המולת אוגוסט התחלפה בהשכמות מוקדמות ובהכנת סנדוויצ׳ים מושקעים, אך לא לזמן רב. כמה ימים של ״שגרה״ התחלפו בריצות לסופר וברשימות מתארכות של רעיונות לארוחות החגים. ועכשיו שקט. 25 שעות של התכנסות פנימית ותפילה. זמן לקבל החלטות ואולי גם לשחרר כמה חלומות. הייתה לנו (עוד) שנה משוגעת, ואולי השנה החדשה תעשה איתנו חסד?
סעודה מפסקת, הרחובות כבר שקטים, זמן לנשום עמוק, ליהנות מארוחה מזינה ורגועה ורק עוד כוס מים אחת עד מחר. גמר חתימה טובה.
פסטה בתנור

הטרנד החדש: מערבבים הכול בתבנית או בסיר ואופים. אז יצאתי לבדוק והחלטתי: זה לגמרי מוצדק! מינימום עבודה וכל כך טעים.
מרכיבים
500 גרם פסטה מכל סוג שתרצו
1 קופסה של שימורי עגבניות קצוצות (400 גרם)
2־3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 כוס ברוקולי
3 שיני שום כתושות
2 כפיות מלח
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית אורגנו
1 כפית אבקת שום
½ כפית פלפל שחור
1 ליטר ציר עוף
1 כוס מים
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו.
2. בתבנית גדולה שמים את כל המרכיבים לפי סדר הופעתם ברשימה ומערבבים היטב.
3. מכסים ברדיד אלומיניום או במכסה.
4. אופים 45 דקות.
ממתינים עוד 10 דקות לפני שפותחים את הכיסוי.
אוכלים חם.
עוף עם קוסקוס

המנות הכי אהובות אצלנו כוללות עוף ופחמימות, לפעמים אורז, בדרך כלל תפוחי אדמה, והפעם החלטתי להכין את העוף על קוסקוס. התוצאה: הקוסקוס כמובן עובר בישול יתר והוא רך וטעים כמו פירה, אך הבישול על הגז מעניק לו תחתית קראנצ׳ית מושלמת, בקיצור – אל תבנו על שאריות.
מרכיבים
3 כפות שמן
1 ק"ג שוקי עוף
1 כוס סלרי קצוץ – הגבעולים בלבד
½ כוס עלי סלרי קצוצים
1 חבילת קוסקוס (350 גרם)
600 מ״ל מים רותחים
½1 כפיות מלח
1 כפית אבקת שום
1 כפית כורכום
1 כפית קינמון
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
3 כפות דבש
½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מטגנים את העוף מכל הצדדים כ־25 דקות סך הכול, עד להשחמה. מוציאים את העוף מהמחבת לקערה בצד.
2. בלי לנקות את המחבת מוסיפים אליה את הסלרי ומטגנים כחמש דקות.
3. מוסיפים את הקוסקוס ומערבבים.
4. מחזירים את העוף למחבת ומסדרים אותו על הקוסקוס.
5. מערבבים את המים הרותחים עם כל התבלינים ומוזגים על הקוסקוס.
6. מפזרים את עלי הסלרי על הכול ומביאים לרתיחה.
7. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעתיים.
מגישים חם.
מרק עדשים טעים במיוחד

נכון, עוד חם בחוץ, אבל עונת המרקים נפתחת אצלנו בא׳ בתשרי, ומרק זה חלק בלתי נפרד מהסעודה המפסקת. נסו את המרק הטעים הזה, שאני בטוחה שילווה אתכם לכל אורך העונה.
6־8 מנות
מרכיבים
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול קצוץ
1 בצל לבן קצוץ
½1 כפיות סוכר
2 כפיות מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית זנגוויל
1 כפית שום
1 כפית חוואיג׳
2 כוסות עדשים שחורות (400 גרם), מנוקות
1 קופסה של שימורי עגבניות קצוצות (400 גרם)
מים רותחים לכיסוי
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כ־15 דקות עד שהוא מתרכך ומזהיב.
2. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה.
3. מוסיפים את העדשים ואת שימורי העגבניות ומערבבים כשתי דקות.
4. מוסיפים מים רותחים לכיסוי ועוד 2 ס״מ גובה מעל העדשים.
5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה או עד שהעדשים רכות מאוד.
* מגישים עם קרוטונים.