העולם שייך לאבוקדו, זו כבר עובדה. מפרי לא מוכר ושולי הוא הפך לכוכב עולה, אופנתי בצורה בלתי רגילה ואהוב כמעט על כולם. הוא השתלט על האינסטגרם והטיקטוק, בעולם יש בתי קפה שמגישים מנות על טהרת האבוקדו, והוא כבש את עולם הבריאות. בקולינריה האסייתית הוא מזמן השליט הבלתי מעורער, אבל אז איך זה קרה גם אצלנו?
אולי בגלל שהוא כל כך טעים בתוספת צבע בוהק וחופן לא מבוטל של פוטוגניות וערכים תזונתיים מעולים והנה יש לכם הסבר משכנע.
האבוקדו הוא פצצת בריאות קטנה שיושבת לכם על השיש במטבח. הוא מלא בוויטמינים, עשיר בחומצה פולית, מגנזיום ואשלגן. הוא משפר את מצב הרוח ואת יכולת הריכוז, ותכולת השומן הגבוהה שלו מסייעת לאיזון השומנים בגוף ועוזרת למניעת מחלות לב. אין בו כולסטרול בכלל ויותר מזה, הוא מעכב את ספיחת הכולסטרול הרע בדם. אני מתגעגעת אליו כל הקיץ וחוזרת אליו בזרועות פתוחות ברגע שהוא מופיע בחנויות, מוסיפה אותו לכל כריך וסלט, ומשתדלת לחסל את כל מלאי האבוקדו לפני שהוא משחיר.
אז גם אם אתם כבר יודעים להכין גוואקמולי וכריכים, קבלו כמה רעיונות קצת יותר מקוריים, כדי שתוכלו לנצל את כל האבוקדו שלכם.
סלט אבוקדו מטריף
הסלט הזה הולך להיכנס לרשימת הסלטים הקבועים שלי בחורף הזה ואני בטוחה שגם אצלכם

מרכיבים
2 אבוקדו בשלים
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות (אני השתמשתי בסגולה)
1/3 כוס שקדים פרוסים
ראש קטן של חסה קצוצה גס
גרעינים מקלח תירס אחד, מבושל
50 גרם גבינת פטה מפוררת (לא חובה אך מוסיף מאוד)
לרוטב
1 אבוקדו בשל מאוד
4 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
½ כפית חרדל דיז׳ון חלק
1 כפית דבש
¼ כפית מלח
1־2 כפות מים, רק לפי הצורך
אופן ההכנה
1. מניחים את קוביות הבטטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל מעט שמן זית ומלח ומערבבים. אופים במשך 30־40 דקות ב־200 מעלות, עד שהבטטה רכה.
2. קולים את השקדים על מחבת ללא שמן עד שהם מזהיבים ומפיצים ניחוח נעים (חשוב להשגיח שלא יישרפו).
3. מקלפים את האבוקדו, פורסים לפרוסות ומזלפים עליו מיץ לימון טרי כדי שלא ישחיר.
4. מערבבים את כל חומרי הסלט.
5. בבלנדר או בנינג׳ה שמים את כל חומרי הרוטב מלבד המים וטוחנים למרקם חלק. אם יש צורך מוסיפים גם מעט מים.
6. מערבבים עם הסלט רק סמוך להגשה.
רוצים להכין את הסלט מראש? הכינו את כל החומרים בנפרד וערבבו סמוך להגשה.
אבוקדו מוחמץ
כשנתקלתי ברשת בתמונה של אבוקדו מוחמץ לא יכולתי שלא לתהות: איך לא חשבתי על זה קודם? כמה שניות אחר כך כבר עמדתי במטבח ופרסתי אבוקדו לפרוסות. סוף-סוף נמצא פתרון הולם לאבוקדו הלא בשלים

מרכיבים
לתחמיץ
1 כוס (240 מ״ל) חומץ
1 כוס (240 מ״ל) מים
1/3 (65 גרם) כוס סוכר
1 כף מלח
לצנצנת
2 אבוקדו לא בשלים*, מקולפים ופרוסים לפרוסות בעובי 5 מ״מ
2 שיני שום פרוסות
קצת פלפל צ׳ילי פרוס
חופן כוסברה
אופן ההכנה
1. שמים את כל חומרי התחמיץ בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס, ומצננים לגמרי לטמפרטורת החדר.
2. שמים בצנצנת מעוקרת מחצית מהשום, צ׳ילי וכוסברה. מוסיפים את האבוקדו ובין חתיכות האבוקדו שמים עוד שום, צ׳ילי וכוסברה.
3. מוזגים את התחמיץ המצונן וסוגרים היטב. מחכים שלוש שעות לפני שאוכלים. שומרים בקירור.
מוסיפים לכריכים או סתם מנשנשים עם קרקרים.
איך מעקרים צנצנת?
שמים צנצנת בתוך קערה גדולה וממלאים אותה במים רותחים. גם על הפקק שופכים מים רותחים. כעבור כמה דקות שופכים את המים מהצנצנת (אני נעזרת בכפפות מטבח) ומניחים אותה הפוכה על מגבת נייר, עד השימוש.
* בחרו באבוקדו לא בשלים אבל לא קשים כמו אבן. עליכם להשתמש בכאלה שיהיה טובים לאכילה בעוד יום־יומיים.
אבוקדו ביצת עין
מנת בראנץ׳ מפתיעה, מפנקת, ומושלמת בעונה הזו, שבה פירות האבוקדו הם פשוט מעדן שמתחשק לזלול עם כפית

מרכיבים ל–4 מנות
2 אבוקדו
מעט מיץ לימון
4 ביצים במידה קטנה
1/3 כוס גבינה צהובה מגוררת כמו פרמזן/גאודה/עמק וכדומה
מלח, פלפל
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. חותכים את האבוקדו בדיוק במרכז, נפטרים מהגרעין, ומזלפים עליו מיץ לימון.
3. פותחים את הביצה לכוס ומעבירים בזהירות את החלמון למרכז האבוקדו.
4. מוסיפים חלבון כמה שיש מקום.
5. מפזרים גבינה בנדיבות מלמעלה ומתבלים במלח ופלפל.
6. אופים את האבוקדו במשך 15־20 דקות עד שהביצה מתייצבת. אם האבוקדו מתחיל להשחיר, מכסים הכול ברדיד אלומיניום עד לסוף האפייה.
מגישים מיד.
שני טיפים חשובים להצלחת המתכון:
בחרו באבוקדו בגודל דומה וחתכו אותם בדיוק באמצע. והשתמשו בביצים במידה מדיום או סמול
ארטיק אבוקדו לאמיצים
ארטיק להרפתקנים אוהבי אבוקדו. כן–כן, אל תרימו גבה – הוא טעים ומיוחד ויכול להתאים כפתיח לארוחה או כנשנוש בריא באמצע היום.
נמנעים מסוכר? תוכלו להחליף בממתיק שאתם אוהבים

מרכיבים
3 אבוקדו בשלים מאוד (אך ללא חלקים שחורים)
2 כפות מיץ לימון טרי
5 כפות סוכר
¾ כוס (180 מ״ל) קרם קוקוס
1 כף שמן קוקוס
1/3 כוס קוקוס קלוי קצוץ דק
לציפוי
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כפית שמן קוקוס
½ כוס קוקוס קלוי קצוץ
אופן ההכנה
1. במעבד מזון שמים אבוקדו, לימון, סוכר, קרם קוקוס ושמן קוקוס וטוחנים למרקם אחיד.
2. מוסיפים את הקוקוס הקלוי וטוחנים במשך 3 שניות, לערבוב אחיד.
3. מעבירים את התערובת לכלים המיועדים לארטיקים ומקפיאים ל־8 שעות לפחות.
4. שמים את השוקולד בקערה המתאימה למיקרוגל וממיסים בפולסים של 20 שניות.
5. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
6. מעבירים את השוקולד לכוס שגדולה מעט יותר מהארטיקים.
7. מכינים נייר אפייה על מגש/קרש חיתוך. וקערה עם קוקוס קלוי.
8. טובלים את הארטיקים הקפואים בשוקולד המומס ומיד בקערת הקוקוס, ומניחים על נייר האפייה. אם השוקולד הופך לסמיך מחממים אותו כמה שניות במיקרוגל.
מקפיאים מיד ושומרים בהקפאה עד האכילה.