ביום ראשון קציצות בלימון, בשני קציצות ירק. בשלישי קציצות ברוטב עגבניות, ברביעי המבורגר, בחמישי קציצות סלק, בשישי כמובן קציצות דגים ובשבת קציצות ברוטב שקדים וצימוקים, בקיצור כבר הבנתם – אנחנו אוהבים קציצות.
תנו לנו קציצה ואנחנו מרוצים, אם אפשר עם אורז או פסטה ליד, מה טוב. מתכונים יש הרבה, אבל קציצות טובות מכינים ממה שיש בבית עם קורטוב של אלתור. את תפוח האדמה אפשר להחליף בגזר, את הבצל הרגיל בבצל סגול או בכרישה. תבלינים לפי מצב הרוח, תוספות לפי הפריזר, עשבי תיבול לפי טעמם של בני הבית.
מערבבים הכול, מטגנים, מכינים רוטב בצ׳יק ומחזירים למחבת, ריטואל קבוע שאני כל כך אוהבת, מרגיע אותי ועושה לי טוב על הלב. בזמן שהקציצות מתבשלות אני מכינה סיר של אורז, וכולם מרוצים מאוד.
והכי כיף: שכל הקציצות נגמרות עד סוף הארוחה, לפעמים אני מחביאה שלוש קציצות שתהיה לי ארוחת צהריים מחר, אבל בדרך כלל אני לא מספיקה.
בואו נצלול לשגרה עם סירי קציצות מהבילים, ואל תשכחו את הטריק הסודי: חצי כפית אבקת סודה לשתייה גורמת לקציצות להיות אווריריות ונפלאות.
קציצות דגים אסייתיות

מרכיבים
לקציצות
1 קילו דג טחון (ללא עור ועצמות)
1/3 כוס פירורי לחם
1 שן שום כתושה
1 כפית ג׳ינג׳ר מגורר טרי
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית אבקת סודה לשתייה
1 כף מיץ לימון
½ צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוץ דק־דק
לטיגון: 3 כפות שמן
לרוטב
1 בצל פרוס דק
3 כפות רוטב סויה
2 כפות סילאן
1 כף שמן שומשום
1 כף רוטב דגים (לא חובה)
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג׳ינג׳ר מגורר טרי
1 כף מיץ לימון
1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
1. קציצות: מגררים בפומפייה דקה את הבצל ואת תפוח האדמה, סוחטים היטב מהנוזלים.
2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות, הכי נוח בידיים עם כפפות.
3. מכינים את הרוטב: במחבת גדולה או סוטאז׳ מטגנים בצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הדלעת ומטגנים אותה כעשר דקות עד שהיא רכה.
4. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים.
5. מוסיפים מים רותחים, קרם קוקוס, רסק עגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
6. יוצרים קציצות עגולות ומניחים בזהירות ברוטב. אחרי כמה דקות בישול הופכים את הקציצות, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ־45 דקות.
מגישים חם עם אורז.
קציצות במנגולד ולימון

מרכיבים
לקציצות
1 בצל
1 תפוח אדמה
½ קילו עוף טחון
½ קילו בשר בקר טחון*
½ כוס פירורי לחם
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
½ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
½ כפית בהרט
½ כפית אבקת סודה לשתייה
½ צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוץ דק־דק
לטיגון: 3 כפות שמן זית
לרוטב
1 בצל פרוס דק
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 כפית סוכר
צרור מנגולד קצוץ דק (רק העלים ללא הגזעים)
½1 כוסות חומוס מבושל (שימורים או קפוא)
שיניים קלופות מראש שום שלם
1/3 כוס מיץ לימון טרי
1 כוס מים רותחים
* אפשר גם רק עוף או רק בשר
אופן ההכנה
1. קציצות: מגררים בפומפייה דקה את הבצל והתפוח אדמה, סוחטים היטב מהנוזלים.
2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות – הכי נוח בידיים עטויות כפפות – ויוצרים קציצות בגודל עומק כף היד.
3. מחממים שמן זית במחבת גדולה או בסוטאז׳ ומטגנים את הקציצות כמה דקות מכל צד עד שהן שחומות.
4. מעבירים את הקציצות לצלחת בצד.
5. מכינים את הרוטב: באותה מחבת מטגנים בצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
6. מוסיפים מנגולד ומטגנים כשתי דקות עד שהוא מאבד מנפחו.
7. מוסיפים חומוס, שום, מיץ לימון ומים. ומביאים לרתיחה.
8. מחזירים את הקציצות למחבת, מכסים ומבשלים כ־45 דקות.
מגישים חם לצד אורז.
קציצות פרגית בדלעת וקארי

מרכיבים
לקציצות
1 בצל
1 תפוח אדמה
1 קילו פרגית טחונה
רבע כוס קמח
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 כפית אבקת קארי
1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר
1 כפית אבקת שום
½ כפית פלפל שחור
½ כפית אבקת סודה לשתייה
לטיגון: 3 כפות שמן זית
לרוטב
1 בצל פרוס דק
300 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 כפית אבקת קארי
1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר
1 כפית אבקת שום
1/3 כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
2 כוסות מים רותחים
½ כוס (120 מ״ל) קרם קוקוס
100 גרם רסק עגבניות
אופן ההכנה
1. קציצות: בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות, הכי נוח בידיים עם כפפות. ויוצרים קציצות בגודל עומק כף היד.
2. מחממים שמן זית במחבת גדולה או סוטאז׳ ומטגנים את הקציצות כמה דקות מכל צד עד שהן שחומות.
3. מעבירים את הקציצות לצלחת בצד.
4. מכינים את הרוטב: באותה מחבת מטגנים בצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את כל שאר החומרים ומביאים לרתיחה.
5. מחזירים את הקציצות למחבת, מכסים ומבשלים כ־45 דקות.
6. אפשר להפוך את הקציצות במהלך הבישול. אם נשארו הרבה נוזלים במחבת אפשר לבשל עם מכסה פתוח בדקות האחרונות.
מגישים חם עם אורז.