סביצ׳ה זו המנה הכי כיפית וקלילה שאתם הכי לא מכינים בבית. למה? אין סיבה. המנה הזאת נשארת מנת חלקן של הסועדים במסעדות וחבל. בעצם יש סיבה, סביצ׳ה מחייב מעט תכנון מראש: ללכת לחנות הדגים ולקנות דג טרי, וגם: לאכול אותו באותו היום. אז כן, הסביצ׳ה פחות ספונטנית מחביתה או שקשוקה, אבל אם אתם מארחים ומתארגנים מראש, פשוט מוסיפים לרשימה דג טרי ונהנים ממנה טעימה, מיוחדת, חגיגית, קלה להכנה ובעיקר – כל כך טעימה!
הסביצ׳ה הגיעה אלינו ככל הנראה מדרום אמריקה כמנה שדייגים היו מכינים לעצמם במהירות על ידי כבישה מהירה של דגים טריים בלימון או ליים, בשילוב פירות טרופיים ופלפל חריף. המנה הטעימה מושלמת למזג אוויר חם, ופשטה וכבשה את כל מטבחי העולם.
למרות שתמצאו כאן במדור שלושה מתכונים, למעשה לא צריך מתכון לסביצ׳ה. אם תלכו לפי כמה כללים קבועים קרוב לוודאי שתוכלו להרכיב מנה טעימה משלכם.
כללי הזהב להכנת סביצ׳ה
♦ מתכון הבסיס חייב לכלול כמובן דג טרי, ורק טרי – טריות היא מילת המפתח. אמרו למוכר הדגים שאתם עומדים לאכול את הדג נא וחשוב שיהיה טרי ביותר. אפשר גם לבקש מהמוכר שיחתוך את הדג לקוביות לסביצ׳ה ולחסוך את ההתעסקות הזו. אי אפשר להכין סביצ'ה מדג קפוא שהופשר.
♦ מרכיב שני וחשוב הוא כמובן נוזל הכבישה שבדרך כלל יהיה מיץ לימון סחוט טרי אם כי יש המשתמשים גם בחומץ.
♦ המרכיבים הנוספים החשובים הם שמן זית, מלח ופלפל, מומלץ להוסיף ירק חריף לתיבול כמו בצל סגול, בצל ירוק או עירית, וכמובן פלפל צ׳ילי, ומכאן הכול בידיים שלכם.
♦ מרכיב שהוא בעיניי כמעט בגדר חובה הוא כוסברה. הירק המרענן והטרי הזה מחמיא לדגים באופן מושלם. כמובן אם אתם ממש לא מסתדרים עם כוסברה, גם פטרוזיליה ורוקט באים בחשבון.
♦ וכעת נוסיף ירקות עדינים יותר לשילוב טעמים מעניין כמו אבוקדו, מלפפון, פלפל, צנונית, ועוד ועוד.
♦ פירות: כדאי מאוד להוסיף אלמנט של פרי בסביצ׳ה, הוא מקפיץ את המנה וגורם לה להיות בלתי נשכחת. כמעט כל הפירות באים בחשבון. פירות הדר, תותים, מנגו, גרגירי רימון, ענבים ואפילו אבטיח, לא צריך כמות גדולה של פירות, רק טעימה.
♦ היחס בין כמות הדג לכמות הירקות והפירות הנלווים הוא בערך 40:60 לטובת הדג.
קראו את המתכונים שבמדור, ראו את השיטה המסתתרת ואת היחסים בין הכמויות ובואו להכין סביצ׳ה לפי טעמכם האישי! זה קל להכנה כמו להכין סלט, וזו מנה ראשונה מרשימה, טעימה וגם בריאה, שמתאימה במיוחד לאביב החמים שלנו.
סביצ'ה ראשון שלכם? התחילו מכאן:

סביצ׳ה סלמון, אבוקדו וקלמנטינה
אין כמו הטעם העדין של הסלמון בשילוב אבוקדו וקלמנטינה כדי לגרום לכם להתאהב בסביצ׳ה לתמיד.
כאן תיבלתי בכיוון מעט אסייתי אך גם שמן זית, לימון ומלח יעשו את העבודה.
מרכיבים
200 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות קטנות (בערך 1.5 ס״מ על 1.5 ס״מ)
½ אבוקדו גדול חתוך לקוביות בגודל דומה
פלחים מחצי קלמנטינה, ללא הציפה הלבנה
חופן נבטי אפונה (או נבטים אחרים)
½ כוס כוסברה טרייה קצוצה/או פטרוזיליה
פלפל אדום מתוק קטן חתוך לקוביות קטנטנות
3 כפות בצל סגול קצוץ דק־דק
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון טרי
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים, טועמים ומוסיפים סויה ולימון לפי הטעם. מגישים מיד.

סביצ׳ה אינטיאס, לאבנה ואשכולית אדומה
חברתי ענבל סיפרה לי שכך היא מכינה את הסביצ׳ה כשהיא מארחת, ואני שמחתי על ההזדמנות לנסות את המתכון שלה.ענבל מגישה את כל הסביצ׳ה על מצע של לאבנה ואני בחרתי לזלף אותה בכדורים על הצלחת, ההחלטה בידכם.
מרכיבים
200 גרם דג אינטיאס טרי (או לברק, דניס או כל דג לבן) טרי חתוך לקוביות (בערך 1.5 ס״מ על 1.5 ס״מ)
½ כוס כוסברה טרייה קצוצה
פלחים מחצי אשכולית אדומה/פומלה
1 כוס ארוגולה קצוצה
6 ענפי עירית קצוצים דק
5 צנוניות, 3 קצוצות לקוביות ו־2 לפרוסות
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
½ כפית מלח
100 גרם גבינת לאבנה
½ כוס שבבי שקדים
אופן ההכנה
1. קולים את השקדים על מחבת ללא שמן עד שהם מזהיבים.
2. שמים את הלאבנה בשקית זילוף קטנה (לא חובה).
3. מערבבים את כל החומרים, טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.
4. מזלפים תלוליות לאבנה ומגישים מיד.
רוצים להכין את הסביצ'ה מראש? שמרו את הדג חתוך במקרר. ערבבו את הירקות והפירות הקצוצים. ערבבו את חומרי הרוטב: שמן, לימון וכו׳. סמוך למועד ההגשה ערבבו את הדג עם הירקות והפירות ותבּלו ברוטב.

סביצ׳ה טונה על טוסטונים
ניסיתי לשחזר בבית מנה מפורסמת של השף הירושלמי אילן גרוסי, ואני מקווה שהצלחתי! הטעם פשוט מופלא, אתם חייבים לנסות!
מרכיבים
2־3 מנות
לרוטב
2 כפיות שטוחות מיונז
3 כפיות מיץ לימון טרי
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל צ׳ילי גרוס
או ¼ פלפל צ׳ילי טרי קצוץ
1 שן שום
לסביצ׳ה
200 גרם דג טונה טרי חתוך לקוביות (בערך 1.5 ס״מ על 1.5 ס״מ)
½ כוס כוסברה טרייה קצוצה
6 ענפי עירית קצוצים דק
2 כפות בצל סגול קצוץ דק־דק
1 כף שמן זית
להגשה:
8 טוסטונים (פרוסות לחם קלויות בטוסטר)
רוצים להכין את הסביצ'ה מראש? שמרו את הדג חתוך במקרר. ערבבו את הירקות והפירות הקצוצים. ערבבו את חומרי הרוטב: שמן, לימון וכו׳. סמוך למועד ההגשה ערבבו את הדג עם הירקות והפירות ותבּלו ברוטב.
אופן ההכנה
1. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, מוסיפים אליהם את הדג ומערבבים היטב
2. מוסיפים לדג את כל שאר החומרים ומערבבים. טועמים ומוסיפים סויה ולימון לפי הטעם.
3. שמים בטוסטר 8 פרוסות לחם מסוג שאתם אוהבים. להגשה יותר חגיגית חותכים את הקצוות.
4. עורמים ערמה של סביצ׳ה על הטוסטים ומגישים מיד.
רוצים להכין את הסביצ'ה מראש? שמרו את הדג חתוך במקרר. ערבבו את הירקות והפירות הקצוצים. ערבבו את חומרי הרוטב: שמן, לימון וכו׳. סמוך להגשה ערבבו את הדג עם הירקות והפירות ותבלו ברוטב.