שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
Popup heading
יום שלישי, מאי 20, 2025 | כ״ב באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

פסח בממלכת השוקולד: שלמות שאין לתאר

שלושה מתכונים מתוקים לחג שיישארו איתכם כל השנה. המדור מארח את הקונדיטור והבלוגר נועם פינגל

מאת  אפרת ליכטנשטט
ט״ז בניסן ה׳תשפ״ב (17/04/2022 09:35)
בתוך אוכל, מוצש

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

פסח כאן, הוא סוף־סוף הגיע. המפות המגוהצות על השולחנות, האגרטלים מלאים בפרחים, המרוץ של השבועות האחרונים הסתיים ואפשר לנשום. כמה רגשות ומשמעויות נמצאות במילה הקצרה הזו – ״פסח״. מספיק לזרוק את המילה לחלל האוויר ביום חול באמצע השנה כדי להתרגש ולהפליג במחשבות ובדיונים.

לכבוד החג נפגשתי עם הקונדיטור והבלוגר נועם פינגל מהבלוג המושלם ״פצפוצים״ שאני עוקבת אחריו כבר שנים. לנועם יש נפש של קונדיטור והעולם שלו נע בין שוקולד לווניל, בין מלח מלדון לחמאה מפינלנד. במקרר שלו תמצאו בכל רגע נתון לפחות 60 ביצים ובמזווה 12 קילו של שוקולד וולרונה. יש לו משקל ששוקל מאיות גרם ו־18 כפות קפיציות לעוגיות. במהלך היום הוא עובד בקונדיטוריה ובערב הוא מפתח מתכונים לבלוג ולמכירות הפרטיות שהוא עורך אחת לחודש לבני המזל שמזמינים מוקדם. חומר הגלם הכי נוח לעבודה בפסח הוא שוקולד – חומר גלם נהדר שלא זקוק להרבה מרכיבים סביבו והמתכון כבר יצליח, לכן פגשתי את נועם, ששוקולד זהו שמו השני. נפגשנו לבוקר אפייה מהנה במיוחד, זכיתי להציץ לעולמו המדויק והמופלא, לצפות בו מקציף ומקפל וגם ללמוד כמה טיפים מעניינים בדרך. הכנו שלושה מתכוני שוקולד מושלמים לחג (ובינינו גם לכל השנה) ואין לכם ברירה – אתם חייבים להכין את שלושתם, הכינו את המשקל!

רולדת שוקולד וקצפת

רולדה קלאסית ומנצחת כמו של פעם. שוקולד הוא מרכיב נפלא ברולדות כי הוא לא זקוק לקמח כדי להתייצב. בואו להכין ביס חלומי ועוגה שאי אפשר לסרב ל(עוד) פרוסה ממנה.

רולדת שוקולד וקצפת. צילום: אפרת ליכטנשטט

לתבנית שטוחה בגודל 22×33 ס״מ

מרכיבים

לרולדה
3 ביצים מופרדות
קורט מלח
80 גרם (שליש כוס מדידה פחות כף) סוכר
25 גרם (3 כפות מדידה) קקאו
¼ כפית תמצית וניל

למילוי
200 גרם שמנת מתוקה להקצפה 38%
100 גרם מסקרפונה
30 גרם (2 כפות מדידה) סוכר
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. משמנים ומרפדים בנייר אפייה את התבנית.
3. בקערה גדולה שמים את החלמונים ומחצית מכמות הסוכר ומקציפים עם מיקסר יד (או מיקסר שולחני) לבלילה תפוחה ובהירה.
4. בקערה בינונית שמים חלבונים, מלח ואת המחצית השנייה של הסוכר ומקציפים לקצף יציב אך לא נוקשה מדי.
5. מוסיפים וניל, ודרך מסננת מוסיפים את הקקאו ומקפלים בעדינות.
6. מוסיפים את החלבונים המוקצפים בשלוש פעימות ומערבבים בתנועות קיפול כדי לא לשבור את הקצף.
7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים לגובה אחיד בעזרת סכין פלטה. אופים 10 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
8. אחרי שהרולדה הצטננה מעט הופכים אותה על נייר אפייה נקי ומקלפים ממנה את הנייר שנאפתה עליו. הופכים בחזרה.
9. מכינים את המילוי: שמים שמנת וסוכר וניל בקערה ומתחילים להקציף, אחרי דקה מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף לקצפת יציבה.
10. מורחים את הקצפת על הרולדה ומיישרים לשכבה אחידה.
11. מגלגלים לרולדה הדוקה, עוטפים בנייר אפייה ומצננים במקרר לפחות שעה לפני ההגשה.

שומרים בקירור עטוף היטב עד שלושה ימים.

עוגת שוקולד בריבוע

עוגה מופלאה ויוצאת דופן שמכינים בעזרת טריק נפלא של אפייה בשתי פעימות. את המחצית הראשונה של הבלילה אופים זמן ארוך והיא החלק התחתון. מוסיפים מעליה את החלק השני של אותה בלילה ואופים זמן קצר יותר. התוצאה היא עוגה מדהימה, שוקולדית מאוד, עם חלק עליון מעט רוטט.

מתכון שאני הולכת לאמץ לכל החיים. וכדאי גם לכם.

עוגת שוקולד בריבוע. צילום: אפרת ליכטנשטט

לתבנית בקוטר 20 ס״מ

מרכיבים

240 גרם שוקולד מריר קצוץ
240 גרם חמאה
7 ביצים מופרדות
260 גרם סוכר מחולקים ל־160 + 100
15 גרם קקאו
½ כפית מלח

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־190 מעלות, משמנים תבנית ומרפדים בנייר אפייה – רק עיגול מדויק לתחתית.
2. במיקרוגל או בבאן מארי ממיסים יחד את השוקולד והחמאה. במיקרוגל – בפולסים של 20 שניות עם בחישה בין חימום לחימום.
3. בקערה בינונית טורפים עם מיקסר ידני את החלמונים עם 160 גרם סוכר לבלילה תפוחה.
4. מקפלים לתוך הבלילה את השוקולד המומס בתנועות קיפול, לתערובת אחידה.
5. מנפים לתוך הבלילה קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה ומלח ומקפלים לתערובת אחידה.
6. בקערה בינונית ונקייה מקציפים בעזרת מיקסר רגיל או ידני את החלבונים עם 100 גרם סוכר למקצפת תפוחה ויציבה.
7. מוסיפים את החלבונים המוקצפים לתערובת השוקולדית בשלוש פעימות ומערבבים בתנועות קיפול כדי לא לשבור את הקצף.
8. מעבירים 550 גרם מתוך המסה (כמחצית) לתבנית ומיישרים לגובה אחיד בעזרת סכין פלטה.
9. אופים 45 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא נקי.
10. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל־180 מעלות.
11. מצננים את העוגה כשעה, העוגה ״תיפול״ במרכז וזה בסדר.
12. בעזרת תחתית של כוס מידה מועכים את החלקים הגבוהים של העוגה ומיישרים אותה לגובה אחיד.
13. מקפלים מעט את שארית הבלילה ויוצקים על העוגה האפויה.
14. אופים עוד 25-30 דקות (ב־180 מעלות) עד שהשוליים יציבים והמרכז רך ורוטט. אל תתפתו לאפות יותר מדי.
15. מצננים כחצי שעה לפחות לפני שמשחררים מהתבנית.

שומרים בטמפרטורת החדר עד להגשה.

עוגיות פאדג׳

עוגיות שמכינים לפסח ואז שומרים את המתכון ומכינים כל השנה, כי הן פשוט מושלמות, שוקולדיות ונמסות בפה, בדיוק מה שאתם רוצים ליד הקפה.

צילום: אפרת ליכטנשטט
עוגיות פאדג'. צילום: אפרת ליכטנשטט

כ־18 עוגיות

מרכיבים

220 גרם שוקולד מריר קצוץ
30 גרם חמאה
2 ביצים
160 גרם (1.5 כוסות + כף) סוכר
25 גרם (2 כפות מדידה שטוחות) קורנפלור
6 גרם (½2 כפיות מדידה) קקאו
2 גרם (½ כפית מדידה) אבקת אפייה
קורט מלח
200 גרם שוקולד צ׳יפס

אופן ההכנה

1. במיקרוגל או בבאן מארי ממיסים יחד את השוקולד והחמאה. במיקרוגל – בפולסים של 20 שניות עם בחישה בין חימום לחימום.
2. בקערה בינונית טורפים בעזרת מטרפה את הביצים והסוכר לבלילה אחידה.
3. מנפים לתוך הבלילה קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה ומלח.
4. מקפלים לתוך הבלילה את השוקולד המומס בתנועות קיפול לתערובת אחידה.
5. מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ומקפלים.
6. בעזרת כפית גלידה קטנה יוצרים עוגיות במשקל 40 גרם ומצננים במקפיא כשעה.
7. כשהעוגיות קרות מאוד מגלגלים אותן לצורת כדור.
8. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
9. אופים כ־12 דקות.

לאחר צינון, שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, עד שבוע.

תגיות: מתכוניםעוגיות שוקולדעוגת שוקולדשוקולד

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    זו הסיבה שקוראים בפרשת כי תשא בשבת חול המועד פסח

    הידיעה הבאה

    הבכורות הטלוויזיוניות ששווה לחכות להן

    הידיעה הבאה
    הבכורות הטלוויזיוניות ששווה לחכות להן

    הבכורות הטלוויזיוניות ששווה לחכות להן

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD