חודש אחרון של שגרה שגרתית לפני החופש הגדול, אחרי שנתיים בלתי שגרתיות בעליל, ואולי עדיף לא להעלות על הכתב אפילו מילים כאלה, כדי שלא תתחיל פה אזעקה, יחזירו את המסכות, תהיה סופת חול או תפרוץ עוד מלחמה בין־גלקטית ואולי מטאור עצום בכלל בדרכו אל… לא משנה! שגרה. סתם יום רגיל כזה שבו שולחים את הילדים לבית ספר, הם חוזרים, יש חוגים, ארוחת ערב, בית שקט ב־21:00, חתונמי עם גלידה, דברים כאלה.
אז במיוחד לימים האלה הכנתי כמה מתכונים שגרתיים וכיפים, שכיף להיכנס איתם למטבח. טיפה השקעה, אבל בסופה מחכה לכם סיר מהמם וטעים פלוס מילות הערצה וחיבה כמו ״אמא (פונה לשני המינים), את הכי טובה בעולם. איך האוכל שלך טעים!״
עוף טחון הוא חומר גלם אהוב מאוד פה בבית, אפשר להשתמש גם בהודו נקבה (אמא שלי אוהבת), בפרגיות וגם בבשר בקר טחון. אפשר גם לשלב בין בשר לעוף. יום של קציצות הוא תמיד חגיגה אצלנו בבית, ואני דואגת להחביא לי קופסה קטנה בצד כדי שתהיה לי ארוחת צהריים למחר.
אז בואו למטבח!
קציצות עוף של בית
קציצות קלאסיות בתיבול מזרחי מעט.המתכון הכי אהוב אצלנו בבית

מרכיבים
לקציצות
1 קילו עוף או הודו טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כפית כמון
½ כפית כורכום
½ כפית קינמון
1 כפית אבקת שום
חופן כוסברה טרייה קצוצה דק־דק
1 בצל גדול קצוץ דק־דק
½ כוס פירורי לחם
½ כוס מי סודה
לרוטב
2 כוסות מים רותחים
1 כפית פפריקה
1 כפית אבקת מרק אורגנית
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1/3 כפית קינמון
1 כף רסק עגבניות
1 כף דבש
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הקציצות מלבד הסודה ובוחשים לתערובת אחידה. את מי הסודה מוסיפים אחרונים, בהדרגה, – מוסיפים כמה כפות ומערבבים, וחוזרים על הפעולה עד שכל הסודה נטמעת בתערובת.
2. יוצרים קציצות בינוניות בידיים רטובות.
3. מחממים שמן במחבת גדולה בקוטר 30־32 ס״מ, ומטגנים את הקציצות כמה דקות משני הצדדים.
4. מוציאים את הקציצות לצלחת בצד.
5. מחזירים למחבת את הקציצות, מסודרות בצפיפות.
6. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הקציצות.
7. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים 45 דקות. אם נשארו הרבה נוזלים במחבת מבשלים עוד כמה דקות ללא מכסה.
מגישים חם עם אורז.
קציצות עוף בקארי
כשבא לי לגוון, אני מכינה קציצות עם רוטב קארי. אתם כבר מכירים אותי ויודעים שזה אחד התבלינים האהובים עליי. איזה כיף של קציצה!

מרכיבים
לקציצות
300 גרם דלעת
1 בצל קלוף
1 קילו או הודו טחון
½1 כפיות אבקת קארי
½ כפית קינמון
½ כפית זנגוויל
½ כפית כוסברה
½ כפית כורכום
¼ כפית פלפל
1/3 כוס פירורי לחם
½ כוס מי סודה
לרוטב
1 כוס (240 מ״ל) קרם קוקוס
1 כוס (240 מ״ל) מים
½ כפית קינמון
½ כפית זנגוויל
½ כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית שום
אופן ההכנה
1. מגררים את הבצל והדלעת במעבד מזון עם סכין פומפייה (או עם פומפייה ידנית) וסוחטים את הנוזלים.
2. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הקציצות (כולל הדלעת והבצל הסחוטים) מלבד הסודה ומערבבים לתערובת אחידה. את מי הסודה מוסיפים אחרונים בהדרגה. מוסיפים כמה כפות ומערבבים, חוזרים על הפעולה עד שכל הסודה נטמעת בתערובת.
3. יוצרים קציצות בינוניות בידיים רטובות.
4. מחממים שמן במחבת גדולה בקוטר 30־32 ס״מ, ומטגנים את הקציצות כמה דקות משני הצדדים.
5. מוציאים את הקציצות לצלחת בצד.
6. לאותה מחבת שבה טיגנו את הקציצות מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מחזירים את הקציצות.
7. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים 45 דקות. אם נשארו הרבה נוזלים במחבת מבשלים עוד כמה דקות ללא מכסה.
מגישים חם עם אורז.
קציצות עוף ובצלים עם תפוחי אדמה ממכרים
אוהבים קציצות ״פרסה״ של פסח? המתכון הזה משלב עוף ושלושה סוגי בצלים מטוגנים והתוצאה טעימה ומיוחדת עד כדי כך שכל מי שטועם נדהם.
את תפוחי האדמה הנפלאים אפשר כמובן לשדך לכל אחת משלוש הקציצות!

מרכיבים
לקציצות
2 בצלים לבנים
2 בצלים סגולים
1 כרישה, ללא השורש
וללא החלק הירוק
5 כפות שמן זית
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 קילו עוף או הודו טחון
1 כף סילאן
½ כוס פירורי לחם
½ כפית אבקת סודה לשתייה
לרוטב
2 כוסות מים רותחים
1 כף אבקת מרק ירקות אורגני
1 כף סילאן
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מגררים את הבצלים והכרישה במעבד מזון עם סכין פומפייה, או עם פומפייה ידנית, וסוחטים את הנוזלים.
2. מחממים שמן במחבת גדולה (בקוטר 30־32 ס״מ), ועם הרבה סבלנות מטגנים על אש בינונית את הבצלים כחצי שעה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם רכים ושחומים. מוסיפים במהלך הטיגון מלח ופלפל.
3. בקערה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות (כולל הבצלים המטוגנים).
4. יוצרים קציצות בינוניות בידיים רטובות.
5. מחממים שמן באותה מחבת גדולה, ומטגנים את הקציצות כמה דקות משני הצדדים.
6. מוציאים את הקציצות לצלחת בצד.
7. מחזירים את הקציצות מסודרות צפוף למחבת, מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים אותו עליהן.
8. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים 45 דקות. אם נשארו הרבה נוזלים במחבת מבשלים עוד כמה דקות ללא מכסה.
מגישים חם עם תפוחי אדמה ממכרים.
מרכיבים לתפוחי אדמה
3־4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
3 כפות שמן זית
½ כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית שום יבש
1/3 כפית מלח
קורט רוזמרין יבש
אופן ההכנה
1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם שפע מים רותחים עד שהם רכים, אך לא מדי.
2. מסננים מהמים, מקלפים את הקליפה וחותכים אותם לקוביות.
3. במחבת גדולה מחממים שמן ומוסיפים את תפוחי האדמה.
4. מטגנים כ־10 דקות, הופכים מדי פעם ומוסיפים את כל התבלינים.
5. מטגנים עוד 10־20 דקות עד שתפוחי האדמה פריכים ושחומים מכל הכיוונים.
מגישים חם.