הקיץ בשיאו וכולנו בבית. נשארים קרוב למזגן, פותחים וסוגרים את המקרר כאילו יש סיכוי שפתאום תופיע הפתעה חדשה שלא הייתה בו לפני שעה. התפקיד העיקרי שלי הוא כמובן לספק ארוחות צהריים מגוונות, כדי שהילדים יוכלו לקרוא בקול: "אמא, זה הכי טעים שלך עד היום!"
לאחרונה התאהבנו בזעתר, ששמו העברי הוא אזוב מצוי. בהתחלה הילדים הכירו אותו כתוספת לחומוס וללבּנה: כשאני מצלחתת אותם עם שמן זית וזעתר אין מאושרים מהם. מאוחר יותר הם גילו אותו מקופל בחתיכת נייר קטנה, כשאנחנו קונים את הבייגלה הירושלמי האהוב. מתברר שתבלין בתוך חתיכת נייר הוא אטרקציה מיוחדת שלא שוכחים.
תבלין הזעתר מורכב מעלי אזוב טריים שיובשו באוויר הפתוח, נטחנו ועורבבו עם סוּמק, שומשום, שמן זית ומלח.
את הזעתר הטרי אפשר למצוא בשווקים או במשתלות. בשנות השבעים הוא כמעט נכחד מהנוף הישראלי עקב קטיף שלו בכמויות גדולות, ולכן הוכרז כצמח מוגן שאסור לקטוף.
צרור זעתר טרי יכול לעשות פלאים במטבח. אפשר לשלב אותו במאכלים רבים ולהזכיר לעצמנו שהקיץ הזה אנחנו לגמרי נשארים במזרח התיכון.
צ'יפס אפוי ושיפודי עוף בזעתר
מנה טעימה ומרשימה שכיף להכין, ועוד יותר כיף לאכול

מרכיבים
4 תפוחי אדמה בינוניים
למרינדה:
2 כפות שמן זית
1 כפית גדושה זעתר
¼ כפית כורכום
¼ כפית פפריקה
½ אבקת שום
½ כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים, אך לא רכים מדי (בודקים בנעיצת מזלג).
מצננים מעט וחותכים לאורך לשמיניות.
2. מחממים תנור ל־200 מעלות ומכינים תבנית עם נייר אפייה.
3. מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי המרינדה ומוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים.
מערבבים היטב, מעבירים לתבנית ומסדרים בשכבה אחידה.
4. אופים 25־35 דקות או עד שהצ'יפס שחום ופריך.
שיפודי עוף בזעתר
8־10 שיפודים
מרכיבים
½ ק"ג עוף חזה עוף חתוך לקוביות / חתיכות קטנות
למרינדה:
2 כפות שמן זית
2 כפיות גדושות תבלין זעתר
1 כף שומשום
¼ כפית כורכום
¼ כפית פפריקה
½ כפית אבקת שום
½ כפית מלח
לשיפודים:
2 עגבניות חתוכות גס (אפשר גם עגבניות שרי)
1 בצל סגול גדול חתוך לרבעים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה, מניחים בתוכה את העוף ומכסים לחצי שעה.
מרטיבים שיפודים ומשפדים חתיכות של עוף, בצל ועגבנייה לסירוגין.
2. מחממים מחבת עם מעט שמן וצולים את השיפודים כמה דקות מכל הצדדים, עד שהעוף מוכן.
3. אפשר כמובן להכין את השיפודים על האש ואפשר גם לאפות בתנור על נייר אפייה במשך 15־20 דקות בחום של 180 מעלות.
מגישים עם טחינה.
פיתות ממולאות זעתר
כבר שנה אני מתכננת להכין פיתות ממולאות בזעתר. זו מנה סופר–אופנתית. הצטרפו גם אתם לטרנד ועל הדרך תזכו למנה טעימה שמשדרגת את ארוחת הערב לגבהים חדשים

מרכיבים
500 גרם (½3 כוסות) קמח
1 כף סוכר
1 כף שמרים
3 כפות שמן זית
½1 כפיות מלח
310 מ״ל מים + עוד 2 כפות
למילוי
1 כוס עלי זעתר טריים
1 כוס בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר ומערבבים היטב.
2. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים את השמן והמים.
3. לשים במיקסר כ־9 דקות לבצק גמיש וחלק.
4. אם הבצק נראה לכם רטוב מדי הוסיפו כף קמח. אם הוא פירורי ולא מתאחד לכדור הוסיפו מים, כל קמח זקוק לכמות מים אחרת. הבצק צריך להיתפס על וו הלישה ויכול להידבק קצת לתחתית.
5. אחרי 9 דקות מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור.
6. מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
7. אחרי שהבצק מכפיל את נפחו, לשים אותו מעט וחותכים אותו ל־6 חתיכות שוות, מומלץ להעיזר במשקל כדי ליצור פיתות שוות. אצלי משקל כל חתיכה היה כ־140 גרם.
8. בעזרת כרית כף היד מגלגלים כל חתיכה על משטח העבודה לכדור, ומניחים בתבנית שיש בה שכבה דקה של שמן.
9. מזלפים עוד שמן על הכדורים ומכסים בניילון.
10. מתפיחים את הכדורים 30 דקות נוספות.
11. מועכים את הכדור מעט ומניחים במרכז כף גדושה של זעתר ובצל ירוק.
סוגרים את הבצק על המילוי ומועכים לצורת פיתה.
12. מניחים בתבנית עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים.
מכסים במגבת ומתפיחים את הפיתות 10 דקות נוספות.
13. מחממים מחבת נון סטיק וכשהיא חמה מאוד מניחים בה את הפיתה (מומלץ לשטח אותה קצת לפני שמניחים).
14. צולים את הפיתה 3־5 דקות מכל צד, עד שהיא משחימה.
אוכלים מיד.
ממרח זעתר
עלי הזעתר ממש מתחננים שנכין מהם ממרח. לא תאמינו כמה זה טעים

מרכיבים
40 גרם (¼ כוס) אגוזי קשיו
15 גרם (1 כוס לא דחוסה) עלי זעתר
15 גרם (1 כוס לא דחוסה) פטרוזיליה
30 גרם (1/3 כוס) פרמזן מגורר גס
1 כפית מלח
1 שן שום
1/3 כוס שמן זית + עוד קצת לפי הצורך
אופן ההכנה
1. קולים את הקשיו: מניחים את אגוזי הקשיו על מחבת ללא שמן וקולים כחמש דקות עד שהם משחימים מעט – זהירות, לא לשרוף.
2. שמים את כל חומרי הגלם במעבד מזון וטוחנים למרקם אחיד.
3. מוסיפים עוד שמן לפי המרקם הרצוי.
4. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
5. מורחים על טוסט עם גבינה ועגבניות טריות. אצלנו זה נזלל בשמחה גם עם פסטה.