התות הוא פרי שיודע לעשות כניסה מרשימה. הוא כל כך פוטוגני עם כתר ירוק על הראש, וואו! התותים טעימים – את זה כולם יודעים – כשהם בעונה, אפשר בקלות לחסל קערה. כשהיינו ילדים התותים היו מוגשים כקינוח ״גורמה״ ולצידם קערת סוכר, כמה כיף זה היה לטבול את התות הרטוב ולקוות שידבק בו הסוכר (למה עשינו את זה? אולי כי התותים לא היו מתוקים? אולי לא הבנו את נזקי הסוכר? מי יודע). גם היום התותים מוגשים כקינוח מפנק וסביב השולחן מתפתח דיון סביב מחירם, טעמם וצורתם.
התותים גם מבשרים את יום הולדתי המתקרב אי שם בשיא החורף, אז אמי מכינה עוגת קומות גבוהה (בפעם היחידה בשנה) עם קצפת ותותים.
היום אני אוהבת לשלב את התותים בהמון מנות וקינוחים. זהו פרי מושלם לשדרוג סלט כי הוא לא מתוק מדי ויש לו חמיצות נעימה, הוא נפלא כשהוא טרי לקישוט טארטים ועוגות, הוא מושלם טבול בשוקולד ומוצלח מאוד באפייה.
התותים גדושים בוויטמינים A,B,C ועשירים בסידן ברזל ואשלגן, ומצד שני דלים בקלוריות, בכוס תותים תוכלו לקבל יותר מצריכת ויטמין סי המומלצת ליום! בקיצור – בפעם הבאה שיש לכם קופסת תותים יפה, שימו כמה בצד והוסיפו אותם לארוחה.
רולדת תותים נוסטלגית
לאחרונה התאהבתי ברולדות. כל כך קלות להכנה וכל כך טעימות, והבעת הפנים המאושרת של מי שטועם שווה את הכול. הכינו רולדה ותתאהבו גם אתם.

מרכיבים
לרולדה
4 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים
4 כפות מים
4 כפות שמן
5 כפות סוכר מחולקות ל־1+4
½ כוס+1 כף קמח
¼ כפית מלח
למילוי
1 מכל שמנת מתוקה 38%
1־2 כפות סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל (או טעם אחר שאתם אוהבים)
4 כפות ריבת תות
תותים טריים פרוסים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
2. בקערה גדולה טורפים היטב חלמונים, מים, שמן, 1 כף סוכר וקמח.
3. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את החלבונים והמלח ומתחילים להקציף.
4. כשהקצף מתחיל להפוך ללבן מוסיפים את 4 כפות הסוכר בהדרגה ומקציפים כשלוש־ארבע דקות לקבלת קצף יציב.
5. מוסיפים בהדרגה את הקצף לתוך הקערה עם החלמונים והקמח. בהתחלה שמים רק כף אחת של קצף כדי ״לפתוח״ את הבלילה, ואז מוסיפים שליש אחרי שליש ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
6. אופים 10־9 דקות עד שהבצק נראה יציב ומעט מזהיב בקצוות.
7. מניחים מגבת על משטח העבודה ומפזרים עליה מעט אבקת סוכר.
8. מוציאים את התבנית מהתנור וכעבור שתי דקות הופכים אותה על המגבת.
9. מקלפים בזהירות את נייר האפייה והופכים שוב כך שהצד היפה פונה כלפי מטה. מגלגלים את הרולדה בתוך המגבת ונותנים לה להתקרר כרבע שעה.
10. מכינים את המילוי: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
11. אחרי שהרולדה התקררה פותחים אותה בעדינות ומורחים עליה שכבה דקה של ריבה. מורחים את הקצפת, מיישרים עם סכין פלטה או מרית ומסדרים פרוסות דקות של תותים, לא בצפיפות רבה מדי כי בגלגול הם צריכים מרווח.
12. מגלגלים בעדינות לרולדה הדוקה.
מגישים מיד או שומרים בקירור עד ההגשה.
עוגת שקדים ותותים
כל עונה ועוגת השקדים שלה. תמיד טעימה, תמיד מצליחה, וכל כך קלה להכנה

מרכיבים
לתבנית בקוטר 22 ס״מ או לתבנית אינגליש קייק באורך 25־30 ס״מ
2 ביצים
¾ (150 גרם) כוס סוכר
½ כוס (120 מ״ל) שמן
1 כפית תמצית וניל
¼ כפית תמצית שקדים
1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
1 כוס (90 גרם) קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
1 כוס תותים שטופים, מיובשים ופרוסים
½ כוס שקדים פרוסים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים היטב את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה ובמטרפה טורפים ביצים וסוכר לתערובת אחידה (אפשר להשתמש במיקסר יד).
3. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים תמצית וניל ותמצית שקדים ומערבבים.
5. מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח ומערבבים.
6. מוסיפים את התותים. אין צורך לערבב יותר מדי, רק עד שזה אחיד.
7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים (היא לא נוזלית וזה בסדר).
8. מפזרים את השקדים הפרוסים.
9. אופים 35־40 דקות עד שהעוגה יציבה ומזהיבה, וקיסם הננעץ בה יוצא יבש.
שומרים מכוסה היטב בטמפרטורת החדר עד 12 שעות ומעבר לכך, במקרר.
מגישים בטמפרטורת החדר.
סלט פומלה ותותים
כמעט כל בוקר אנחנו עוברים אצל הירקן ״להשלמות״ וזה זמן מעולה בשבילי לקבל רעיונות ולראות מה חדש ומה בעונה. לפני שבועיים פגשנו שם חבר שף שהודיע לנו חגיגית: ״אתם חייבים להכין סלט מפומלה ותותים, לא צריך יותר כלום!״ והוא צדק! זה פשוט מושלם. תודה, אילן!

מרכיבים
1 חבילת עלי רוקט, שטופה, מיובשת וחתוכה גס
1 פומלה מקולפת ומופרדת לחלקים קטנים
10־20 תותים שטופים וחתוכים לפרוסות
½ כוס גפרורי שקדים
¼ בצל סגול קצוץ דק־דק
* אפשר להחליף את הרוקט בחסה
לרוטב
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון טרי
1 כפית מייפל טבעי / דבש
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. קולים את השקדים כמה דקות על מחבת ללא שמן עד שהם מזהיבים, תוך השגחה.
2. מערבבים היטב את כל חומרי הסלט.
מתבלים סמוך להגשה.