אוגוסט כאן, הקייטנות הסתיימו (למעט בני המזל שהספיקו להירשם בזמן לקייטנת מבוכים ודרקונים מחזור שלישי!) חוצלארץ נראה כמו חלום רחוק, המזגן מטרטר ומחכה לרותם סלע.
עוד שנה מוזרה מתקרבת לקיצה, תחושת הנורמליות מתאדה עם אדי החום העולים מהמדרכות הבוערות, הכביסה נערמת בסלון ואני שוב בורחת למטבח.
החופש הגדול הזה שונה מקודמיו, ויתכן שעבור הורים רבים המושג ״החופש הגדול״ כבר השתנה לנצח. אחרי כמעט שנה בבית עם הילדים, ארבעה עד שמונה שבועות של רביצה בסלון לא מרגשים אותנו וגם לא מאיימים עלינו. להפך, יש גם יתרונות; לא צריך לקום ב־6:30 להכין סנדוויצ׳ים ולהעיר מתבגרים עייפים, השגרה נמרחת, ארוחת הבוקר נדחית ל־11:00, ארוחת צהריים ב־15:00 ולארוחת ערב מסתפקים בסלט גדול וחביתה.
פנקייקס זה אוכל של חופש גדול. נכון שהכנת הבלילה דורשת רק כמה דקות אבל העמידה מול המחבת כבר הופכת את הארוחה לכזו שצריך לתכנן אותה מראש.
אז אם כבר מתכננים, מה דעתכם לשבור את השגרה עם שלושה מתכוני פנקייקס שונים ומיוחדים וטעימים במיוחד?
פנקייקס רטטוי
לפעמים מתחשק לי להכניס לתפריט כל מיני ירקות שמסתובבים לי במקרר, והפנקייקס האלה הם דוגמה מושלמת לניצול שאריות והוספת ערכים תזונתיים לארוחה כיפית וטעימה.

מרכיבים
ל־12־13 פנקייקס בקוטר 15 ס״מ
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול קצוץ דק־דק
1 פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנטנות
1 זוקיני קצוץ לקוביות קטנטנות
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל
2 ביצים
1 כוס + 3 כפות חלב
½ כפית מלח
½1 כוסות קמח (רגיל או כוסמין, לבחירתכם)
½1 כפיות אבקת אפייה
לטיגון: שמן או חמאה
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ כ־15 דקות עד שהוא זהוב.
2. מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים 5 דקות נוספות.
3. מוסיפים את הזוקיני, מלח ופלפל ומטגנים חמש דקות נוספות.
4. מצננים את התערובת.
5. בקערה גדולה טורפים ביצים וחלב.
6. מוסיפים את תערובת הירקות המטוגנים ומערבבים.
7. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, ומלח וטורפים לבלילה אחידה.
8. במחבת קטנה משומנת מעט מטגנים פנקייקים משני הצדדים עד שהם מוכנים. אחרי פנקייק אחד מחליטים אם הבלילה סמיכה מדי או דלילה מדי, כי לכל קמח שתשתמשו יש ספיגת נוזלים שונה. אם הבלילה דלילה מוסיפים 1־2 כפות קמח וטורפים היטב. אם היא סמיכה מדי מוסיפים 1־2 כפות חלב וטורפים היטב. הכלל הזה נכון לכל פנקייק או קרפ שתכינו.
מגישים עם יוגורט, לבנה או טחינה.
פנקייקס פלאפל
אוהבים פלאפל? אל תענו לי! אוהבים פנקייקס? ברור!! הגעתם למקום הנכון

מרכיבים
ל־12־13 פנקייקס בקוטר 15 ס״מ
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
1 כוס פטרוזיליה שטופה ונקייה
1 כוס (כ־70 גרם) עלי תרד שטופים ויבשים
2 ביצים
1 כוס חלב
2 כפות שמן זית
¼1 כוסות קמח
1 כפית מלח
½1 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית קינמון
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
1 כפית אבקת שום
לטיגון: שמן או חמאה
אופן ההכנה
1. במעבד מזון או במכשיר נינג׳ה שמים בצל ירוק, פטרוזיליה, תרד, ביצים, חלב ושמן זית וטוחנים למרקם אחיד.
2. מוסיפים את הקמח ואת כל שאר החומרים והתבלינים וטוחנים שוב למרקם אחיד.
3. במחבת קטנה מטגנים פנקייקים משני הצדדים, עד שהם מוכנים. אחרי פנקייק אחד מחליטים אם הבלילה סמיכה מדי או דלילה מדי, כי לכל קמח שתשתמשו יש ספיגת נוזלים שונה. אם הבלילה דלילה מוסיפים 1־2 כפות קמח וטורפים היטב. אם היא סמיכה מדי מוסיפים 1־2 כפות חלב וטורפים היטב. הכלל הזה נכון לגבי כל פנקייק או קרפ שתכינו.
מגישים עם יוגורט, לבנה או טחינה.
פנקייקס שוקו־שוקו
פנקייקס שהם בעצם גם הקינוח, מושלם למסיבות יום הולדת או סתם ליום שבו צריך להתפנק ובגדול

מרכיבים
ל־12־13 פנקייקס בקוטר 15 ס״מ
2 ביצים
5 כפות סוכר
1 כוס חלב
¼ כוס שמן קנולה
½1 כוסות קמח (רגיל או כוסמין, לבחירתכם)
2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
3 כפות גדושות קקאו
¼ כפית מלח
½ כוס שוקולד צ׳יפס
לטיגון: שמן או חמאה
גנאש שוקולד (לא חובה: אפשר להגיש גם עם סירופ מייפל או סירופ שוקולד)
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
100 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה 38%
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה טורפים ביצים, סוכר, חלב ושמן.
2. דרך מסננת מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קקאו ומלח וטורפים לבלילה אחידה.
3. מטגנים פנקייקים לא עבים מדי במחבת קטנה.
4. אחרי שמניחים את בלילת הפנקייק במחבת מפזרים עליה כפית של שוקולד צ׳יפס. וממשיכים לטגן משני הצדדים עד שהפנקייק מוכן. חשוב לטגן על אש קטנה כדי שהשוקולד לא יישרף.
5. אחרי פנקייק אחד מחליטים אם הבלילה סמיכה מדי או דלילה מדי, כי לכל קמח שתשתמשו יש ספיגת נוזלים שונה. אם הבלילה דלילה מוסיפים 1־2 כפות קמח וטורפים היטב. אם היא סמיכה מדי מוסיפים 1־2 כפות חלב וטורפים היטב. הכלל הזה נכון לגבי כל פנקייק או קרפ שתכינו.
6. בינתיים מכינים את הגנאש: בקערה קטנה שמים את השוקולד הקצוץ. מחממים את השמנת בסיר קטן או בכוס במיקרוגל עד לסף רתיחה. מוזגים את השמנת על השוקולד וממתינים דקה. טורפים היטב לקרם חלק.
מצננים כחמש דקות ומוזגים על הפנקייקס.