יום שלישי, מאי 20, 2025 | כ״ב באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

ארוחה, תוספת וגם קינוח: הסלטים המושלמים לקיץ

סלטים הם הארוחה, התוספת וגם הקינוח המושלם לקיץ. המדור מארח את נדב טל מהבלוג ״עושהסלט״

מאת  אפרת ליכטנשטט
ג׳ באב ה׳תשפ״א (12/07/2021 09:10)
בתוך אוכל, מוצש
ארוחה, תוספת וגם קינוח: הסלטים המושלמים לקיץ

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

מוקדם מאד בחייו הבין נדב טל, שהרבה יותר כיף להיות אחראי על הסלטים בארוחה מאשר לשטוף את הכלים בסופה (אלו היו שתי האופציות מבחינתו), וכבר מילדות הוא מכין סלטים לכל ארוחה משפחתית.

לפני כשנתיים, בעקבות שינויים דרמטיים בעבודתו, החליט נדב לתת הזדמנות לחלום ישן ואהבה גדולה ופתח בלוג אוכל. הוא קיווה, וכך בדיוק קרה – הבלוג מילא את חייו ושינה אותם מקצה לקצה.

נדב מתמקד בבלוג במאכל אחד בלבד (בחירה מושלמת אם תשאלו אותי): סלטים! ולבלוג שלו קרא בשם הנפלא "עושהסלט". הקונספט של בלוג שמתמקד בסלטים בלבד הוא ייחודי מאוד, וזו אחת הסיבות שגרמו לו לפרוץ ולהצליח, ודי מהר הוא אסף סביבו חבורה של ״פודיז״ שמחכים למתכונים שלו מדי שבוע.

את הבלוג מלווה עמוד אינסטגרם מאיר עיניים שתפס את תשומת לבי והדרך לפגישת סלטים אצלי במטבח היתה קצרה.

נדב מעיד על עצמו שגדל בבית חובב בישול ואירוח, ונראה שהעיסוק החדש פשוט חיכה לו כל חייו מעבר לפינה. כיום, מלבד תחזוק הבלוג וכתיבת מדור שבועי און ליין, הוא מעביר סדנאות והרצאות ובונה תפריטים למסעדות.

נדב בחר להכין איתי סלטים קלילים וקיציים, המושלמים לאירוח חגיגי ואלגנטי. השילובים אולי ייראו לכם מפתיעים ואני ממליצה מאוד להשיג את כל המרכיבים כדי להגיע לביס המושלם.

סלט כרובית, משמשים וירוקים

סלט כרובית, משמשים ירוקים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
1 כרובית קטנה
3 משמש אוזבקי מיובש (או אחר)
2־3 משמש טרי (אופציונלי)
1/2 צרור פטרוזיליה
1 בצל ירוק
1 פלפל ירוק חריף

לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
2 כפות חומץ
1 שן שום כתושה
1/4 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. בעזרת סכין מסירים את הגזע של הכרובית ומסירים כתמים שחורים.
  2. מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים, מניחים בקערה גדולה, מכסים במים רותחים ומוסיפים שתי כפות חומץ. משרים 10 דקות בערך, פעולה זו מנקה את הכרובית ומרככת אותה מעט.
  3. מסננים את הכרובית ושוטפים במים קרים.
  4. קוצצים את הכרובית לפירורים גדולים בעזרת מנדולינה עם להב ג'וליינים רחב, או מגררים בפומפייה עם להבים רחבים או בקיצוץ ידני בסכין. ומעבירים את פירורי הכרובית לקערת ערבוב.
  5. חותכים את המשמש המיובש ואת המשמש הטרי לקוביות קטנטנות.
  6. מפרידים את עלי הפטרוזיליה מן הגבעולים, נפטרים מן הגבעולים וקוצצים דק־דק את העלים.
  7. קוצצים את הבצל הירוק לטבעות דקות.
  8. קוצצים את הפלפל החריף, נפטרים מהאדרה הלבנה ומן הגרעינים.
  9. מערבבים את כל הירקות בקערה.
  10. מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ומוזגים על הסלט כחצי שעה לפני ההגשה.

סלט חסה, ענבים וטרגון

סלט חסה, ענבים וטרגון. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
1 חסה (נסו את זן ״לליק״ החדש)
אשכול ענבים כהים (בערך 200 גרם), שטופים וחצויים
עלים מ־3 גבעולי טרגון/אורגנו טרי
15־20 כדורי בייבי מוצרלה
1/3 כוס אגוזי לוז

לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
1 שן שום כתושה
1 כף חומץ
1 כף דבש
1/4 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. שוטפים ומייבשים היטב את עלי החסה, קורעים לחתיכות גדולות ומעבירים לקערת ערבוב.
  2. על מחבת יבשה ולוהטת קולים את אגוזי הלוז עד להזהבה, לטובת קלייה אחידה יותר ניתן לקלות בתנור בחום של 200 מעלות, בכל מקרה יש להשגיח שלא יישרפו.
  3. כאשר האגוזים זהובים מוציאים מהתנור/מחבת ומצננים לטמפרטורת החדר. משפשפים קלות בין שתי מגבות נייר, כדי להיפטר מקליפה הדקה הכהה, וקוצצים גס.
  4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית נפרדת.
  5. סמוך להגשה מוסיפים לקערת הסלט את האגוזים הקלויים, עלי הטרגון ואת המוצרלה.
  6. מוסיפים לקערה את הרוטב ומערבבים בתנועות קלות בעזרת הידיים.
  7. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה ללא עודפי הרוטב (ובכך הוא יישמר פריך ורענן).

סלט צ'יפס קישואים, נענע ופיסטוק מקורמל

 

סלט צ'יפס קישואים, נענע ופיסטוק מקורמל. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
2־3 קישואים בינונים
צרור ארוגולה/רוקט
15 גבעולי נענע (רבע צרור גדול)
70־100 גרם גבינת ברינזה (או כל גבינה מלוחה ויבשה)
רבע כוס שמן לטיגון

לפיסטוק המקורמל:
1/2 כוס פיסטוקים קלופים (לא קלויים)
1.5 כפות מייפל
1 כפית שמן
1/2 כפית מלח גס

לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום כתושות
1 כף חומץ
1/4 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. שוטפים ומייבשים היטב את הקישואים ופורסים לחצאי פרוסות דקות.
  2. מחממים במחבת שמן לטיגון, מטגנים את פרוסות הקישוא עד להזהבה ומניחים לצינון על נייר סופג.
  3. פיסטוק מקורמל: מחממים תנור ל־200 מעלות, מערבבים בקערית את הפיסטוק עם המייפל, המלח והשמן. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את הפיסטוקים בשכבה אחת אחידה, אופים כ־7 דקות עד להשחמה. מוציאים ומצננים היטב.*
  4. הרכבת הסלט: מסירים את הגבעול הגס מעלי הארוגולה וחותכים את העלים ל־2־3 חלקים לרוחב, מעבירים לקערה.
  5. מפרידים את עלי הנענע מן הגבעול, קוצצים ומוסיפים לקערה.
  6. סמוך להגשה: מוסיפים את הקישואים המטוגנים, הפיסטוקים וכל מרכיבי הרוטב, מערבבים בתנועות קלות ומעבירים לצלחת הגשה, מפוררים את גבינת הברינזה מעל ומגישים מיד.

*ניתן כמובן להכפיל ולשלש את הכמות לטובת המכרסמים. הפיסטוקים יישמרו היטב בקופסה אטומה מספר ימים.

תגיות: נדב טלסלט חסהסלט כרוביתסלט צ'יפס קישואיםסלטיםעושהסלט

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    פרופ' ערן סגל: מקדם ההדבקה ירד, גם באנגליה

    הידיעה הבאה

    רכבים נשרפו בחניון בגליל, נבדק חשד להצתה

    הידיעה הבאה
    רכבים נשרפו בחניון בגליל, נבדק חשד להצתה

    רכבים נשרפו בחניון בגליל, נבדק חשד להצתה

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD