אחרי שנים ארוכות בתחום הקולינריה, לימודי בישול וקונדיטוריה, עבודה במטבח של מסעדה, תפקיד של עורכת במגזין ״על השולחן״, ועבודה ככתבת ומבקרת מסעדות, לאורי שביט היה יום אחד דייט עם בחור טבעוני. ״לא נורא״, היא חשבה לעצמה, ״לא יצא מזה משהו רציני אז נעביר ערב בכיף״. וכך, במשך ערב ארוך ובסקרנות האופיינית לה, חקרה אורי את הדייט שלה על עולם הטבעונות וזה המליץ לה לצפות בסרטון המפורסם של גארי יורופסקי.
מאז הכול היסטוריה. באותו הערב היא צפתה בסרטון המדובר ולמחרת הבינה שהיא צריכה לשנות את חייה מקצה לקצה. היא ויתרה על עבודתה במגזין ועל תחביביה המוכרים ויצאה במסע גילוי וחיפוש תוך שהיא סוחפת אחריה רבים אחרים. עולם הטבעונות בישראל של לפני עשור היה בחיתוליו ונקשר בדרך כלל לבריאות ול״מוזרות״, אבל אורי לא רצתה לוותר על אהבתה הגדולה לאכילה ולהנאה מארוחות נפלאות ומעוררות חושים ושכנעה את חבריה השפים להכין עבורה אוכל טעים. יחד איתם יזמה והפיקה ערבי פופ־אפ טבעוניים, וגרמה למנות הטבעוניות להישאר בתפריט הקבוע. היא פתחה את האתר בעל השם הנפלא ״טבעוניות נהנות יותר״ והייתה מהראשונות בארץ להביא את בשורת הטבעונות הטעימה והפוטוגנית לקדמת הבמה.
היא לא נחה לרגע, מסמנת יעדים ומגיעה אליהם. לפני שלוש שנים הוציאה את ספרה הראשון ״המטבח הטבעוני שלי״ שהיה לרב מכר, ומכר עשרות אלפי עותקים, וכעת היא משיקה שני פרויקטים בו־זמנית – שירות של משלוחי אוכל טבעוני עד הבית בשם ״ג׳ינג׳ית״, וספר חדש וחגיגי ״חגיגה טבעונית״ שממנו הכנו שלושה מתכונים נפלאים.
האוכל של אורי תמיד שמח, מבוסס על ירקות טריים ועונתיים וחוגג את החיים. הספר החדש שלה הוא חגיגה גם לעיניים עם צילומים מרהיבים (של טל סיוון־ציפורין) ורעיונות מיוחדים ומקוריים לאירוח.
לכבוד החג השני ולקראת החזרה לשגרה הכנו מתכונים טעימים ושמחים שאתם חייבים לנסות.
מאפה תירס שקדים עם פלפלים
מתכון פטנט נפלא מקבוצת הפייסבוק של בתאל קורי המוכשרת, שם היא הכינה מתכון דומה, על בסיס קשיו.

מרכיבים
6 קלחי תירס טריים (אפשר להשתמש ב־700 גרם גרגירי תירס מופשרים, אבל פחות מומלץ)
2 כוסות שקדים מולבנים שהושרו במים למשך 4 שעות
1 כוס מים
1 כפית מלח
2 שיני שום
מעט עלי טימין טריים
תוספות
פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות
בצל סגול פרוס לפרוסות
שמן זית, לזילוף
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות.
2. בעזרת סכין חדה "מגלחים" את הגרגירים מקלחי התירס הטריים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים שקדים, מים, מלח ושום וטוחנים לתערובת אחידה.
3. מוסיפים את עלי הטימין.
4. משטחים את התערובת בתבנית לשכבה אחידה.
5. מסדרים מעל רצועות פלפל אדום ופרוסות בצל ומזלפים שמן זית.
6. אופים 35־45 דקות עד שהמאפה תפוח, יציב וזהוב. אם המאפה משחים מדי במהלך האפייה, מניחים מעליו יריעה של רדיד אלומיניום וממשיכים לאפות.
מגישים חם לצד סלט.
סלט של סוף החורף בוויניגרט הדרים
סלט מרהיב במיוחד בזכות פילטים עסיסיים וצבעוניים של פירות הדר טריים. זו גם הזדמנות מעולה ללמוד איך מחלצים את בשר הפרי באופן מושלם. זה קל יותר ממה שחשבתם.

מרכיבים
4־6 סועדים
½ כרוב סגול קטן, פרוס דק
4־5 צנוניות חצויות ופרוסות דק
צרור רוקט או ארוגולה, חתוך גס
1־2 תפוזי דם או אשכוליות אדומות
1 אבוקדו בשל, קלוף ופרוס
1 כוס אגוזי פקאן/מלך קלויים על מחבת ללא שמן
לוויניגרט
2 כפות מיץ תפוזים
1 כף מיץ לימון
1 כף חומץ תפוחים
1 כפית חרדל דיז'ון, רצוי חלק
1 כף שמן זית
קליפה מגוררת מ־½ תפוז
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. מפלטים את פירות ההדר: חותכים לרוחב את כיפת הפרי כך שהפלחים ייחשפו מעט. בסכין קטנה וחדה מקלפים מלמעלה כלפי מטה, בדיוק על קו המפגש בין הפרי לציפה הלבנה של הקליפה, כך שתוכן הפלחים (בקבוקי המיץ הקטנים) ייחשף. כשהפרי עירום, מחלצים בסכין כל פלח מהקליפה הדקה שלו, עד שמתקבלים פלחים נקיים ללא ציפוי.
2. מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב בצנצנת.
3. מעבירים את כל מרכיבי הסלט לקערה, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב. משהים ל־5 דקות לריכוך קל וספיגת הטעמים ומגישים.
פודינג צ'יה עם פירות יער ושוקולד
הפודינג הזה כל כך מפנק שקשה להחליט אם הוא מתאים לארוחת בוקר או בתור קינוח. אם מתחשק לכם לשדרג, החליפו את המשקה הצמחי (או חלק ממנו) בקרם קוקוס או הוסיפו כף או שתיים של אבקת קקאו מנופה לפודינג שוקולדי.

מרכיבים
4 מנות
2 כוסות משקה סויה/שקדים/אחר, ללא תוספת סוכר
2 כפות סירופ מייפל או 2־3 תמרים מגולענים
1 כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
½ כוס זרעי צ'יה
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
לתוספות
שוקולד מריר קצוץ
חופן אגוזי לוז, קלויים וקצוצים גס
קליפה מגוררת מ־1 תפוז
200 גרם פירות יער טריים, או פרוסות תותים, או כל פרי עונתי אחר שאוהבים
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. יוצקים לקנקן משקה סויה/שקדים, סירופ מייפל ותמצית וניל, ממליחים ומערבבים. אם ממתיקים בתמרים, תחילה טוחנים בבלנדר את התמרים עם הנוזל.
2. מוסיפים זרעי צ'יה, מערבבים היטב ומניחים בצד ל־15 דקות. מערבבים שוב, לתערובת חלקה.
3. מניחים בתחתית של 4 צנצנות או קעריות חופן פירות יער ומעט שוקולד קצוץ ויוצקים מעל את התערובת (ערבבו אותה היטב שוב לפני המזיגה).
4. מכסים ומעבירים למקרר ל־3־4 שעות או למשך הלילה, עד שהנוזל מסמיך למרקם של פודינג.
5. מסדרים מעל פירות יער טריים, שוקולד קצוץ, אגוזי לוז וקליפת תפוז מגוררת ומגישים.
* אם אתם מכינים את הפודינג בתור קינוח, הכפילו את כמות המייפל.