אז מה שלומכם? איך אתם מרגישים? אני בסדר, תודה ששאלתם!
ועכשיו לענייני היום: מה נאכל? אצלנו זו השאלה המרכזית, התמה שמלווה את היומיום. ככותבת טור אוכל, אצלנו אוכלים את המאכלים שיגיעו אליכם בחודש הבא. ממש בקרוב נאכל אוזני המן ועוגות פרג!
בזמנים שבהם כל המחשבות והתוכניות משתנות אחת לשעה (למי שמקשיב לחדשות), רק החגים הם עוגן יציב בשבילי וכל השאר זה רק רעיונות שזורקים לאוויר.
אז לכבוד התקופה הזו שכולנו יותר בבית ולכן כמובן יותר במטבח, הכנתי לכם שלוש הצעות לארוחות קלילות וטעימות שמתאימות לשבת ויום חול, ומבוססות על דגים, שהם חומר גלם בריא וקליל.
תמיד יש לי במקפיא קילו של סלמון מחולק למנות (ודג טרי זה כמובן נפלא שבעתיים), ואז אני יכולה להיות ספונטנית ולהפשיר את הדג שעה־שעתיים לפני הארוחה.
אז לשם שינוי, בואו תגלו מה אכלנו השבוע, ולא לפני חודש.
פאייה סלמון
״תודה, אמא, אנחנו אוהבים אותך״. אלו המילים ששמעתי בסוף הארוחה, אז ברור שאתם רוצים גם! פאייה בספרדית זהו הכינוי לסוטאז׳ הנמוך הגדול שבו מכינים תבשיל שביסודו אורז ופירות ים, וכאן הוא בגרסה כשרה כמובן, עם דגים. התבלין המאפיין את הפאייה הוא זעפרן – אל תוותרו עליו.

מרכיבים
3־4 מנות
3 כפות שמן
2 בצלים קצוצים דק
1 כפית מלח
1 כפית סוכר (לא חובה)
1/3 כפית פלפל שחור
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
4 עגבניות בשלות קצוצות דק
1 כפית כורכום
2 שיני שום כתושות
3 שיני שום פרוסות
1 כוס אורז
½ ליטר מים רותחים
6־7 חוטי זעפרן
1 כף אבקת מרק אורגנית
כ־800 גרם סלמון חתוך לחתיכות גדולות
אופן ההכנה
1. מחממים שמן במחבת גדולה (שיש לה מכסה תואם) ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
2. מוסיפים מלח, סוכר ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים כחמש דקות.
3. מוסיפים עגבניות, כורכום ושום, מערבבים ומוסיפים את האורז, מערבבים שוב.
4. בכוס מידה בוחשים מים רותחים, זעפרן ואבקת מרק ומוזגים למחבת. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 10 דקות על אש קטנה.
5. מניחים את הסלמון על האורז, מכסים במכסה ומבשלים 15־20 דקות נוספות עד שהדג מוכן.
סלמון, אורז ועשבי תיבול
מי ביקש ארוחה מהירה בתבנית אחת? אני! אני! הזמנים דוחקים, וכולם רעבים, אז למה לא לבשל את הדג עם האורז? הקפידו להשתמש בעשבי תיבול טריים לטעם רענן ומושלם.

מרכיבים
3־4 מנות
לציפוי
1 צרור פטרוזיליה טרייה
1 צרור כוסברה
2 גבעולי בצל ירוק
4 כפות שמן זית
כפית מלח ½
לתבנית
1 כוסות אורז פרסי/בסמטי ½
2 כפיות מלח
1 כף שמן זית
כ־ 800 גרם סלמון חתוך לפרוסות
3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־190 מעלות ומכינים תבנית בגודל 30/40 ס״מ (בערך).
2. במעבד מזון שמים פטרוזיליה, כוסברה, בצל, שמן זית ומלח וטוחנים למרקם אחיד.
3. שמים את האורז בתבנית ומערבבים עם מלח ושמן זית.
4. מניחים על האורז את פרוסות הסלמון ומצפים אותו בכל חומרי הציפוי.
5. מוזגים 3 כוסות מים רותחים מסביב (שימו לב שכל האורז צריך להיות מכוסה, ניתן להוסיף קצת מים אם הוא לא).
6. מכסים בנייר אפייה ועליו רדיד אלומיניום ואופים 28־25 דקות עד שהאורז רך ומוכן.
מגישים חם.
פיש & צ׳יפס
מנה מהירה ורבת רושם, כי תמיד כיף לאכול ״אוכל רחוב״ בבית, וגם כי זה פשוט כל כך טעים!

מרכיבים
3־4 מנות
כ־1 קילו דג לבן טרי חתוך לרצועות
½ ליטר שמן לטיגון
לבלילת הטמפורה
½ כוס (70 גרם) קמח רגיל
½ כוס (70 גרם) קורנפלור
½ כפית אבקת קארי (לא חובה אבל מוסיף)
1 כפית מלח
½ כפית אבקת שום
1 ביצה
כ־1 כוס בירה קרה
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הטמפורה היבשים.
2. מוסיפים ביצה וחצי כוס בירה וטורפים עם מטרפה.
3. ממשיכים לטרוף ולהוסיף את הבירה בהדרגה, רק עד שהבלילה מגיעה למרקם של טחינה נוזלית – כזה שיכול לעטוף את הדג בציפוי דק.
4. מחממים שמן במחבת, וכשהוא חם טובלים את רצועות הדג בבלילה ומטגנים כמה דקות מכל צד עד שהדג מוכן (תחתכו אחד ותבדקו).
5. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.אוכלים מיד.
נשארה לכם טמפורה?
חותכים בצל לבן גדול לפרוסות עגולות, מפרידים לטבעות וטובלים כל טבעת בבלילה.
מטגנים כמה דקות מכל צד עד להשחמה קלה.