצים, תודו שהייתם יכולים לחיות על הדברים האלה תקופה ארוכה.

אבל עוד שבוע הן ייעלמו שוב. חלקכם יחביא קופסה אחרונה במזווה לנשנוש ברגעי משבר ולטיפת נוסטלגיה.

נגיסה אחת במצה ואני חוזרת אחורה בזמן – לשנה שעברה, לזאת שלפניה ולזאת שלפניה… עד שנולדתי.

כמה נפלאה היא המצה, בואו נשיר לה שיר הלל.

כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– חזרה לשגרה: חמש מנות של גאולה
– שמיר, האח החורג של עשבי התיבול
– חרדל עולה: מתבלים את היום בצהוב

בורקס מצה

מתגעגעים לבורקס גם בחג? המתכון כל כך קל וטעים, שאני שוקלת לאמץ אותו לכל השנה.

בורקס מצה. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

16 יחידות

4 מצות

למילוי
100 גרם גבינת פטה
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת/פרמזן/עמק
½ כוס קוטג׳/גבינה לבנה
3־4 שיני שום כתושות/1 כפית אבקת שום
½ כפית אורגנו יבש
¼ כפית בזיליקום יבש
16 זיתים מגולענים

לציפוי
2 ביצים
שומשום (לאוכלי קטניות)

אופן ההכנה

1. לגזור ולשמור לכל החג –
מרטיבים את המצות כך: טובלים את המצה במים ומניחים על מגבת בד לא שעירה.
מוזגים על המצה עוד חצי כוס מים ומכסים במגבת.
חוזרים על הפעולה עם כל המצות – הרטבה, עוד מים, כיסוי במגבת (אפשר בערימה זו על גבי זו).
מכוונים טיימר ל־5 דקות ומוזגים על המגבת עוד קצת מים ושוב מכוונים טיימר לעוד 5 דקות.
בודקים מה מצב המצות, ייתכן שהן יצטרכו עוד דקה־שתיים. המצות מוכנות כשהן רכות וגמישות אבל אל תשאירו אותן מכוסות זמן רב מדי כי הן עלולות להתפרק לגמרי.
2. הכנת הבורקס: מחממים תנור ל־200 מעלות ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. מערבבים היטב את כל חומרי המילוי מלבד הזיתים.
4. חוצים כל מצה רטובה לארבעה רבעים ושמים כף מילוי במרכז כל ריבוע. מניחים זית על המילוי.
5. סוגרים כל ריבוע למשולש, טובלים בביצה ומניחים ללא רווחים על התבנית.
6. מפזרים שומשום בנדיבות (לאוכלי קטניות).
7. אופים 15־20 דקות (למעשה המצה כבר מוכנה אז אנחנו רק רוצים שהגבינות יימסו ושהמצה תתייבש)

מגישים חם־חם.

מצה בריי עשבי תיבול

מצה בריי בגירסה ירוקה, עם תוספת ויטמינים הכול כלול. היא כל כך טעימה שתשכחו שזו מצה!

מצה בריי עשבי תיבול. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

3־2 מנות
למחבת בקוטר 20 ס״מ

3 מצות, שבורות לחתיכות קטנות
2 ביצים
3 כוסות ירק: הרבה פטרוזיליה וכוסברה, בצל ירוק, מעט שמיר וכל מה שאתם אוהבים.
1 שן שום כתושה
1/3 כפית מלח
פלפל שחור

לטיגון: שמן או חמאה

אופן ההכנה

מילוי
1. בקערה גדולה שמים את כל המרכיבים ומערבבים היטב.
2. ממתינים 5 דקות כדי שהמצות יספגו את הנוזלים.
3. מחממים חמאה במחבת, מעבירים אליה את כל תכולת הקערה ומשטחים היטב.
4. מטגנים על אש נמוכה־בינונית עד שהחלק התחתון עשוי היטב.
5. הופכים את המצה בריי לצלחת ומחזירים למחבת לטיגון של הצד השני.
6. מטגנים עוד חמש דקות עד שזה מוכן.

אוכלים מיד.

כדורי שוקולד מצה

אם לא תגלו לאף אחד, לא יאמינו לכם שאלו כדורי שוקולד לפסח. במקום הביסקוויטים הרגילים שמים מצות (ועוד כמה דברים טעימים) והקינוח הכיפי והקליל הזה כבר שלכם.

קראו לילדים לעזור.

כדורי שוקולד מצה. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

25־30 יחידות

5 מצות
25 גרם במבה (לא חובה)
1/3 כוס אבקת סוכר
¾ כוס חלב רגיל/שקדים/סויה
1 כף ליקר קפה/ליקר דובדבנים/אחר
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
1 כף נוטלה/ממרח שוקולד אחר/חמאת בוטנים

לקישוט: קוקוס טחון/סוכריות לעוגה

אופן ההכנה

1. מפוררים את המצות לפירורים קטנים (אפשר במעבד מזון או להפעיל את הילדים).
2. חותכים את הבמבה לחתיכות קטנות אבל לא מדי.
3. מוסיפים אבקת סוכר וחלב ומערבבים.
4. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 20 שניות עם ערבוב בין חימום לחימום (כדי שהשוקולד לא יישרף).
5. מוסיפים את השוקולד והנוטלה לתערובת המצות ומערבבים היטב.
6. אם נראה לכם שהתערובת יבשה מדי אפשר להוסיף רבע כוס חלב.
7. מצננים כחצי שעה.
8. יוצרים כדורים קטנים ומצפים בציפוי שאוהבים.

שומרים בקירור.

תגיות: בורקסכדורי שוקולדכשר לפסחמצהמצה בריימצותמתכונים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    אפיקומן בירושלים: חידה מס' 1

    הידיעה הבאה

    מצב טיסה: שרון עידן מסכם שנה מטלטלת בנתב"ג ובטוויטר

    הידיעה הבאה

    מצב טיסה: שרון עידן מסכם שנה מטלטלת בנתב"ג ובטוויטר

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD