הסיפור הכי מפורסם על אמא שלי (טוב, בין המפורסמים) הוא שהיא שרפה שני מטבחים בגלל חצילים. המשותף לשני המקרים הוא: טיגון חצילים, עזיבת המטבח "רק לעשות משהו קטן" והלוקיישן – ארה"ב במהלך שבתונים. התוצאה: מטבחים כמעט שרופים כולל תקרית אחת מאוד לא נעימה עם מכבי האש וברזי כיבוי.
אמא שלי מכורה לחצילים, וכבר סיפרתי שיש לה דרך קבע במקרר בין ארבעה לשבעה סוגי סלטי חצילים בכל רגע נתון. אני לא אהבתי חצילים בכלל עד שבגרתי, התחלתי להתיידד איתם בגיל 18, אבל הפעם הראשונה שממש התאהבתי הייתה במסעדה בצומת כברי. כבר הייתי בת 27, וזו הייתה התקופה שהיינו נוסעים לצימרים. במסעדה הזו הגישו קרם חצילים מופלא, ואני לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. משהו קרה, נפל דבר.
מאז אני מעריצה חצילים בכל צורה ודרך, צורכת אותם באופן קבוע ומנסה כל הזמן מתכונים חדשים (אם כי אני תמיד חוזרת לישנים). החציל הוא ירק מופלא ומיוחד שאפשר לגשת אליו בכל כך הרבה דרכים, ואם אתם עצלנים במיוחד, פשוט תדקרו אותו טיפה ותשכחו אותו בתנור לשעה (בטמפרטורה של 190 מעלות) עד שהוא כמעט שרוף. אחר כך תפתחו ותקלפו אותו ותוסיפו לו טחינה, לימון ומלח. אם יש לכם קצת יותר זמן – תבחרו מתכון מכאן!
פסטה חצילים
אני כל כך אוהבת חצילים וכל כך אוהבת פסטה, אז הנה הם נפגשים במנה מופלאה
כשאתם קונים חצילים השתמשו בהם תוך יום–יומיים, כי חציל לא טרי הוא פחות טעים, אך לא צריך לשמור את החצילים במקרר.

מרכיבים
250 גרם פסטה מבושלת
לרוטב
1 חציל מקולף זברה (פס כן פס לא) וחתוך לקוביות
4 כפות שמן רגיל
3 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
½ ק"ג עגבניות שרי חתוכות גס
1 פלפל ירוק/אדום חתוך לקוביות
1 כף רכז עגבניות
אופן ההכנה
1. במחבת רחבה מחממים שמן ומטגנים את קוביות החצילים כעשר דקות עד שהן מזהיבות.
2. מוסיפים שום ומלח ומערבבים היטב.
3. מוסיפים עגבניות, פלפלים ורכז עגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30־40 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתרככים מאוד.
5. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.
אוכלים מיד.
גלילי חצילים ממולאים בשר
כבר דיברנו על אהבתי הרבה לממולאים, ובשילוב של מעטפת חצילים רכים ועזי טעם זה פשוט ביס מושלם. הכינו את המנה לאורחים חשובים, אוהבי חצילים (אצלי גם הפיצים זללו)
בחרו חצילים מבריקים בצבע סגול כהה, עם גבעול ירוק המעיד על טריות. בחרו בחציל קל יחסית לגודלו, זהו בדרך כלל סימן שאין בו הרבה גרעינים.

מרכיבים
לתבנית גדולה 20/30 ס"מ
לחצילים
3 חצילים פרוסים לאורך לפרוסות דקות בעובי 4־5 מ"מ
4־5 כפות שמן זית
לאורז
1 כף שמן זית
½ כוס אורז עגול
1 כפית מלח
1 כפית בהרט
½ כפית פלפל שחור
2 כפות רכז עגבניות
2 כפות רוטב רימונים
1 כוס מים רותחים
למלית
½ ק"ג בשר טחון
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
לרוטב
100 גרם רסק עגבניות
½ כפית מלח
½ כפית סוכר
1 שן שום כתושה
¼ כפית בהרט
1 כוס מים
אופן ההכנה
חצילים
1. מניחים את פרוסות החצילים על תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה ומברישים אותן בשמן משני הצדדים.
2. אופים את החצילים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 20־30 דקות עד שהחצילים רכים ומתחילים להזהיב. אם אתם אופים בשתי תבניות החליפו את מיקומן במהלך האפייה, כדי ליצור אפייה שווה (אפשר גם לטגן את החצילים, אך אני מעדיפה לאפות).
אורז והרכבה
1. בסיר קטן מטגנים את האורז ומוסיפים מלח, בהרט, רכז עגבניות, רוטב רימונים ומים רותחים.
2. מבשלים תוך ערבוב כ־8 דקות או עד לאידוי הנוזלים.
3. בקערה גדולה שמים את הבשר והפטרוזיליה ומוסיפים את האורז. ומערבבים היטב.
4. משמנים את התבנית.
5. מניחים פרוסת חציל על משטח העבודה. מניחים כף מלית בחלק התחתון ומגלגלים לגליל. מניחים בתבנית עם החלק הפתוח כלפי מטה. ממשיכים עם כל הפרוסות ומניחים בצפיפות בתבנית.
רוטב
1. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים בזהירות על הממולאים עד שיהיו מכוסים.
2. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים ב־180 מעלות כחצי שעה, מסירים את המכסה ואופים חצי שעה נוספת.
מגישים חם.
קרם חצילים שרופים
חצילים שרופים זה השחור החדש! בכל מסעדה ובית קפה מגישים לי חצילים שרופים – ואני מבינה למה! זה פשוט כל כך טעים ובעצם קל מאוד להכנה. פשוט מוסיפים את הקליפה השרופה לתוך הסלט. מפחדים מהטעם ה"שרוף"? הוסיפו בהתחלה רק חצי קליפה ואז הוסיפו עוד ממנה לפי הטעם.

מרכיבים
1 חציל גדול
½ כוס טחינה גולמית
2 כפות מיץ לימון טרי
1 שן שום קטנה
¼ כפית מלח
¼ כפית אבקת פחם (לא חובה, מעשיר את הצבע)
אופן ההכנה
1. שורפים את החציל על אש גלויה בכיריים (או על גריל) או בעזרת "חצילייה" (פלטה מיוחדת שמניחים על הגז) עד שהוא ממש "מפוחם" ושרוף מכל הכיוונים והפנים שלו רך מאוד.
2. מקררים לטמפרטורת החדר.
3. פותחים את החציל, נפטרים מהנוזלים ומחלק מהגרעינים, חותכים את החלק העליון ושמים את כל החציל עם הקליפה במעבד מזון/נינג'ה.
4. מוסיפים את כל שאר החומרים וטוחנים לממרח אחיד.
5. טועמים ומוסיפים מלח, לימון או שום לפי הטעם.