אם תעמדו על קצות האצבעות תוכלו כבר לראות את חנוכה מתקרב, אבל אנחנו מסתכלים קדימה שבוע־שבוע, יום־יום. אם יש משהו שלמדתי השנה זה ליהנות מהיום ולא לתכנן יותר מדי למחר. אפשר לתכנן, כמובן, וזה חשוב, אבל בלי ציפיות. גם השפה שלי השתנתה: אני אומרת לילדים הרבה ״אם״ ו״אולי״ ו״כנראה״. אם ניסע לצפון, אולי נפגוש את… ויש מצב שגם אלו ואלו יבואו. עכשיו כשהימים רגילים עד כמה שאפשר ואפילו יש קצת חוגים ותחושת נורמליות קלה (קלה!) אני מחפשת רעיונות נחמדים לארוחות ערב ביתיות מהירות שמצד אחד כולם אוהבים (ואני מחביאה לי קופסה קטנה לצהריים של מחר) ומצד שני אני לא צריכה לבלות במטבח יותר מחצי שעה ויש לי את כל החומרים בבית. אה, ויש גם צד שלישי. הארוחה היא בריאה ומזינה כדי שאוכל לטפוח לעצמי על השכם ולהרגיש שאני אמא טובה. אז קבלו שלוש הצעות לארוחות בדיוק כאלה, עם טעמים אסייתיים שולטים. אז אם עוד לא הצטיידתם בשמן שומשום זוהי קריאה אחרונה.
שבת שלום!
מחבת שמחה של קציצות בשר וברוקולי
קציצות זה תמיד שמחה גדולה בבית והפעם בכיוון אסייתי טעים במיוחד, עם תוספת ירק צבעונית שמשמחת אותי

מרכיבים
לקציצות
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק־דק
½ קילו בשר בקר טחון
¼ כוס פירורי פנקו / פירורי לחם
1 כפית אבקת שום
1 כפית זנגוויל טחון
½ כפית קינמון
2 כפות רוטב סויה
2 כפיות שמן שומשום
½ כפית אבקת סודה לשתייה
לטיגון: 1 כף שמן
לרוטב
1 כפית אבקת שום
1 כפית זנגוויל טחון
½ כפית קינמון
2 כפות רוטב סויה
2 כפיות שמן שומשום
½ כפית מלח
1 כף דבש
1 כוס (240 מ״ל) מים רותחים
250 גרם (כ־2 כוסות) פרחי ברוקולי קטנים קפואים או טריים (קפואים יהיו רכים מאוד, וטריים יהיו פריכים יותר)
אופן ההכנה
1. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא זהוב.
2. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הקציצות ומוסיפים את הבצל המטוגן.
3. לאותה מחבת שבה טיגנו את הבצל מוסיפים כף שמן, יוצרים קציצות קטנות ועגולות ומטגנים אותן מכל הצדדים.
4. מפזרים את הברוקולי בין הקציצות.
5. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים אותו על הקציצות והברוקולי.
6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים 45 דקות.
מגישים חם עם אורז או פסטה.
טופו עם תרד ונודלס
ארוחה בסיר אחד – כמו שאני אוהבת. ואם אני מכינה לילדים שלי נודלס, הם עושים כל מה שאבקש מהם במשך יומיים לפחות! נסו גם אתם

מרכיבים
2 חבילות טופו (600 גרם סה״כ)
3 כפות שמן צמחי
3 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
1 כף דבש
200 גרם נודלס (מהסוג שמבשלים 3 דקות)
1 חבילת תרד טרי שטוף היטב (כ־100 גרם)
1 פלפל אדום פרוס לפרוסות דקות
1 קופסת שימורי גזר גמדי, מסונן וחתוך לחתיכות גדולות
1 כפית אבקת שום
1 כפית זנגוויל טחון
1 כף נוספת של רוטב סויה
1 כוס (240 מ״ל) קרם קוקוס
½1 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
1. חותכים את הטופו לקוביות גדולות.
2. מחממים שמן במחבת גדולה וצורבים את הטופו מכל הכיוונים במשך 10־15 דקות.
3. מוסיפים סויה, דבש ושמן שומשום וממשיכים לטגן עוד כמה דקות עד שהטופו שחום היטב.
4. מכבים את הלהבה ומוסיפים את כל שאר החומרים.
5. מדליקים שוב את הלהבה ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב (צריך ״לפרום״ את הנודלס) ומבשלים במכסה פתוח כשבע דקות עד שהנודלס רכים.
6. מכבים את האש, מכסים במכסה ונותנים לתבשיל לעמוד חמש דקות נוספות לפני שאוכלים.
קארי חזה עוף ותרד
התבשיל הזה נולד כשאסף קנה לי בטעות שתי חבילות תרד קפוא במקום אחת, ומפני שהמקפיא שלי קטן ניסיתי לחשוב על פתרון יצירתי. חזה העוף חיכה במקרר לגורלו, וכך הם נפגשו!

מרכיבים
לעוף
½ ק"ג חזה עוף (לא פרוס לשניצלים)
½ כוס קמח
2 כפות שמן
לתבשיל
3 כפות שמן זית
1 כף תבלין אבקת קארי
1 כפית מלח
1 כפית סוכר/דבש (לא חובה)
1 כפית אבקת שום
1 כפית זנגוויל
1/3 כפית קינמון
1/3 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
1 חבילת מדליוני תרד קפוא, מופשרים וסחוטים מנוזלים (800 גרם)
1 כוס (240 מ״ל) קרם קוקוס
אופן ההכנה
1. חותכים את העוף לנתחונים ושמים בשקית. מוסיפים לשקית את הקמח ומנערים היטב עד שכל העוף מצופה בקמח.
2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את העוף רק דקה מכל צד. מוציאים לצלחת בצד.
3. לאותה מחבת מוסיפים שמן ואת כל התבלינים (מומלץ להכין אותם מראש ביחד בכלי קטן כדי שלא יחכו במחבת ויישרפו).
4. מטגנים את התבלינים כדקה ומוסיפים את התרד. מטגנים אותו עם התבלינים כשתי דקות ומוסיפים קרם קוקוס.
5. מערבבים היטב ומוסיפים את נתחוני העוף. מכסים ומבשלים 10 דקות בדיוק (אפשר לחתוך חתיכת עוף לוודא שמוכן).
6. מכבים את האש ופותחים את המכסה כדי שהעוף יפסיק להתבשל.
מגישים עם אורז לבן.