עונת המנגלים בפתח ואפשר להריח את העשן עד לכאן… וברצינות – אני ממש אוהבת את התקופה הזו, אין אצלנו בישראל אביב, אחרי החורף מיד מתחיל הקיץ, אבל אני לא מתלוננת, אני אוהבת ללבוש חולצות קצרות ולעשות פיקניקים בכל הזדמנות. הקיץ זו העונה שלי!
לכבוד עונת העל־האש הקרבה כינסתי את מיטב מתכוניי, והאמת היא שהם נפלאים גם בבית וממש לא חייבים אש כדי שהמתכון יהיה טעים. מתכוני מרינדות לגזור ולשמור – לכל יום בשנה והכי כיף: אין שום בעיה להחליף בין המתכונים – להכין את הסלמון עם המרינדה של העוף ואת הבשר עם המרינדה של הסלמון, אלו מתכונים קלאסיים שמשתדכים נפלא לכל דבר וגם לטופו ולירקות. נשארה לכם מרינדה? אל תחששו לטבול בה את החסה שלכם ולהניח אותה על הגריל! עוד לא ניסיתם חסה על הגריל? למה אתם מחכים? הכינו את הגפרורים!
מרינדה אסייתית לשיפודי סלמון

מרכיבים
למרינדה
4 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן
2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
1 כף קטשופ
1 כף שמן שומשום
1 כף שמן רגיל
½ כפית זנגוויל
½ כפית אבקת שום
¼ כפית פלפל שחור
1 כף מים
לשיפודים
1 קילו סלמון טרי חתוך לקוביות
½ פלפל אדום חתוך לקוביות
½ פלפל צהוב חתוך לקוביות
1 בצל סגול חתוך לחתיכות
אופן ההכנה
1. חותכים את הסלמון והירקות לקוביות בגודל ביס.
2. שמים הכל במרינדה לחצי שעה. (את הסלמון יותר חשוב מאשר את הירקות).
3. אחרי חצי שעה מרטיבים את השיפודים, ומשחילים על כל שיפוד סלמון וירקות.
4. צולים על האש או על מחבת פסים עד שמוכן.
אוכלים מיד.
מרינדה ים תיכונית לחזה עוף או פרגיות על האש

מרכיבים
4 כפות שמן חמניות
2 כפות סילאן
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שום
½ כפית כורכום
½ כפית כמון
½ כפית כוסברה טחונה
¼ כפית קינמון
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1. חותכים את העוף לנתחים בגודל שאוהבים.
2. שמים אותם במרינדה לחצי שעה לפחות.
3. אחרי חצי שעה צולים על האש או על מחבת פסים עד שמוכן.
אוכלים מיד.
מרינדת עשבי תיבול לשיפודי בשר

מרכיבים
למרינדה
4 כפות שמן זית
1 כף מייפל
1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית אבקת שום
1 כפית פטרוזיליה יבשה
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
לשיפודים
1 קילו בשר סינטה חתוך לקוביות
סלסילת פטריות שמפיניון
אופן ההכנה
1. חותכים את הבשר והירקות לקוביות בגודל ביס.
2. שמים הכול במרינדה לחצי שעה. (את הבשר חשוב יותר להשרות מאשר את הפטריות).
3. אחרי חצי שעה מרטיבים את השיפודים, ומשחילים על כל שיפוד בשר ופטריות.
4. צולים על האש או על מחבת פסים עד שמוכן.
אוכלים מיד.