אחי הצהיר שהוא לא יאכל יותר דגים לעולם, אחרי שצפה בסרט התיעודי ״Seaspiracy״, אנחנו עוד לא ראינו את הסרט ועדיין צרכני דגים לא קטנים, כשהסלמון הוא ללא ספק הכוכב.
הדג הוורדרד והשמנמן הזה פשוט טעים כמעט בכל צורה. אנחנו אוהבים אותו נא, מוקפץ, אפוי, מעושן, ותמיד הוא מתחסל, לא משנה כמה אני מכינה. סלמון הוא גם אחד הדגים הבריאים עם חומצות שומן בלתי רוויות מסוג אומגה 3, 6 ו־9 הטובות לעורקים וללב ועם רמות כספית נמוכות משל דגים אחרים.
הקיץ כאן, ואני מחפשת רעיונות קלילים וטעימים לארוחות ערב ולאירוח. מאז שהכרתי את ה״פסטה סלמון״ (שהתפרסמה כאן לפני ארבע שנים) אנחנו אוכלים אותה לעיתים קרובות והחלטתי שהגיע הזמן ל״פסטה סלמון״ חדשה, ואת מאפה בצק העלים הכנתי כשהבנתי שאני צריכה לארח את חמי וחמותי ולא היה זמן להתקשקש אז הפשרתי בצק עלים, פתחתי את גוגל ואת המקרר, והמאפה הזה נולד. אז בואו איתי להתחיל את הקיץ במטבח.
מאפה בצק עלים מהיר עם סלמון ועוד הרבה דברים טובים
מנה מושלמת לאירוח מלא רושם ובאפס זמן

מרכיבים
חצי חבילת (300 גרם) בצק עלים חמאה מופשר לפי הוראות היצרן
1 ביצה טרופה
1 בצל סגול קטן פרוס לעיגולים
מיץ מחצי לימון טרי
100 גרם גבינת שמנת/מסקרפונה/קרם פרש
2־3 יחידות ארטישוק א־לה רומנה חתוכות לרבעים
3־4 כפיות פסטו
100 גרם סלמון מעושן
פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את הבצק על הנייר ובעזרת סכין חורצים מסביב מסגרת של 2 ס״מ. מברישים את הבצק בביצה.
2. דוקרים את החלק האמצעי של הבצק במזלג.
3. אופים את הבצק כ־10־15 דקות עד שהוא זהוב מאד ושחום בקצוות. (לא מכבים את התנור).
4. מצננים אותו כעשר דקות.
5. מניחים את הבצל הפרוס בצלחת ומוזגים עליו כוס מים רותחים. אחרי חמש דקות מסננים מהמים ומוזגים עליו מיץ לימון.
6. מסדרים על הבצק האפוי את התוספות: גבינת שמנת, ארטישוק, פסטו, עיגולי בצל סגול וסלמון מעושן.
7. מפזרים מעט פלפל שחור ואופים 5־7 דקות נוספות.
פורסים לחתיכות ואוכלים מיד.
סלמון בלימון
דגים ולימון זו אהבת אמת מאז ומעולם. אז מה דעתכם ללכת עד הסוף? סלמון חמצמץ וטעים במיוחד

מרכיבים
500־600 גרם סלמון חתוך למנות
1־2 לימונים טריים פרוסים לפרוסות דקות
למרינדה:
2 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
3 שיני שום כתושות
1 כף סילאן
3 כפות מיץ לימון
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. משמנים את התבנית ומניחים על כל התחתית פרוסות לימון בצפיפות.
3. מניחים את הסלמון על הלימונים.
4. מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה, מוזגים אותם על הדג ומורחים בעזרת מברשת.
5. אופים בתנור החם כ־17־22 דקות עד שהדג מוכן.
מגישים חם.
סלמון עם אטריות אורז
מחפשים רעיונות קלילים וטעימים לארוחת ערב? מצאתם!

מרכיבים
500 גרם סלמון ללא עור, חתוך לקוביות גדולות
2 כפות שמן
3 כפות סויה
1 כפית שמן שומשום
1 כפית ג׳ינג׳ר מגורר
1 שן שום כתושה
1 מכל קטן (250 מ״ל) קרם קוקוס
חצי כפית מלח
200 גרם מקלוני אורז מוכנים לפי הוראות היצרן (אני השריתי אותם 10 דקות במים רותחים וסיננתי, אך שימו לב להוראות על גבי האריזה)
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מחממים שמן וצורבים את קוביות הסלמון קלות, משני הצדדים.
2. מערבבים סויה, שמן שומשום, ג׳ינג׳ר ושום ומוסיפים למחבת.
3. ממשיכים לטגן את הסלמון עוד כשלוש דקות.
4. מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים עד שהסלמון עשוי מבפנים (תחתכו חתיכה כדי לבדוק), הימנעו מבישול יתר שמייבש את הסלמון.
5. מניחים את האטריות בצלחת הגשה גדולה ומניחים את הסלמון עם הרוטב על האטריות. מערבבים קלות.
מפזרים בצל ירוק ומגישים מיד.