לצד המטושים והבידודים, תקופת הקורונה תיזכר גם כזו שגרמה לאנשים רבים לשנות את מסלול חייהם לחלוטין. קריירות המריאו ונסקו לצד כאלה שנגדעו ברגע, מערכות יחסים קיבלו תפנית מפתיעה והרבה חלומות נופצו לצד כאלה שהתגשמו. גם לבת־שי עוז השתנו החיים מקצה לקצה בשנה האחרונה. היא עזבה זוגיות רבת שנים, עברה לעיר הגדולה, והחליטה להגשים חלום להירשם לאודישנים למאסטר שף (קשת 12). כמו בסרטים, הפרומו המוצלח המשיך ובת־שי התקבלה לנבחרת וגם מצאה את בן זוגה הנוכחי בדלת ממול, אבל באמת בדלת ממול.
מי שעוקב אחרי התוכנית (מודה שאני מכורה) כנראה התוודע לסיפור חייה הלא פשוט. היא התייתמה מאמה בגיל שמונה ובגיל 14 הצליחה באומץ רב לעזוב את אביה המתעלל. היא עברה עם אחיה הקטן להתגורר עם דודתם גילה, שהדביקה אותה באהבתה לבישול ולאוכל טוב. ״הייתי עומדת לידה במטבח, מקלפת שום וטועמת מטעמים״. שנים אחר כך, כשהתקבלה לעבודה כדיילת באל־על, החליטה ״לטרוף״ את העולם תרתי משמע ולימדה את עצמה קולינריה במאות הביקורים שלה במסעדות ברחבי הגלובוס. ״החלטתי שהמטוס הוא פשוט האוטובוס שלי לנסיעות בעולם״, היא צוחקת.
למרות ואולי בגלל סיפור חייה המורכב, אי אפשר להוריד לה את החיוך מהפנים. קבענו לבוקר של בישולים אבל עד 19:00 בערב עוד מצאנו את עצמנו מדברות וצוחקות כמו חברות מהעבר. כמו שניכר גם בצפייה בתוכנית, בת־שי מלאת קסם, מפזרת אנרגיה חיובית לכל עבר, וכשהיא מבשלת אפשר לחוש בכל ביס את האהבה שלה למטבח ולאוכל. כיום היא מתחזקת בלוג אוכל מצליח, מבשלת ארוחות פרטיות ומתחילה לחוש בנוחות בזירה החדשה. החלטנו לבשל יחד מנות מוצלחות מהתוכנית – את מנת האודישן שהכניסה אותה לנבחרת ועוד שתי מנות נפלאות עם פסטה שהיו טעימות בצורה יוצאת דופן.אתם חייבים לנסות!
מתכון בסיס לפסטה
מרכיבים
1 כוס (140 גרם) קמח
1 ביצה
1 כף שמן זית
קורט מלח
אופן ההכנה
1. יוצרים תלולית קמח על משטח העבודה, יוצרים גומה בתוכה ומניחים את הביצה.
2. מזלפים פנימה את שמן הזית ומוסיפים את המלח.
3. מערבבים את הביצה בעזרת מזלג, לאט־לאט מוסיפים עוד מהקמח לביצה, ולבסוף מאחדים את חומרי הפסטה ולשים עם הידיים עד לקבלת בצק גמיש, במידה והבצק דביק מוסיפים עוד קמח.
4. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר 20 דקות לפחות.
* לא רוצים להכין פסטה בבית? בשלו 250 גרם פסטה מוכנה.
פסטה שפרוטים
פסטה ברוטב שפרוטים מפוררים היא לא פסטה לכל אחד. בת–שי קוראת לה פסטה למיטיבי לכת! הטעמים המעושנים של השפרוטים בשילוב שאר המרכיבים יוצרים ביס מיוחד ולא צפוי כלל. זו פסטה שהיא לגמרי ״מנת פועלים״ איטלקית, שכמה שהיא פשוטה להכנה, ככה היא מיוחדת בטעמים שלה.

מרכיבים
2 כפות שמן זית + עוד כף לתיבול בסוף
2 שיני שום פרוסות
מעט מי פסטה
חצי פחית שפרוטים מפוררים (כ־80 גרם)
1 כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות פירורי פנקו
אופן ההכנה
1. פותחים את הפסטה במכונת פסטה ומעבירים את דף הפסטה בגלגלי השיניים של המכונה שיוצרים אטריות פטוצ'יני.
2. מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים לזמן מועט, עד לקבלת מרקם אל דנטה. או: מבשלים 250 גרם פסטה פטוצ׳יני.
3. לרוטב: מטגנים קלות את שיני השום בשמן זית ומפוררים את השפרוטים פנימה.
4. מוסיפים את רסק העגבניות, מלח, פלפל, טועמים ומתקנים לפי הטעם.
5. מוסיפים את הפסטה ומעט ממי הבישול ומערבבים עד לציפוי האטריות ברוטב.
6. מפזרים את פירורי הלחם, מערבבים ומגישים מיד עם זילוף של מעט שמן זית.
סלט פסטה וקישואים מוחמצים
מנת הכניסה של בת–שי למאסטר שף. כשראתה בפרק הראשון את האופציה לפסטה קישואים, היא כבר ידעה שיש לה קלף מנצח.

מרכיבים
3 כפות חומץ אורז
2 כפות מירין
3 קישואי זוקיני בינוניים מגולפים לרצועות בקולפן
1־2 יחידות אנשובי
2 צנוניות פרוסות דק
1 בצל סגול קטן חתוך לרצועות דקות
כמה עלי כוסברה טריים
1 כף שמן זית לתיבול
אופן ההכנה
1. מעבירים את הבצק במכונת פסטה ויוצרים 4־3 דפי פסטה רחבים.
2. מבשלים במים רותחים ומומלחים למשך דקה וחצי בדיוק. לאחר הבישול נותנים לפסטה להתקרר מעט. או: מבשלים 200 גרם עלי לזניה.
3. קורעים את דפי הפסטה לרצועות בסגנון חופשי, ועוטפים אותן במעט שמן משימורי האנשובי והשמן זית.
4. בקערה מערבבים מירין וחומץ אורז.
5. מוסיפים פנימה שני־שליש מרצועות הזוקיני ודואגים שיהיו עטופות היטב בתחמיץ.
6. צורבים על מחבת לוהטת ללא שמן את רצועות הקישוא שנותרו עד לחריכה ומניחים בצד שיתקררו.
7. בקערת ההגשה מערבבים את הקישואים והזוקיני, מפזרים מעל חתיכות אנשובי, פרוסות צנונית, בצל סגול, ועלי כוסברה.
מטפטפים מעל הכול מעט שמן זית ומגישים מיד.
פסטה לימונית בחמאה ומרווה
בת–שי מספרת לי שהיא כל כך אוהבת לימון, שאחרי שאמא שלה נפטרה, הם שתלו עץ לימון בחצר, וקראו לו על שמה, ״לימוניצה״. כל שנה הוא מניב כמות גדולה של לימונים, ואחד השימושים בהם הוא הפסטה הלימונית הנהדרת הזו.

מרכיבים
40 גרם חמאה
3־4 עלי מרווה טריים
מיץ מחצי לימון
קורט מלח
מעט פלפל שחור
חצי כוס מי פסטה
גילופי פרמזן
גרידת לימון טרי
אופן ההכנה
1. מעבירים את הבצק במכונת פסטה ויוצרים 3־4 דפי פסטה רחבים.
2. עורמים את דפי הפסטה (מקומחים היטב), ופורסים בעזרת גלגלת או סכין חדה לרצועות רחבות.
3. מבשלים במים רותחים ומומלחים למשך דקה וחצי בדיוק. או מבשלים 200 גרם עלי לזניה.
4. ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את המרווה, מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל.
5. כאשר המחבת רותחת, מוסיפים את הפסטה המוכנה יחד עם מעט ממי הפסטה, עד שהרוטב הופך סמיך ועוטף את הפסטה היטב.
מגישים מיד עם גילופי פרמזן ומעט גרידת לימון.