בחג השבועות תאפה לך, פשטידה וקיש, ביכורי קציר חטים.
בחג השבועות תאפה לך מאפה שמרים ומאפה מבצק פריך, עם גבינה וגם טבעוני, עם פילו וגם בלי. בחג השבועות תעשה לך פלטת גבינות, מקושטת בענבים ודובדבנים במחיר מופקע, עם ברי וקמבבר למרות שאפ'אחד לא מבחין ביניהן. בחג השבועות תאפה לך, עוגת גבינה באסקית ועוגת גבינה פירורים, גביניות ופאי לימון. נחכה לשליח מטרמינל איקס עם הבגדים הלבנים החדשים, נקשט את השולחן בשיבולים ונצטלם בגינה בחיוכים כובשים.
חג שבועות, אנחנו אוהבים אותך, חבל שאתה נגמר כל כך מהר, לא הספקנו חצי ממה שתכננו, ועכשיו נצטרך לחכות לשנה הבאה.
חג שמח!
סלט פסטה ואנטי פסטי חגיגי
סלט כיפי וטעים שמשלב את כל מה שטעים בחג הזה – ירקות, גבינות ופסטה שמחברת בין כולם וגורמת לו להיות הסלט שנגמר ראשון על השולחן

מרכיבים
250 גרם פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
4־5 זוקיני חתוכים לקוביות
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
1 ראש חסה קצוצה דק או רוקט
200 גרם כדורי מוצרלה
100 גרם פטה מפוררת
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 שן שום כתושה
1 כפית דבש/סילאן
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות.
2. מניחים את קוביות הזוקיני על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים עליהן מעט שמן זית.
3. מערבבים קלות וצולים בתנור כחצי שעה עד שהן רכות ומעט שחומות.
4. חוזרים על הפעולה עם קוביות הבטטה.
מערבבים את כל החומרים סמוך להגשה ומתבלים ברוטב.
שבלולי ריקוטה ובזיליקום
לאוהבי השמרים – זה המתכון שלכם, שבלולים רכים ומפנקים, עם שבילי גבינה ובזיליקום שהופכים כל ביס לחגיגה

לתבנית בקוטר 24־26
מרכיבים
לבצק:
420 גרם (3 כוסות) קמח
80 גרם (1 כוס) קוואקר
1 כף שמרים
3 כפות סוכר
¼ כוס שמן
1 יוגורט 3% 200 גרם
¼ כוס מים + כמה כפיות לפי הצורך
2 כפית מלח
למילוי:
250 גרם ריקוטה (אפשר להחליף בגבינת שמנת)
30 עלי בזיליקום קצוצים דק־דק
3 שיני שום כתושות
¼ כפית מלח
100 גרם פרמזן מגורר
להברשה: ביצה טרופה
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב.
2. מוסיפים יוגורט ומים ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה.
3. מוסיפים את המלח ומשנים מדי פעם את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד.
4. אם יש צורך (כי הבצק עדיין יבש) מוסיפים עוד כפית או שתיים של מים. אם הבצק ממש רך ודביק מוסיפים טיפה קמח.
5. לשים במהירות נמוכה עשר דקות.
6. יוצרים מהבצק צורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה – שעה וחצי במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. אם אתם מתפיחים לילה במקרר תוכלו לשים רק שתי כפיות שמרים יבשים.
7. משמנים היטב תבנית בקוטר 26 ס״מ.
8. אחרי שעה מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר.
9. מרדדים את הבצק למלבן גדול באורך של כ־55 ס״מ ובאורך 40 ס״מ.
10. מערבבים היטב את הריקוטה עם הבזיליקום, השום והמלח.
11. מורחים על הבצק את הריקוטה שערבבנו בשכבה אחידה.
12. מפזרים על הגבינה את הפרמזן.
13. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה, חותכים לרצועות שוות (בגובה 3־4 ס״מ) ומגלגלים לשבלולים לא הדוקים.
14. מניחים על התבנית ברווחים קטנים, ומכסים במגבת להתפחה נוספת של 20־30 דקות. אם לא כל השבלולים נכנסים, אופים את השאר בתבנית נפרדת.
15. מחממים תנור ל־190 מעלות.
16. מברישים את השבלולים בביצה ואופים במשך 25־30 דקות עד שהם שחומים ויפים.
בורקס פילו עם תרד וגבינות
את המאפה הזה אני מכינה כשאני צריכה להרשים באפס מאמץ, הוא כל כך טעים וכל כך קל להכנה, ואפשר לגוון במילוי לפי הגבינות שיש בבית

לתבנית בגודל 33/45
מרכיבים
1 חבילת עלי פילו מופשרת לפי הוראות היצרן (500 גרם)
למילוי:
150 גרם פטה
2 מכלי קוטג׳ (500 גרם סה״כ)
200 גרם פתיתי גאודה
50 גרם פרמזן מגורר
200 גרם תרד טרי שטוף וקצוץ
2 שיני שום
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ כוס חלב, למריחה על הפילו
¼ כוס שמן זית, למריחה על הפילו
שומשום לקישוט
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־190 מעלות, משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה מפוררים את הפטה, מוסיפים קוטג׳, גאודה, פרמזן ומערבבים.
3. מוסיפים תרד, שום ואת כל התבלינים ומערבבים היטב.
4. פורשׂים עלה פילו על משטח העבודה, ומורחים חלב. מניחים עוד שכבת עלה פילו וגם עליה מורחים חלב.
5. מניחים 4־5 כפות מהמילוי לאורך החלק הארוך של עלה הפילו בצורה שווה, מגלגלים לרולדה ומניחים על נייר האפייה. חוזרים על הפעולה עם כל עלי הפילו ומניחים את הפסים זה לצד זה. מורחים שמן זית בנדיבות ומפזרים שומשום. חוזרים על הפעולה עם כל העלים.
6. אופים 40־50 דקות או עד שהמאפה שחום וריחני.
מגישים חם.