הקיץ מתקרב וזה הזמן להרגיל את הילדים להשתעשע עם מתכונים חמודים במטבח, ובכלל מגיע לנו קצת קלילות ושעשוע אחרי השנה וחצי האחרונות. אני מרגישה שהשגרה מנסה בכוח להתחמק לי מבין הידיים, וברגע שהיא מתקרבת, היא כבר נעלמת בענן אבק. בעוד חודש יתחיל החופש הגדול, לא כולל קייטנות, וזה אומר שזאת השנה הכי קצרה בהיסטוריה של האנושות. אני מרגישה כאילו רק אתמול קנינו ילקוט וקלמר חדשים, וזהו – התחסלה. השנה הקורנפלקס הפך לאחד הדברים האהובים אצלנו בבית, כנראה כי אני בדרך כלל לא מסכימה שיאכלו ממנו ללא הגבלה. השבוע הבטתי בקופסת הקורנפלקס הענקית (חיסרון משמעותי בבית קטן) והחלטתי שזה הזמן להכין מהם מטעמים. אז קראתי לפיצים שיהיו לצידי, בחרנו מתכונים שכולם אוהבים, ויצאנו לדרך. היה טעים!
חטיף קורנפלקס וחמאת בוטנים
אוהבים חמאת בוטנים? מאוד? אז המלצה חמה – רותחת: אל תכינו את החטיף הזה!

מרכיבים
לתבנית קטנה בגודל 18/25
150 גרם קורנפלקס (6 כוסות מדידה בינלאומיות)
350 גרם (מכל שלם) של חמאת בוטנים טבעית
* משתמשים בסקיפי? – זה יהיה מתוק מאוד, ותרו על הסוכר!
1 כוס סירופ מייפל טבעי
2 כפות סוכר דמררה
50 גרם (חצי כוס) שוקולד צ׳יפס
אופן ההכנה
1. שמים את הקורנפלקס בקערה גדולה.
2. משמנים תבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
3. בסיר קטן שמים חמאת בוטנים, מייפל וסוכר ומערבבים על אש קטנה עד שהתערובת אחידה והסוכר נמס.
4. מוסיפים את התערובת לקערת הקורנפלקס ובוחשים בכף עץ לתערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ומערבבים שוב.
5. מעבירים את התערובת לתבנית ובידיים רטובות מיישרים ומהדקים היטב.
6. מקפיאים כשעתיים, מוציאים מהתבנית לקרש חיתוך וחותכים לקוביות בעזרת סכין גדולה וחדה.
שומרים בקופסה אטומה במקפיא, מפשירים 3 דקות לפני שאוכלים.
שניצל אפוי בציפוי קורנפלקס
לא אוהבים לטגן אבל אוהבים שניצל? אז תכירו את השניצלונים השווים האלה, שלמרות שהם אפויים, הם מצופים בקורנפלקס מתובל וכל כך טעימים שהם יתחסלו לפני שתספיקו להגיד ״קורנפלקס".

מרכיבים
2 כפות שמן זית לשימון התבנית
500 גרם חזה עוף
1 ביצה
קורט מלח ופלפל
1 כפית חרדל דיז׳ון חלק
לציפוי
150 גרם קורנפלקס (6 כוסות מדידה בינלאומיות)
1 כפית פפריקה
1 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
שליש כפית כורכום
שליש כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־190 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן בעזרת מברשת.
2. חותכים את העוף לשניצלונים שמנמנים.
3. בצלחת עמוקה שמים ביצה, מלח, פלפל וחרדל, טורפים היטב ומוסיפים לבלילה את העוף החתוך. מערבבים היטב כך שכל חתיכות העוף תהיינה מצופות בביצה.
4. במעבד מזון שמים את הקורנפלקס ואת כל התבלינים וטוחנים בפולסים קצרים לפירורים גדולים (שימו לב, זה הופך במהירות לאבקה). מעבירים את הפירורים לקערה.
5. טובלים כל חתיכה של עוף בפירורים ומניחים על הנייר המשומן (אין צורך לשמור על רווחים).
6. בעזרת מברשת מברישים את העוף במעט שמן גם מלמעלה.
7. אופים 12־15 דקות בתנור החם. בדקו את אחד השניצלים מבפנים לראות אם הוא מוכן.
8. היזהרו מאפיית יתר, שתייבש את השניצלים.
מגישים מיד.
פאי קורנפלקס שילדים אוהבים
פאי זה תמיד מסובך, נכון? אז זהו, שלא! קלתית מהירה מקורנפלקס עם מילוי טעים של קצפת גבינה ועוד קצת… קורנפלקס – וכולם מאושרים!

מרכיבים
לתבנית קטנה בקוטר 20 ס״מ
לבסיס
150 גרם קורנפלקס (6 כוסות מדידה)
2 כפות מייפל/דבש/סילאן
2 כפות חלב
30 גרם חמאה מומסת
למילוי
1 מכל שמנת מתוקה 38% קרה מאד
220 גרם גבינת שמנת (5-38%, אחוזי השומן לבחירתכם)
3 כפות אבקת סוכר
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג
50 גרם קורנפלקס נוספים (2 כוסות מדידה)
אופן ההכנה
1. בסיס: מחממים תנור ל־180 מעלות, משמנים תבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
2. שמים את הקורנפלקס בקערה גדולה. מוסיפים מייפל, חלב וחמאה ובעזרת כף עץ מערבבים ומעט ״כותשים״ לתערובת אחידה.
3. משטחים את התערובת בתוך התבנית ועם ידיים רטובות מהדקים לבסיס בשכבה אחידה.
4. אופים 7 דקות בתנור החם ומצננים לטמפרטורת החדר כחצי שעה (אפשר לזרז תהליכים בעזרת המקפיא)
5. מילוי: שמים במעבד מזון את 50 הגרם קורנפלקס הנוספים וטוחנים לפירורים גדולים. אפשר גם לשים אותם בשקית עבה וליצור פירורים על ידי רידוד במערוך.
6. בקערת מיקסר עם וו הקצפה (או עם מיקסר ידני) שמים שמנת, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וטורפים לקצפת יציבה.
7. מוסיפים את גבינת השמנת כף אחר כף תוך כדי הקצפה, ומקציפים כמה שניות נוספות.
8. מורידים מהמיקסר ומוסיפים את רוב פירורי הקורנפלקס (שמרו כמה כפות לקישוט).
9. מערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
10. ממלאים את הקלתית במילוי ומיישרים.
11. מפזרים את פירורי הקורנפלקס מסביב.
מקפיאים כשעה לפני שאוכלים, כדי שהעוגה תתייצב, ושומרים במקרר.