האמת היא שהמדור הזה נולד בזכות אילון (הבן הבכור שלנו). אחרי שהוא בהה בהשתאות ובפליאה יחד איתי בחלת הנמר שהכנתי הוא שאל: "אמא, את מצלמת מדור נמרים לעיתון?" ואז נפל לי האסימון. אמרתי לו תודה גדולה ומיד נכנסתי לעובי הקורה. מדור נמרים! איך לא חשבתי על זה? כל כך אופנתי, כל כך משמח, כל כך נורמלי… והרי מה יותר משמח מעוגה בצורת זברה, נמר או צ'יטה?! וכך נולד לו המדור, המאגד את כל הכיף שיש במטבח: עוגות וחיות! הוציאו את המשקל מהארון ובחרו לכם בהרפתקה שבסופה הרבה מחיאות כפיים וחיוכים מרוצים.
חלת נמר
כן–כן, זה אולי המתכון הכי מטורף שהכנתי. כן, כדי להכין את החלה הזאת תצטרכו לפנות את כל היום. כן, את כולו.
האם זה שווה את זה? חד–משמעית כן! האם זה מתאים לכל אחד? ממש לא. האם הלב שלי קפץ מהמקום כשפרסתי את החלה? לגמרי.
אוהבים את המטבח? אוהבים לשחק עם בצק? המתכון הזה בשבילכם!

מרכיבים
לתבנית אינגליש קייק באורך 25־30 ס"מ
500 גרם קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים
¼ כוס סוכר
¼ כוס שמן
¼1 כוסות מי ברז פושרים
1 כפית מלח
לצביעת הרצועות:
2 כפות קקאו
½ 1 כפית אבקת פחם*
אופן ההכנה
בצק:
מפנים את כל היום.
שמים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר ומערבבים היטב.
[אם אתם מתפיחים לילה/6־7 שעות שימו כפית אחת של שמרים יבשים].
מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים שמן ומים.
בתחילה שמים רק ¾ מכמות המים, ואם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים את שאר המים בהדרגה. אפשר גם לעזור לבצק עם מרית. כל קמח זקוק לכמות מים אחרת.
מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ־9 דקות לבצק גמיש וחלק. אם הבצק נראה לכם רטוב מדי הוסיפו כף קמח, ואם הוא פירורי ולא מתאחד לכדור הוסיפו מים. הבצק צריך להיתפס על וו הלישה ויכול להידבק קצת למטה אבל בגדול עליו להיות אחיד, רך ונעים.
אחרי 9 דקות מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים אותו לצורת כדור.
מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים. (לחלופין – לילה/6־7 שעות במקרר)
מתחילים: זה ארוך – קחו נשימה, תקראו פעמיים ואז תתחילו. מומלץ מאוד לצפות בסרטון כדי להבין את הטכניקה.
צביעה וחלוקה לכדורים:
1. מחלקים את הבצק לשני חצאים בקירוב.
את החצי הגדול לשים לכדור, מחזירים לקערה ומכסים.
2. את החצי הקטן נצבע בחום בהיר: מחזירים את הבצק למיקסר ומוסיפים 2 כפות אבקת קקאו + כף מים.
3. לשים כדקה עד שהבצק צבוע בצבע אחיד (אפשר לעזור לבצק להיתלות על וו הלישה).
4. שוב מחלקים את הבצק החום־בהיר לשני חצאים בקירוב.
5. את החצי הקטן נצבע בשחור: מחזירים את הבצק למיקסר ומוסיפים ½ כפית אבקת פחם + כפית מים.
6. לשים כדקה עד שהבצק צבוע בצבע אחיד (אפשר לעזור לבצק להיתלות על וו הלישה). אם הבצק לא מספיק שחור אפשר להוסיף עוד קצת אבקת פחם.
7. מתפיחים את כל הבצק (שלושת הצבעים) חצי שעה נוספת.
8. אחרי חצי שעה מחלקים כל כדור בצק ל־7 כדורים במשקל ובגודל זהה ונותנים להם לנוח 10 דקות** מכוסים במגבת מטבח (יש לכם עכשיו 21 כדורים בשלושה צבעים).
9. אחרי 10 דקות מגלגלים כל כדור לגליל. הדרך הנכונה היא לרדד כל כדור לעלה ארוך ודק ולגלגל את העלה לאורכו לגליל מהודק.
10. מכסים במגבת ונותנים לגלילים לנוח 10 דקות.
הרכבה:
1. מניחים על משטח העבודה גליל שחור ומרדדים אותו לעלה דק וארוך. מניחים עליו גליל חום ועוטפים אותו בבצק השחור.
2. מגלגלים את הגליל החדש לגליל ארוך (20־25 ס"מ).
3. מרדדים כדור בצק לבן לעלה דק באורך 20־25 ס"מ.
4. מניחים עליו את הגליל השחור שהכנו ועוטפים אותו בבצק הלבן.
5. חוזרים על הפעולה עם כל הגלילים והכדורים.
6. מתפיחים את הכול מכוסה במגבת עוד 15 דקות.
סיום (הנה זה מגיע):
1. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
2. מגלגלים כל גליל שמנמן לגליל דק כפול מאורך התבנית. חוצים אותו ומניחים בתבנית.
3. חוזרים על הפעולה עם כל הגלילים.
מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים עוד חצי שעה.
4. מחממים את התנור ל־180 מעלות.
מברישים בביצה ואופים בתנור 30־35 דקות. אפשר לנעוץ קיסם ולראות שזה אפוי.
5. ממתינים לפחות שעה לפני שפורסים.
כן – זה קשה. א ב ל זה שווה את זה!
* אפשר להשיג בחנויות המתמחות באפייה וכמובן און־ליין. האבקה חסרת טעם לגמרי ויש הטוענים שהיא אפילו בריאה.
** אם הבית חם, זמני ההתפחה יכולים להתקצר, השגיחו על הבצק.
רולדת צ'יטה
בעבר פרסמתי כאן מתכון לרולדת ג'ירפה, והנה הוא עם חיה מאתגרת יותר. יצירת הדוגמה סיזיפית מעט אך מהנה כמו צביעת מנדלות וסריגה. חשוב להתחיל מהצבע השחור, לעבור לחום ולסיים בצבע הלבן. יש לכם סבלנות? העוגה הזו בשבילכם.

מרכיבים
לתבנית תנור סטנדרטית בגודל 33/34 ס"מ
לרולדה:
4 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים
4 כפות מים
4 כפות שמן
5 כפות סוכר מחולקות ל־1+4
½ כוס + 1 כף קמח
¼ כפית מלח
לצביעה:
2 כפות קקאו
2 כפיות אבקת פחם
למילוי:
1 מכל שמנת מתוקה 38%
1 כף סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל (או טעם אחר שאתם אוהבים)
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 טורבו.
2. כותבים בגוגל "דוגמת צ'יטה" ומדפיסים דף (או מסתכלים על המסך) כדי לעזור לנו בהמשך.
3. שוקלים את הקערה לפני העבודה ורושמים כמה היא שוקלת, שלב זה חשוב להמשך.
4. בקערה גדולה טורפים היטב חלמונים, מים, שמן, 1 כף סוכר וקמח.
5. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את החלבונים והמלח ומתחילים להקציף.
6. כשהקצף מתחיל להפוך ללבנבן מוסיפים את 4 כפות הסוכר בהדרגה ומקציפים כשלוש־ארבע דקות לקצף יציב.
7. מוסיפים בהדרגה את הקצף לתוך הקערה עם החלמונים והקמח. בהתחלה שמים רק כף אחת של קצף כדי "לפתוח" את הבלילה, ואחר כך מוסיפים שליש אחר שליש ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
8. מחלקים את הבלילה לשני חצאים כמעט שווים (שקלתם את הקערה, אז אתם יודעים איך לחלק).
9. מעבירים את החצי הגדול לשקית זילוף ושומרים במקרר.
10. את החצי הקטן יותר מחלקים שוב לשני חצאים כמעט שווים.
11. אל החצי הגדול מוסיפים 2 כפות קקאו ומערבבים היטב אך בעדינות כדי לא לשבור את הקצף.
12. אל החצי הקטן מוסיפים 2 כפיות אבקת פחם ומערבבים היטב אך בעדינות כדי לא לשבור את הקצף.
אם אתם מרגישים שהקצף נשבר והבלילה דלילה מדי ואי אפשר לזלף אותו, אפשר להוסיף כף קמח ולקפל בעדינות.
13. שמים כל בלילה בשקית זילוף ולפני הזילוף חותכים את הפינה כדי לזלף.
14. מכינים נייר אפייה שעליו נזלף.
מתחילים מהזילוף של הפסים השחורים לפי הדוגמה שהדפסתם.
15. ממשיכים עם המילוי החום ליצירת הדוגמה של הצ׳יטה.
16. אופים כ־90 שניות (ממש!), רק עד שהבלילה מתייצבת, מוציאים מהתנור.
מזלפים את הבלילה הלבנה ברווחים של הדוגמה (לא נורא אם זה גם קצת עולה על הדוגמה).
17. אופים עוד 10־9 דקות עד שהבצק נראה יציב ומעט מזהיב בקצוות.
18. בינתיים מקציפים את השמנת עם הסוכר והפודינג לקצפת יציבה.
19. מניחים מגבת על משטח העבודה ומפזרים עליה מעט אבקת סוכר.
20. מוציאים את התבנית מהתנור וכעבור 2 דקות הופכים אותה על המגבת.
21. מקלפים בזהירות את נייר האפייה והופכים שוב, כך שדוגמת הצ׳יטה היפה פונה כלפי מטה.
22. מגלגלים את הבצק בתוך המגבת ונותנים לו להתקרר כרבע שעה. אחרי שהתקרר פותחים אותו בעדינות ומורחים קצפת על הרולדה.
23. מגלגלים בעדינות לרולדה הדוקה.
מגישים מיד או שומרים בקירור עד ההגשה.
עוגת זברה שוקו וניל
הופכים את עוגת השוקו–וניל לכזו שאי אפשר לעמוד בפניה, בעזרת טריק קליל וכיפי!

מרכיבים
לתבנית בקוטר 22־24 ס"מ
3 ביצים
¾ כוס סוכר
½ כוס שמן
1 כוס חלב (מכל סוג)
½1 כוסות קמח (210 גרם)
½1 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לחלק החום:
2 כפות קקאו
2 כפות חלב
אופן ההכנה
1. שוקלים את הקערה לפני העבודה וזוכרים כמה היא שוקלת, שלב זה חשוב להמשך.
2. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, משמנים היטב את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
3. בקערה גדולה טורפים היטב ביצים וסוכר במשך כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה (אפשר בעזרת מיקסר יד).
4. מוסיפים את השמן והחלב תוך כדי ערבוב מתמיד.
מניחים מסננת על הקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח ואינסטנט פודינג.
5. טורפים רק עד לאחידות ולא יותר, ערבוב־יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה ולא אוורירית.
6. מעבירים חצי מהבלילה לקערה אחרת, מוסיפים אליה את הקקאו דרך מסננת ואת החלב.
7. טורפים לבלילה אחידה.
8. כדי ליצור את הדוגמה משתמשים ב־2 כוסות מזיגה, ובכל פעם לפי הסדר מוזגים כוס אחת מכל צבע ומניחים בתבנית. כוס מהבלילה הלבנה וכוס מהבלילה החומה, זו על זו, כך עד שהבלילה נגמרת. חשוב לעבוד לאט ובעדינות כדי שהשכבות לא יתערבבו.
אופים במשך 30־40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.