״הליים הגיע״ אני קוראת בקול בשנייה שאני רואה אותם אצל הירקן והוא צוחק ויודע שאני עומדת לקנות את כל המדף. הליים הוא לימון ירוק קטן שמופיע בתחילת הקיץ ונעלם אחרי חודש־חודשיים, אז מהרו לקנות ולנצל אותם!
מוצאו של הליים בדרום אסיה. יש הסבורים שהוא האב הקדמון של הלימון, ויש שחושבים שמדובר בבני דודים. לליים שלושה זנים עיקריים, המפורסמים ביניהם הם ליים פרסי, קי ליים וקפיר ליים. הוא עגול, קליפתו דקיקה, אין בו גרעינים והוא בריא כמו הלימון ואפילו יותר. כבר לפני מאות שנים השתמשו בו למניעת מחלות כמו צפדינה הנגרמת ממחסור בויטמין C. למרות שתכולת הסוכר שלו נמוכה מאשר בלימון, יש לו מתיקות ועדינות ובעיקר ריח משכר וארומה נפלאה. אולי בשל עונתו הקצרה ואולי כי לא תמיד היה ליים בישראל, הוא הפך לבעל הילה של כבוד ויקר.
בעונת הליים אני משתמשת בו במקום לימון, למרות השוני הרב ביניהם. אני מתיזה את הליים על דגים, סוחטת אותו על הסלט ובעיקר מחפשת עוד ועוד מתכונים שבהם אוכל לשלב אותו. קשה לדמיין את מטבחי העולם ללא הליים. הוא שולט בעולם הקוקטיילים, במטבח התאילנדי, הוויאטנמי, ההודי והמקסיקני, ובאופן כללי הוא מושלם בקינוחים. בואו נקבל את הליים במחיאות כפיים ונסתער על המטבח.
ריבועי ליים
אוהבים פאי לימון אבל קצת חוששים להכין? המתכון הזה בשבילכם, עם כמה קיצורי דרך שגורמים למתכון להיות כל כך קל להכנה – ביסקוויטים וחמאה במקום בצק, ושמנת + חלב מרוכז במקום בישולים, השוואת טמפרטורות ומתח. אפילו את החלמונים המרובים החלפתי בשתי ביצים כדי שיהיה קל קל! רק אל תגלו לאורחים שעבדתם חמש דקות!

לתבנית קטנה בגודל 18/25 ס״מ
מרכיבים
לבסיס
1 חבילת ביסקוויטים (250 גרם)
100 גרם חמאה מומסת
לשכבת הליים
1 מכל שמנת מתוקה 38% 250 מ״ל
1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז ממותק
2 ביצים
½ כוס (120 מ״ל) מיץ ליים סחוט טרי (3־4 לימוני ליים)
גרידה מ־2 ליים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה. רצועה לאורך ורצועה לרוחב.
2. תחתית: במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים.
3. מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לעבד עד שנוצרת תערובת אחידה.
4. משטחים את תערובת הפירורים בתוך התבנית ומהדקים לבסיס בשכבה אחידה.
5. מצננים במקפיא בזמן שמכינים את המילוי.
6. שכבת ליים: בקערת מיקסר עם וו הקצפה או קערה ומיקסר ידני טורפים היטב את השמנת והחלב המרוכז במשך כדקה.
7. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים עד שהן נטמעות בתערובת.
8. מוסיפים מיץ ליים וגרידת ליים וטורפים עד שהתערובת מסמיכה מעט והופכת בהירה.
9. מוזגים את התערובת על התחתית.
10. אופים 20־25 דקות או עד שהמילוי מתייצב, ומצננים לטמפרטורת החדר.
מצננים במקפיא כשלוש שעות לפני שחותכים לקוביות.
שומרים בקירור בקופסה אטומה.
גלידת ליים ופטל
מנערים את האבק מהמתכון של הגלידה ומכינים גלידת ליים חמצמצה ונפלאה שכולם אוהבים, מושלמת לימים החמים (ועוד לא הזכרנו כמה היא יפה!)

לתבנית בגודל 30/15
מרכיבים
500 מ״ל שמנת מתוקה 38%
1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז
גרידה מ־2 ליים
4 כפות מיץ ליים סחוט טרי (מ־1־2 ליים)
100 גרם פטל טרי
15 עלי נענע קצוצים
לקישוט – 1 ליים פרוס לפרוסות דקיקות
אופן ההכנה
1. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי).
2. מוסיפים את החלב המרוכז ובמהירות נמוכה טורפים אותו לתוך הקצפת.
3. מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים גרידת ליים, מיץ ליים ואת רוב הנענע והפטל (שומרים קצת לקישוט).
4. מערבבים בתנועות קיפול גדולות כדי לא לשבור את הקצפת.
5. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים.
6. מקשטים בפרוסות ליים, פטל ועלי נענע.
7. מקפיאים 6־10 שעות לפני שמגישים.
אחרי שהגלידה קופאת מכסים את התבנית בניילון.
הגלידה במיטבה בימים הראשונים ונשמרת כחודש במקפיא.
חזה עוף בליים
מנה קלילה וטעימה, קלה להכנה שמתחסלת בדקות. הכינו את האורז!

מרכיבים
2 כפות שמן זית
2 ק"ג חזה עוף פרוס לשניצלונים
מלח ופלפל
עוד 2 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים קצוצים
2 שיני שום פרוסות
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
½ כפית פלפל שחור
1 מכל קרם קוקוס (250 מ״ל)
3 כפות מיץ ליים
גרידה מ־2 ליים
חופן כוסברה קצוצה גס + עוד כוסברה טרייה להגשה.
אופן ההכנה
1. במחבת נון־סטיק גדולה מחממים שמן. מוסיפים את העוף, מטגנים כ־5 דקות ומוציאים אותו לצלחת בצד עם כל הנוזלים שלו.
2. מוסיפים לאותו סיר עוד שמן ומטגנים את הבצלים והשום כ־15 דקות עד שהם מתרככים ומזהיבים.
3. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומערבבים היטב.
4. ממשיכים לטגן עוד דקה ומוסיפים קרם קוקוס, מיץ ליים, גרידת ליים וכוסברה. מבשלים כחמש דקות.
5. מחזירים למחבת את העוף, מערבבים ומבשלים עוד 2־3 דקות (תחתכו חתיכת עוף ואם היא מוכנה תכבו את האש).
מגישים עם אורז לבן.