כל השנה אני מחכה לשבועות, חולמת עליו כבר מראש השנה. בעצם כבר ממוצאי שבועות של השנה שעברה. איזה חג מושלם קולינרית. אני מנערת אבק מהמתכונים המוכרים, מתחילה לחפש רעיונות חדשים, מבצקת בצקים, מראיינת גבינות חדשות, חושבת על רעיונות מקוריים ומשרבטת במחברת שלי ללא הרף.
שבועות הוא ראש השנה של המתכונאים והבלוגרים, הוא השיא של השנה, ואפשר לחתוך את המתח עם סכין שף. במשרדים הגדולים נערכות תחרויות של עוגות גבינה מנצחות, המקררים בסופר מתמרקים ומתהדרים בשורות־שורות של גבינות חדשות, המחלבות יוצאות לצילומים ומהדקות את המסרים.
איך זה קרה? בעוד אלפי שנים מדענים שיחקרו את כוכב הלכת שלנו יסיקו שחג שבועות אורך כמה שבועות ושאין ספק – זהו החג החשוב בלוח השנה. אחרת אי אפשר להסביר את המהומה! מישהו אמר חג מתן תורה? השנה החלטתי לחפש רעיונות קלילים ומהירים, אך כאלה שישאירו רושם רב על הטועמים. בילינו יותר מדי זמן במטבח ומגיע לנו להגיע לחג רעננים ומרוצים.
קינוח כוסות של גבינה ותותים
מחפשים קינוח כוסות מרשים וקל להכנה? בואו נחגוג את סוף עונת התותים עם המנה היפה הזו.

מרכיבים
4־8 מנות, תלוי בגודל הכוס
1 חבילת בישקוטים (12 יחידות)
¾ כוס חלב
כפית תמצית וניל
למחית תותים
200 גרם תותים טריים
1 כף סוכר
לקרם גבינה
600 גרם גבינת שמנת
500 גרם גבינה לבנה (5־9%)
1 כפית תמצית וניל
גרידה מלימון שלם
שליש כוס סוכר
2 כפות מחית תותים 3 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל
עוד 100 גרם תותים פרוסים וכמה תותים יפים שלמים.
אופן ההכנה
מילוי
1. בכוס בלנדר שמים תותים וסוכר וטוחנים לקרם חלק.
2. בקערת מיקסר שמים את החומרים לקרם הגבינה וטורפים לקרם אחיד.
3. חותכים כל בישקוט ל־3 ומכינים קערה עם חלב וכפית תמצית וניל.
4. בתחתית כל כוס שמים כף מקרם הגבינה ומניחים עליו כף ממחית התותים.
5. על המחית מניחים כמה בישקוטים טבולים בחלב (תנו להם לספוג קצת את החלב כדי שלא יהיו קשים).
6. על הבישקוטים שמים עוד שתי כפות קרם ומסדרים את התותים הפרוסים מלמעלה.
7. ממשיכים עם עוד שכבת בישקוטים, עוד קרם, ומסיימים עם מחית ותות שלם.
* אפשר גם להרכיב בכוסות קטנות יותר, עם 4 שכבות בלבד.
* מומלץ לאכול סמוך להרכבה.
עוגיות ממולאות גבינה
בצק עוגיות שוקולד צ׳יפס עם גבינה זה שילוב מושלם. מזל שיש לי תירוץ למלא את העוגיות שלי בגבינה. טעים במיוחד!

מרכיבים
(14־15 יחידות)
לעוגיות:
100 גרם חמאה רכה מאוד אך לא נוזלית
½ כוס סוכר לבן
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
½1 כוסות קמח
½ כפית מלח
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
120 גרם שוקולד מריר קצוץ לקוביות/שוקולד צ׳יפס
למילוי:
250 גרם גבינת כנען/טוב טעם/גבינת שמנת 30% שומן ומעלה
2־3 כפות אבקת סוכר (אפשר לטעום ולהחליט אם צריך עוד סוכר)
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה שמים את החמאה הרכה ואת הסוכר, וטורפים כדקה עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית (אפשר גם במיקסר).
3. מוסיפים וניל וביצה וטורפים היטב.
4. מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה וסודה, בוחשים, מוסיפים את השוקולד הקצוץ (שמרו קצת בצד לקישוט למעלה) ומערבבים לתערובת אחידה.
5. יוצרים כדורים אחידים (אם אתם נעזרים במשקל – כל כדור שוקל כ־40 גרם) מערבבים היטב כל חומרי המילוי.
6. מועכים ביד כדור של בצק ומניחים בשקע כפית גדושה מהמילוי.
7. סוגרים את הבצק על המילוי בדומה לקובה ומגלגלים לכדור שלם. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים.
8. מניחים את העוגיות במרווחים על התבנית.
9. אופים 12־15 דקות או עד שהעוגיות נראות יציבות וזהובות. הימנעו מאפיית־יתר.
* שומרים בקופסה אטומה עד שלושה ימים.
טארט גבינה ונוטלה
יש לכם עשר דקות להכין קינוח? מכורים לנוטלה? זה הקינוח שלכם.

מרכיבים
לתבנית פאי בקוטר 24 ס״מ
לתחתית:
1 חבילת ביסקוויטים פחות 5 יחידות (כ־200 גרם)
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות חלב
למילוי:
2 מכלים גבינת שמנת (440 גרם)
2 כפות פודינג אינסטנט וניל
1 כוס (300 גרם) ממרח נוטלה
לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
80 מ״ל שמנת מתוקה
1 כף גדושה ממרח נוטלה
אופן ההכנה
תחתית:
1. במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לפירורים.
2. מוסיפים את החמאה והחלב ומעבדים עד שהתערובת אחידה.
3. משטחים את תערובת הפירורים בתוך תבנית טארט ומהדקים לבסיס ולדפנות בשכבה אחידה (הכי נוח עם הידיים).
4. מצננים במקפיא בזמן שמכינים את המילוי.
מילוי:
1. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את הגבינה והפודינג אינסטנט בטעם וניל וטורפים לקרם חלק.
2. מוסיפים את הנוטלה וטורפים עד שהבלילה אחידה.
3. מעבירים את הבלילה לקלתית הקרה ומיישרים.
4. מצננים שוב במקפיא או במקרר בזמן שמכינים את הגנאש.
גנאש והרכבה:
1. בקערה קטנה שמים את השוקולד הקצוץ.
2. מחממים את השמנת בסיר קטן או בכוס במיקרוגל לסף רתיחה.
3. מוזגים את השמנת על השוקולד וממתינים דקה.
4. מוסיפים את הנוטלה וטורפים היטב לקרם חלק.
5. מצננים כשלוש דקות ומוזגים במרכז הטארט.
* מצננים לפחות שעתיים לפני ההגשה, ומומלץ לצנן חצי שעה במקפיא לפני ההגשה.
* מגישים קר מאוד.